Divadlo Bez zábradlí

Anthony Jay, Jonathan Lynn

Jistě, pane premiére!

Premiéra: 27.1.2014. Překlad: Martin Stropnický. Scéna: Karel Heřmánek. Kostýmy: Jana Berg. Režie: Karel Heřmánek, Michal Pavlík.
2:10


Satirická komedie podle úspěšného pokračování slavného „britcomu" z prostředí vysoké politiky. Vláda je v krizi a premiér Jim Hacker má problém. Je třeba zachránit před krachem zemi, Evropu, ale především svou pozici. Tajemník kabinetu Sir Humphrey Appleby má plán...
Divadlo Bez zábradlí
Hodnocení inscenace
Redakce
50 %
Uživatelé
41 %
Hodnocení redakce
Jiří Koula 40 %
Jiří Landa 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Jiří Koula 40 %
(zadáno: 13.1.2014, počet hodnocení: 1348)
přínosný / zajímavý komentář
viz blog
Jiří Landa 60 %
(zadáno: 5.1.2014, počet hodnocení: 2721)
přínosný / zajímavý komentář
Kolotoč absurdních situací sice vrcholí až ve druhé části, nicméně po celou dobu se jedná o vtipnou podívanou. I když K. Heřmánka vidíme opět ve stejné herecké poloze, nelze mu upřít komediální um, který se tentokrát naštěstí nesnaží nevhodně gradovat. Velmi dobře mu sekunduje D. Morávková coby zástupkyně jediného ženského elementu hry. Ne zcela bez potíží se s rolí Applebyho vyrovnal J. Carda, naopak výborně si vedl S. Zindulka jako představitel stále sexuálně náruživého starého velvyslance. Při nejmenším se jednalo o figuru, kterou lze pojmout lascivně. V této inscenaci tomu tak není.
Hodnocení uživatelů:
David Strang 80 %
(zadáno: 6.5.2017, počet hodnocení: 83)
přínosný / zajímavý komentář
Nic nedejte na špatné hodnocení. Pokud se chcete dobře pobavit,na představení si určitě zajděte. Smál sem se já i hodonínské publikum kolem.

Bratislava- Nová scéna- Pí čaj,miláčik-90
Domi.Mac 10 %
(zadáno: 21.4.2017, počet hodnocení: 17)
přínosný / zajímavý komentář
Průser. Heřmánek st. je talentovaný herec, ale přichází o soudnost. A režírovat by už vůbec neměl. Carda si plete nadsázku s bulvárními pořady na Nově, Morávková je neherečka a Heřmánek ml. může být rád, že má jeho otec divadlo, protože jinak by práci nesehnal. Zklamání na všech čarách!
Hlubu 0 %
(zadáno: 20.1.2017, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Byla jsem naprosto zděšena. Představení je plytké, vulgární a zcela nevhodně obsazené. Velmi jsem litovala, že jsem z pocitu slušnosti neodešla o přestávce. Jakkoli se mi to jevilo jako nemožné, druhá půlka byla ještě odpudivější než první.
Starej Konzerva 0 %
(zadáno: 25.9.2016, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Stává se mi jednou za deset let, že odejdu z představení v půlce. Toto byl jeden z případů. Neuvěřitelně vulgární trapnost s přehráváním, kdy se "teplouši" Županič a Carda honili po jevišti..
Přitom nejsem prudérní - když jsem byl na Ucpaným systému od Dejvického divsdla, tam mluvili jak dlaždiči sprostě, ale sedělo to jak prdel na hrnec. Tady jen vulgární přehrávání, aby se lidé smáli.
Chudáci děti, koupili nám lístky pod stromeček, za 900 korun, neměli jsme srdce jim říct jak se nám líbilo.
ps:když jsem poprvé odešel z divadla ani ne v půlce, byl to před 25 Astrolog.Taky bez zábradlí...
Sousekd 30 %
(zadáno: 11.5.2016, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Dalo se to přežít.
Plšík 60 %
(zadáno: 29.3.2016, počet hodnocení: 245)
přínosný / zajímavý komentář
55%
Šárka Beranová 20 %
(zadáno: 13.3.2016, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
Mě tento humor neoslovuje a nepřijde vtipný.
Ivulin 70 %
(zadáno: 22.11.2015, počet hodnocení: 32)
Human 70 %
(zadáno: 28.1.2015, počet hodnocení: 3)
Managa 40 %
(zadáno: 7.12.2014, počet hodnocení: 3)
Lisarah 40 %
(zadáno: 10.11.2014, počet hodnocení: 53)
Tomari 40 %
(zadáno: 15.10.2014, počet hodnocení: 7)
Vladimír10 40 %
(zadáno: 28.8.2014, počet hodnocení: 332)
přínosný / zajímavý komentář
Když dva dělají totéž, není to totéž. V tomto případě tato věta platí doslova. Jestliže legendární představení DnV sklízelo dlouhé ovace ve stoje za pečlivě promyšlené situace z politického života, tak zdejší zpracování bylo oceněno pouze vlažnou děkovačkou. Aby ne, když dvojici Preiss & Němec, nahradili K. Heřmánek a J. Carda, kteří hráli pomocí typických charakterových rysů postavu toho druhého. Tento problém vychází již ze samotného textu, v němž je vrcholem trapnosti příchod velvyslance nereálného státu Kumranistánu, který svými sexuálními požadavky zdržuje podepsání klíčové smlouvy.
IlMagnifico 40 %
(zadáno: 24.6.2014, počet hodnocení: 99)
Bišu 70 %
(zadáno: 2.4.2014, počet hodnocení: 139)
přínosný / zajímavý komentář
Vynikající Karel Heřmánek, vtipné dialogy bez hluchých mist. Bavili jsme se.
Kolokol 50 %
(zadáno: 25.12.2013, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Bohužel trochu zklamání. Přišlo mě to jako váhání mezi absurdní komedií a anglickým humorem.
Nedá se to srovnat s představením divadla na Vinohradech. Prostě průměr.
Zápletka s požadavkem na tři holky na sex, ropovodem atd je z rodiny absurní komedie. Zůstane ale naprosto nevyužita a rozplyne se do ztracena.
Rozhodně v divadle bez zábradlí existují daleko lepší inscenace.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.