Divadlo Disk [katedra alternativního divadla]

Jiří Adámek

skončí to ústa

Premiéra: 22.10.2016. Dramaturgie: Klára Hutečková. Výprava: Zuzana Sceránková, Natálie Rajnišová. Režie: Jiří Adámek.
1:00x | Poslední uvedení: červen 2017.


Z experimentální poezie 60. let. Na hranici nesmyslu, abstrakce a metafyziky. Mezi slovy, slovy a zase slovy se rýsuje jediné řešení: ticho.
Divadlo Disk
Hodnocení inscenace
Redakce
63 %
Uživatelé
62 %
Hodnocení redakce
Lukáš Holubec 70 %
Jiří Landa 60 %
Jiří Koula 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Lukáš Holubec 70 %
(zadáno: 7.6.2017, počet hodnocení: 436)
přínosný / zajímavý komentář
"Experimentální poezie není pouhou zábavou, má možnost fascinace a fascinace je formou soustředění. A sice soustředění, které se vztahuje na vnímání smyslu i na vnímání materiálu." Tohle je potřeba si uvědomit, a pak už se můžete ponořit do rozkladu vesmíru na atomy, nechat se vtáhnout do hodinové hry, kde vše a zároveň nic dává a zároveň nedává smysl. Katedra alternativního divadla pod vedením Jiřího Adámka předvedla precizní inscenaci, kterou bylo radost sledovat. A teď už jen za zvuku slov "ve fiole formule" a "je třeba tiše chodit komnatami" přeji absolventům hodně štěstí... a experimentů.
Jiří Landa 60 %
(zadáno: 17.4.2017, počet hodnocení: 2721)
přínosný / zajímavý komentář
65% Sympatický pokus o zdivadelnění experimentální poezie, která je už sama o sobě při čtení velkým dobrodružstvím. Podobné pocity jsem měl při sledování představení - musím ale přiznat, že mě inscenace J. Adámka oslovila. Rozhodně mě bavilo ji sledovat a nechat na sebe působit. Je asi zbytečné se ji snažit chápat či pochopit, sdělení v tomto případě není až tak důležité.
Jiří Koula 60 %
(zadáno: 1.1.2017, počet hodnocení: 1348)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Co se k této inscenaci dá říct, je to prostě Adámek obcující s jazykem v rozmanitých polohách, pocitovka, kterou nejspíš ani nemá cenu snažit se nějak pochopit. A je to celkem krátké a zábavné.
Hodnocení uživatelů:
Národosolsobě 60 %
(zadáno: 7.6.2017, počet hodnocení: 217)
Radiator 30 %
(zadáno: 12.3.2017, počet hodnocení: 63)
Škrabálek7 70 %
(zadáno: 4.3.2017, počet hodnocení: 7)
Architekt 70 %
(zadáno: 21.2.2017, počet hodnocení: 24)
Benger 60 %
(zadáno: 25.11.2016, počet hodnocení: 8)
C.lementine 80 %
(zadáno: 9.11.2016, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
Hrát si a nechat to, kam až to zajde. Hravé, originální, vtipné, nesmyslné, konceptuální. Otázka ´proč´, zdá se mi poněkud nemístná. Koncept totiž nechává divákově fantasii co největší prostor. Poezie přeložena do obrazů, do jednání, které jsou stejně útržkovité a asociační.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.