Divadlo Hybernia
Hodnocení inscenace
Redakce
20 %
Uživatelé
48 %
Hodnocení redakce
Helena Grégrová 20 %
Jiří Landa 20 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Helena Grégrová 20 %
(zadáno: 13.4.2016, počet hodnocení: 1221)
přínosný / zajímavý komentář
Výstižněji než parafrází životního moudra Járy Cimrmana svůj dojem neshrnu. Inu tedy: každý zbytečný muzikál je zbytečný. Kladná procenta náleží pouze výbornému zpěvu Hany Křížkové a Petera Strenáčika.
Jiří Landa 20 %
(zadáno: 11.4.2016, počet hodnocení: 2704)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Kolovrátek je proti hudbě M. Procházky hitmakerem. A navíc má jednu nespornou výhodu, muzika z něj vycházející nedisponuje texty... Ty, které jsou k slyšení v Sibyle, mohou aspirovat na vítězství průšvih roku. Zlaté Fanánkovy rýmovačky. A když se k tomu připočítá neinvenční choreografie (např. M. Pošta při tanci s odpuštěním často vypadá, jakoby ho kousla tarantule - zmiňovaný měl ovšem potíže i s normální chůzí, na jevišti dokonce regulérně zakopl), zmatené libreto (se závěrem si autor evidentně nevěděl rady) a z toho všeho plynoucí fádní výkony herců, divím se, že dávám tak vysoké procento.
Hodnocení uživatelů:
Marsed 40 %
(zadáno: 19.5.2017, počet hodnocení: 108)
přínosný / zajímavý komentář
Nic moc, prostě tuctový muzikál, bez zvláštního nápadu.
Kapybara_2 20 %
(zadáno: 19.5.2017, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
No, nevím. Hudebně naprosto nezajímavé, libreto prachbídné a druhá půlka muzikálu už vyloženě spadá do kategorie "WTF". Aneb jak se říká: Ty dvě hodiny života (a peníze za lístek) vám už nikdo nevrátí.
Hanichka 60 %
(zadáno: 19.3.2017, počet hodnocení: 16)
Rak 90 %
(zadáno: 9.2.2017, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Šel jsem s velkou skepsí. Velmi příjemné překvapení. Vřele doporučuji.
HZdeněk 30 %
(zadáno: 16.1.2017, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Dovolím si přidat svůj názor na muzikál SIBYLA ze 13.1.2017. Nádherné téma, krásné kulisy a rád bych pokračoval v pozitivním duchu, ale bohužel. Na můj vkus příliš uchvátané, ukřičené a příliš hlasitá hudba. Čekal jsem alespoň na nějakou třešničku na dortu, ale opět bohužel. Myslím, že tvůrci svou práci odbyli. Role krále byla evidentně psána pro D. Hůlku, alternující se chvílemi trápil. Rozsah u královny byl napsán i pro méně zdatné a to byl zásadní nedostatek, obsazení královny mělo být klíčové. Křížková se Zonygou určitě měli navíc. Na závěr dávám jedničku tanečnici Čas a písaři pochvalu.
Tereza64 50 %
(zadáno: 20.12.2016, počet hodnocení: 15)
IvaKOB 40 %
(zadáno: 31.10.2016, počet hodnocení: 6)
SylvaH. 100 %
(zadáno: 30.4.2016, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Muzikál Sibyla se mi velmi líbil, byl to pro mě úžasný zážitek, nemám, co bych vytkla, vřele doporučuji.
Jarda 30 %
(zadáno: 22.4.2016, počet hodnocení: 26)
přínosný / zajímavý komentář
Takový sterilní prefabrikát. Vysloveně neurazí, ale nezaujme ...
Antonio 60 %
(zadáno: 14.4.2016, počet hodnocení: 36)
přínosný / zajímavý komentář
Muzikál první půlka pěkný exceloval Daniel Hůlka, druhá půlka hrůza horší...Kdyby tam nebyl Dan tak by to byla asi katastrofa ....
Fedorocko 90 %
(zadáno: 13.4.2016, počet hodnocení: 345)
přínosný / zajímavý komentář
Muzikál se hodně líbil,Dan Hůlka a Peter Strenáčik vynikající.Dle různých negativních hodnocení jsem měl z tohoto muzikálu obavy,ale nebyly na místě.Líbilo.
MartinRadi 90 %
(zadáno: 12.4.2016, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
Pro mě osobně zdařilý a zajímavý muzikálový kousek. Určitě doporučuji,stojí za to vidět. Hudba dobrá, texty na české poměry ještě slušné.Výtečná choreografie, skvělý Marek Lhotský jako"ČAS".Daniel Hůlka exceluje a strhává na sebe veškerou pozornost. Pěvecky nejjistější Peter Stranáčik jako písař Baltor. Hlavní postava samotné Sibyly trošku zapadá, nicméně Eliška Ochmanová roli zvládá s přehledem. Nejzajímavější jsou scény taneční company, zejména páni tanečníci jsou výborní. Dále zaujala Hanka Křížková, Vanda Károlyi, Karolína Gudasová, Filip Vlastník.
SirThompson 10 %
(zadáno: 9.4.2016, počet hodnocení: 53)
přínosný / zajímavý komentář
(+3)
Hudba o ničem, texty katastrofální, o ději radši nemluvit (o čem to vlastně bylo?!), "videoprojekce" jako z minulého desetiletí. Rapující Martin Pošta mixnutý Ježíšem na kříži. No celkově žumpální průšvih, avšak tradičně ohodnocen závěrečným standingem moravských, patrně autobusových, nájezdníků. Za 690 Kč výsměch všem divákům. Hezká byla kulisa trůnu a kostým tanečníka "času" (správně, nechyběl ani v tomto představení :-) ). Nedoporučuji.
Randomvan 20 %
(zadáno: 8.4.2016, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
V polke predstavenia som odisiel, takze hodnotim len prvu polku: zbytocne. :D
kýč. bez invencie. hudba so syntetickymi bicimi v pozadi. v prvej polovici mala spád a zaujímavý prejav jedna scéna z desiatich. postavy konajú schématicky. pokus o aktualizáciu prestrihom na hriechy moderného sveta má smiešne naivnú ideu (spoločnosť sa rúti do záhuby, lebo sme vraj sexuálni maniaci).

ale pre divákov Ordinácie asi ok.
Zuzi 100 %
(zadáno: 6.4.2016, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Po dlouhé době ten nejlepší muzikál co jsem kdy viděla. Všichni byli skvělí, poutavý děj, nádherná scéna, kostýmy, nenásilné projekce, monumentální propracovaná hudba s krásnými melodiemi. Hodnotím to jako silné a hodnotné dílo. Ale i chytne neskutecne za srdce ... Král Šalamoun (Daniel Hůlka) předvedl dokonalý výkon, jeho partnerka a hlavní postava Sibyla (Eva Burešová) byla vynikající. Viděla jsem i alternace hlavních rolí Radim Schwab a Eliška Ochmanová, taky byli oba skvělí. Úžasný muzikál, vřele doporučuji všem. Diváci odměnili účinkující dvojnásobným dlouhotrvajícím standing-ovation.
Frosttt 20 %
(zadáno: 28.3.2016, počet hodnocení: 1)
Veronika0 80 %
(zadáno: 24.3.2016, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Zajímavé oživení pražské muzikálové scény. Výprava a choreografie skvělá. Režijně trošku chaotické. Hudba spíš výpravná, žádné velké melodie. Viděno na generálce 16.3. a repríze 18.3. Nejlepší výkony: Peter Strenáčik a Radim Schwab. Dále stojí za zmínku Hanka Křížková,Vanda Karolyi, Eliška Ochmanová, Filip Vlastník a taneční postava Marek Lhotský. (odfláknutý divadelní program, kde chybí fotografie Hanky Křížkové a dalších)
VasekM 40 %
(zadáno: 22.3.2016, počet hodnocení: 97)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Muzikál mě nějak extra neuchvátil. Líbily se mi písně, ale dějově je to fakt mizerný. Vyzdvihnu výkon excelentního Radima Schwaba v hlavní roli Šalamouna. Herecky i pěvecky nepřekonatelný. Sibyla v podání Elišky Ochmanové byla také vynikající. Překvapil mě Zbyněk Fric v roli Baltora. Byl výborný. Taneční role Čas v podání Marka Lhotskýho... opravdu zážitek! Líbila se mi i Hanka Křížková, Vanda Károlyi, Adriana Bajtková. Z company zaujal David Bouša.
Celkově je to zvláštní a určitě to nebude mou divadelní drogou.
Henry 30 %
(zadáno: 21.3.2016, počet hodnocení: 44)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
Zaděláno zřejmě bylo na velký muzikál, ale ve skutečnosti je to bezbřehá nuda. Nezáživný děj, zejména druhá část je chaos. Navíc Sibyla je jen krycí název představení, ve skutečnosti to je Mělká sonda do duše krále Šalamouna. Některé postavy jsou nadbytečné a nemají co hrát (chůva), potenciál jiných je naprosto nevyužitý (písař Baltor). Těžko se ztotožnit s některou z postav, protože jejich charaktery a pohnutky stěží odhadujeme. Místy zaujme hudba, nadbytek je teatrálních gest. Za vidění a slyšení stojí výborní Eva Burešová a Peter Strenáčik, zdařilá je výprava a videoprojekce.
Martin21 20 %
(zadáno: 20.3.2016, počet hodnocení: 248)
přínosný / zajímavý komentář
25%. Jedinym zachrancem predstaveni je Peter Strenacik a jeste da rict i Daniel Hulka. I na to, ze ma muzikal 2:10hod, nudil jsem se a rikal si, kdy uz bude konec. Skoda...
PavelK 30 %
(zadáno: 18.3.2016, počet hodnocení: 177)
Osgood 20 %
(zadáno: 18.3.2016, počet hodnocení: 54)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Živé obrazy Járy Cimrmana (chyběl jen vembloud a první humr), podbarvené slabou, spíše scénickou hudbou. Hitovka žádná. O ději nelze hovořit. Hlavní tragéd Daniel Hůlka ležící, klečící, stojící, občas solidně zpívající (on umí, nemá ale co). Velmi šikovná company a zas je z toho Cvičme v rytme, tančící čas (Lenka Návorková) výborný, všechno už ale bylo k vidění třeba v červenomodrém (Romeo a Julie). Eva Burešová dobře zpívá i vypadá, proč je stále polonahá?, Sibyla byla královna, ne odaliska:-) Jeden Strenáčik vládne všem! A rapující Jirka Zonyga:-) Miminka jsou od Mattela? (Prem.17.3.2016)
Fyddo 20 %
(zadáno: 17.3.2016, počet hodnocení: 24)
Honzy 20 %
(zadáno: 17.3.2016, počet hodnocení: 138)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Historický muzikál v Divadle Hybernia SIBYLA,KRÁLOVNA ZE SÁBY je nezáživným dílem v řadě pražských muzikálů domácí produkce.Největším nedostatkem je nic neříkající hudba a aranžmá Miro Procházky.Slabý děj nezachrání ani funkční scéna D.Dvořáka a potažmo i kostýmy.V hlavní roli krále Šalamouna Z.Fric.Role mu nesedla (asi záložní alternace?) S E.Ochmanovou tvořili nesourodý pár a jejich velké lásce nelze uvěiřt ani náhodou.Jen P.Strenáčik se zhostil role se ctí.Celkový dojem z muzikálu je velmi rozpačitý.Režie ani choreografie nepřinesly nic nového.Škoda vynaloženého úsilí a času.4.gener.16.3.16
Divadelnik 80 %
(zadáno: 16.3.2016, počet hodnocení: 99)
přínosný / zajímavý komentář
Muzikál se nám líbil.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.