Hodnocení inscenace
Redakce
68 %
Uživatelé
73 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Veronika Boušová 70 %
(zadáno: 29.4.2017, počet hodnocení: 276)
přínosný / zajímavý komentář
65%
Michal Novák 60 %
(zadáno: 30.3.2017, počet hodnocení: 891)
přínosný / zajímavý komentář
Největším nepřítelem této muzikálové inscenace je obludný, divácky nepřívětivý prostor Kongresového centra.
65 % Kříž, Holišová, Simon, Vojtek, Šteindler… Velká show dorazila do Prahy a rozhodně nezklamala. Závěr graduje nevídaným způsobem. Přesto bylo by zjednodušující označit veškerý děj před tím za jakousi předehru, libreto vcelku zdařile pracuje s motivem outsidera, prosťáčka, jenž zlomí svůj osud. Zazní i řada krásných písní; královnou večera se stává Hana Holišová s písněmi Raining a I’m Done. Jan Kříž je dílem za sebe a dílem za Stalonna - a funguje to! L.R.Simon je světová extratřída.
Kateřina Jírová 70 %
(zadáno: 18.3.2017, počet hodnocení: 246)
přínosný / zajímavý komentář
Muzikál by se měl v Kongresovém centru zakázat. Tak příšerné zvukové podmínky jsou muzikálu nedůstojné. Ze čtvrtého balkonu je na jevišti vidět hemžení lidiček, takové plané naše pinožení. Zvuk je na balkoně o něco lepší, než v jiných částech hlediště. Občas je však obtížné přiřadit hlas k mluvící osobě. První půlka tvoří zdlouhavé entreé k závěrečnému fascinujícímu finále. L. R. Simon je jak zjevení z jiného světa, tedy, působí jak z jiné operety. Herecky i pěvecky ostatní o hlavu převyšuje. Rocky J. Kříže má velmi příjemný hlas, a H. Holišová se při zpěvu škrtí dle role nenápadné naivky.
Jan Pařízek 70 %
(zadáno: 17.3.2017, počet hodnocení: 638)
přínosný / zajímavý komentář
I přes určité obavy musím přiznat, že tento muzikál nijak nezklamal. První polovina je bezesporu slabší, dějově i textově to není nic závratného, ale to není ani filmová předloha. Celkově zde vůbec není moc silných písní, nicméně hodně chytlavé Eye of the Tiger leccos vynahradí a závěrečný boxerský duel je opravdu hodně povedený. K tom moc pěkný herecký i pěvecký výkon J. Kříže v titulní roli a vedle něj také výborně zazpívala H. Holišová. Potěší živý orchestr, zamrzí potom horší ozvučení a obecně špatná akustika KC, ale s tím mohou tvůrci těžko něco dělat. V součtu za mě velmi slušný počin.
Hodnocení uživatelů:
Fedorocko 80 %
(zadáno: 28.4.2017, počet hodnocení: 343)
přínosný / zajímavý komentář
Závěr neuvěřitelně zachránil některé nedostatky,hlavně z první půle. Vygradoval celé představení a tudíž zanechal výborný dojem. Robert Záruba excelentní.
Abigail7 80 %
(zadáno: 26.3.2017, počet hodnocení: 170)
přínosný / zajímavý komentář
Pomalejší první polovina, nijak zvlášť zajímavá a zapamatovatelná originální hudba (navíc prostě strašný zvuk v KC), skvělé hity jsou jen Eye of The Tiger a Gonna Fly Now. Ostatní zaujmou až při opakovaném poslechu. Skvělá výprava, perfektní scéna, kterou strašně ruší technici přesouvající kulisy, skvělý nápad v druhé polovině, kdy se scéna mění v boxerskou arénu. Hodně dobrý český překlad. Výborná hlavně choreografie boxu, taneční v díle moc není. Skvělá obě obsazení, dominují mu zejména Hana Holišová a Jan Kříž. L.R.Simon skvělý herecky i pěvecky, ale při zpěvu v ČJ mu není moc rozumět.
PavelK 90 %
(zadáno: 21.3.2017, počet hodnocení: 175)
přínosný / zajímavý komentář
Tak profesionálně udělaný muzikál u nás dlouho nebyl, především díky vkladu zahraničního režiséra Christopha Drewitze. Velkolepá výprava, živý orchestr a skvělé výkony v čele s Janem Křížem, který opět zvednul laťku svých muzikálových výkonů. Skvělé jsou i H. Holišová a M. Procházková, potěší i hostující L.R.Simon v roli Apolla, i když mu bohužel není moc rozumět ve zpívaných pasážích. Finálový souboj svou atmosférou strhává všechny diváky - tohle v jiném divadle nezažijete! Rocky není typickým muzikálem, ale rozhodně je neopakovatelným zážitkem pro všechny generace diváků. Nenechte si ho ujít
Jenda.matousek 50 %
(zadáno: 17.3.2017, počet hodnocení: 299)
přínosný / zajímavý komentář
16/3 Kříž, Holišová, Simon, Vojtek, Šteindler.. a dál není třeba psát, protože ostatní role mají minimální prostor, sólově zpívají jen 3 lidi a zbytek je defacto company. Bavilo mě využití přenosové techniky v sále a chemie a humor mezi hlavní dvojicí. Vlastně by to klidně mohla být činohra s hudebním podkresem a za poloviční vstupné by přišlo mnohem víc diváků. Přiznaní technici zajímavý nápad, ale přišlo mi, že s kulisami se hýbalo více, než bylo třeba, aby se zmenšil prostor. Závěr je efektní, má to energii, ale kvůli scén. řešení už nejde příběh doříci a lépe zakončit romantickou linku.
Atribut 60 %
(zadáno: 17.3.2017, počet hodnocení: 67)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
když koukáme na muzikály my fair lady nebo hello dolly!, tam dobrý libreto tak nějak přirozeně přechází v songy. rocky je z těch muzikálů, kde jsou mluvený pasáže takový prázdný a uměle směřují k písničce. příliš jednoduchej děj rozvláčně spěje k boxerskýmu finále. na český poměry výborně přeložený, ale problémy původního libreta to nespasí. scéna si docela poradila s problémovým prostorem. několik výraznejch momentů, vysloveně efektní konec. hudebně slušný. kříž se s rockym popral dobře. holišová herecky občas drhla, někdy moc předramatizovaná. jeden z lepších pražskejch muzikálů.
Martin21 70 %
(zadáno: 13.3.2017, počet hodnocení: 242)
přínosný / zajímavý komentář
Skvela Hanka Holisova, zajimavy L. R. Simon a uchazejici Peter Pecha. Je mi lito umelcu, ze ma muzikal tak tragickou prodejnost...skoda!
TonnyBí 80 %
(zadáno: 13.3.2017, počet hodnocení: 4)
Tomoka 20 %
(zadáno: 12.3.2017, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Tak za me velké zklamání! Výborná scéna, orchestr hraje skvěle, naprosto dokonalá Hana Holisova, Peter Pehe také zpíval krasne... Ale Pehe mel mít jeste tréninky běhu. Cela hlavni "schodova" scéna uplne na nic. A falesni Rockyove byli katastrofa, nedokázali se ani postavit do rady, natož aby se stejne hybali. Apollo girls taky desna ostuda. To bylo desny. Nejvic se člověk ale styděl, kfyz pan Steindler zapoměl text své jediné písně a v každém dialogu byl mimo. Překlad pisni taky hrůza. Slejvak me desil jeste ve snu. A muzu pokračovat. Zklamání!
Tina00 90 %
(zadáno: 11.3.2017, počet hodnocení: 7)
Čiko 70 %
(zadáno: 11.3.2017, počet hodnocení: 468)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Určitě zatím nejlepší muzikál, který jsem v KC viděl. Peter Pecha má ještě rezervy, Hana Holišová výborná, L.R.Simon skvěle oživil svým temperamentem. Příběh hlavního hrdiny dobře graduje, skvělá a působivá scéna závěrečného zápasu. Jen mám opět pocit, že by to chtělo menší sál. Občas jsem dost dlouho "lovil" toho, kdo zrovna mluví. Oproti předchozím muzikálům v KC výborný zvuk. Zasloužili by si lepší prodejnost..
Andrejsova98 100 %
(zadáno: 6.3.2017, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Super..! Úžasně propracované..:) Prostě TOP :*
Osgood 70 %
(zadáno: 6.3.2017, počet hodnocení: 54)
přínosný / zajímavý komentář
POBAVÍ, ale muzikál to není, spíše atrakce se zpěvem, scénické ztvárnění storyboardu filmu:-) Hvězdou je pro mě M.Procházková v roli Adrian, tradičně skvěle připravený J.Kříž hraje jako o život (oba WOW) a fakt vypije 4 vejce:-) Peter Pecha je Rocky:-) Spousta postaviček je zbytečná. Dále zaujali ze všech alternací: L.R.Simon, Heňo, E.Čekan, M.Nosková, paní Křížová, J.Adamec a Z.Ďurdinová. Orchestr je výtečný, písně slabší:( Vylepšený zvuk dost potěšil, hitovka Tygrovka v podivné aranži již méně:( Závěr lehce zmatečný, leč STRHUJÍCÍ, zejména díky triu Záruba Rocky Apollo.
LuciaFary0 60 %
(zadáno: 6.3.2017, počet hodnocení: 23)
přínosný / zajímavý komentář
zajímavě pojatá scéna. Dobré výkony všech, zejména Petera Pechy. Spatný zvuk, není rozumět. Perfektní orchestr.
Ivulin 80 %
(zadáno: 5.3.2017, počet hodnocení: 28)
přínosný / zajímavý komentář
První půlka se trochu vlekla, ale druhá byla super. Akorát když zpíval Luther Simon, tak ho hudba dost často přehlušovala a nebylo ho moc slyšet :/ Jinak krása, Peter Pecha zpíval skvěle a představitelka Adriany také :) Robert Záruba a Vojtěch Bernatský - úžasný výkon!
VasekM 80 %
(zadáno: 3.3.2017, počet hodnocení: 95)
přínosný / zajímavý komentář
Pro mě veliké překvapení. Moc dobrá show! Krásná výpravná scéna, špičkové výkony - vyzdvihl bych především Petera Pechu, který je opravdu Rocky se vším všudy. Překrásný hlas, parádní herectví a celková kondička, kterou Pecha má. Dále skvělí Markéta Procházková, Luther Simon, Heňo, Dáša Zázvůrková a Bernatský se Zárubou potěší nejednoho diváka. Líbí se mi přímé přenosy přímo z hlediště a jeviště na dvě obrazovky po stranách. Závěrečná scéna je opravdu velkolepá. Mínusem je opět ozvučení v KCP. Diváci na tribuně na jevišti ke konci nerozumí ani slovu. Orchestr byl bezchybný. Doporučuji.
IvaKOB 50 %
(zadáno: 3.3.2017, počet hodnocení: 6)
Honzy 50 %
(zadáno: 3.3.2017, počet hodnocení: 133)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
ROCKY v praž. KC je velkou show,ovšem za srdce Vás moc nechytne.Chybí především nutné emoce,taneční choreografie je mizivá,herci se v obrovských prostorách poněkud ztrácejí.Dobrý výkon podávají hlavní představitelé J.Kříž ,H.Holišová a L.Simon.Ostatní postavy jsou epizodní.Ukazuje se,že pouhý přepis filmu,do cca 3 hod. muzikálu, nestačí.Místy dialogy váznou(hlavně v 1.půlce) a tempo muzikálu zpomalují.Zajímavá je scéna,ale ruší stálé ruční posouvání jednotl.panelů.Živý orchestr i sbor znějí ok.Velké finále muzikálu je působivé,i když poněkud zmatečné,včetně závěrečné děkovačky.2.3.17 Hodn.50%
Cyr Masner 90 %
(zadáno: 3.3.2017, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Výborní Jan Kříž a Hana Holišová. Minimálně jednoho z nich bych viděl v nominaci na Thálii. Dobře obsazené i další role (L. R. Simon coby Apollo Creed - klobouk dolů za nastudování role v češtině). Účelná scéna, působivá choreografie. Co dodat? Velice profesionální a zvládnuté. Neočekával jsem nic a byl jsem opravdu mile překvapen. Živý orchestr zněl působivě.
MSpa 90 %
(zadáno: 3.3.2017, počet hodnocení: 38)
přínosný / zajímavý komentář
Muzikálová show, osobní příběh outsidera i velkolepé aranžmá boxerského zápasu gradují ve strhujícím způsobem inscenovaném finále, které diváky vtáhne interaktivně do středu dění.
V našich končinách nevídaná scénografie i zdařilé projekce.
Absolutorium kromě režie Christopha Drewitze patří všem hercům, v čele s Janem Křížem. Jeho fyzická průprava a absolutní profesionální oddanost roli se zde zúročila ve výkon hodný všech superlativ.
Případným mínusem bude absence hitovek, kromě notoricky známé Eye Of The Tiger, ale byla by kvůli tomu škoda přijít o tenhle mimořádný scénický zážitek.
Kudelicek 90 %
(zadáno: 3.3.2017, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělá muzikálová show dosahující takřka světových kvalit! Velkolepá výprava se spoustou úžasných detailu, bravurní výkony sólistů (Kříž, Holišová) i skvěle sehraná company. Výborně zněl taky početný orchestr. Rockyho by měl každý vidět!
Ala 80 %
(zadáno: 2.3.2017, počet hodnocení: 88)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi povedené představení. Co do show určitě špička svého žánru v Praze. Honza Kříž si Rockym říká o další minimálně nominaci na Thálii, výborná je i Hanka Holišová a mnozí další. Zajímavou volbou je Američan Luther Simon v roli Apollo Creeda. Zpívá beze sporu skvěle, ale jeho přízvuk asi vyloudí úsměv na tváři nejednoho diváka. Každopádně mně se líbil a vlastně mě mile překvapilo, že mu bylo většinu času velmi dobře rozumět. :-)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.