Městské divadlo Brno

libreto: Stanislav Slovák, Jan Šotkovský, Petr Štěpán
hudba: Karel Cón

Brněnské kolo

Premiéra: 16.6.2017. Dramaturgie: Jan Šotkovský, Miroslav Ondra. Scéna: Jaroslav Milfajt. Kostýmy: Andrea Kučerová. Choreografie: Martin Pacek. Dirigenti: Karel Cón, Tomáš Küfhaber. Režie: Stanislav Slovák.
2:10


Muzikál z několika brněnských pověstí a legend dotýkající se historických i místních vazeb, včetně té titulní o koláři Birckovi, který údajně během jediného dne dokázal porazit strom, vyrobit z něj kolo a dokutálet jej až do vzdáleného Brna...
inscenace je vhodná pro děti 2. stupně ZŠ
Městské divadlo Brno
Hodnocení inscenace
Redakce
50 %
Uživatelé
60 %
Hodnocení redakce
Michal Novák 50 %
Jiří Landa 50 %
aktivovat hlídání nových termínů
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Michal Novák 50 %
(zadáno: 4.7.2017, počet hodnocení: 911)
přínosný / zajímavý komentář
V kvantifikovaném kalupu, který MdB servíruje svým divákům, se objevil další úkol pro sehranou autorskou trojici Šotkovský – Slovák – Štěpán. Ti k finále přivedli dávnější „nápad na téma“. Od prvotních úvah se odchýlili a nutno dodat, že ku prospěchu věci. Pouhá procházka brněnskými pověstmi by divadelně nosná mnoho nebyla. Inscenace nabídne asi to, co se od ní očekává: příjemnou zábavou pro letní večery pod petropavelskými věžemi. S žánrově rozskotačeným hudebním doprovodem k tomu. Přesto mnozí nad konstrukcí příběhu tentokrát asi zívnou a řeknou si, že potenciál tématu mohl být lépe využitý.
Jiří Landa 50 %
(zadáno: 22.6.2017, počet hodnocení: 2721)
přínosný / zajímavý komentář
55% Divadlo pod letní oblohou má svá specifika. Jedním z nich je i fakt, že návštěvník plenérových produkcí má jiná měřítka. A takovým se většinou stává i pravidelný sezónní divák, jehož hodnocení pak bývají smířlivější. Tolik úvodem a nyní k samotné novince: Což o to, humor je to opět celkem milý, ovšem už jen zřídka přináší originální prvky. Největší výhrady mám však k hudební složce, podobná muzika připomínající lidové veselice s dechovkou je už dávno za zenitem. Herecké obsazení bylo celkem vyrovnané. Jako letní podívaná ano, v kamenném divadle by ovšem podobná inscenace obstála jen stěží.
Hodnocení uživatelů:
Martin21 60 %
(zadáno: 14.7.2017, počet hodnocení: 255)
Paya888 70 %
(zadáno: 2.7.2017, počet hodnocení: 192)
OndrejXX 30 %
(zadáno: 25.6.2017, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Velice naivni pribeh, na silu tlaceny humor, ve zkratce neni o co stat. Celou dobu jsem se nemohl zbavit pocitu, ze hra byla vytvorena umele a na silu s cilem nalakat divaky na lokalni Brnenskou tematiku. Poprve v zivote se mi stalo, ze jsem o prestavce uvazoval, ze z divadla odejdu. Po zlhednuti druhe pule jsem pak litoval, ze jsem tak neudelal.
Kapybara_2 50 %
(zadáno: 21.6.2017, počet hodnocení: 21)
přínosný / zajímavý komentář
55%. No tak není to zrovna nejsilnější kus MdB, ale koukat se na něj dá. Herci jsou vesměs dobří, atmosféra Biskupského dvora příjemná, některé momenty inscenace opravdu vtipné, jiné naopak rozpačité. Ale jako oddechová, bláznivá komedie na jedno použití - proč ne.
Sobticek 90 %
(zadáno: 20.6.2017, počet hodnocení: 37)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.