Zpráva

Festival divadla Anička a letadýlko na lodi Tajemství
vydáno: 19.5.2017
Pro malé i velké od 22. 5. do 24. 5. na Lodi Tajemství bratří Formanů. Vůně, hudba, květy a rodná Vltava. Narodit se a odplout. Očekávejte průtrž mraků a příval svěžích divadelních deštíků. Na jedné vlně s vámi bude Anička Duchaňová a všichni stálí i nestálí členové posádky.

„Divadlo Anička a letadýlko se opět vznáší nad rodnou Prahou. Při této příležitosti si připravilo pro své diváky výběr toho nejkrásnějšího, co se urodilo...a kde jinde, než na nejromantičtějším místě v Praze, na Lodi Tajemství bratří Formanů,“ říká zakladatelka a umělecká vedoucí divadla Anna Duchaňová.

První den je věnovaný dlouholetému a nezlomnému přátelství Aničky Duchaňové a Michala Němce Jablkoně. Diváci se mohou těšit na legendární květinový muzikál KRÁLOVSTVÍ, na své si přijdou i fajnšmekři, pro které je nachystaná opravdová divadelní delikatesa CHROUST.

Druhý den bude patřit kontroverznějším tématům. Černá groteska pro děti KILL WILL, se kterým divadlo objelo Mexiko, se vrací s pirátskou vlajkou na přídi. Večer si diváky převezmou Maruška s Jaruškou a zavzpomínají, jestli skutečně PIČUS NENÍ KRETÉN.

Třetí den Loď konečně popluje! Jako doprovodný program k plavbě obstará nejnovější mořská pohádka FRUTTI DI MARE. Festival uzavře Bedřich ve svém SÓLU PRO BEDŘICHA, který až do noci bude pět ódy na to, jak úžasné je být umělcem.

Divadlo ANIČKA A LETADÝLKO již téměř patnáct let proplouvá žánry činoherního, loutkového, předmětového a hudebního divadla. Vyniká rozpoznatelnou autorskou poetikou, která balancuje na hraně mezi scénickou provokací, trapností a smrtelnou vážností příběhu i postav. Za dobu své existence uvedlo 22 premiér, které reprízuje v ČR i zahraničí.

Program festivalu: lodtajemstvi.cz
Více informací: letadylko.cz, a facebok.com/anickaaletadylko.

zdroj zprávy: Petr Pola