Zpráva

Kultovní RENT přijíždí do Trutnova
vydáno: 4.3.2015
Česká verze muzikálu Jonathana Larsona RENT, která má svůj stálý domov v pražském Divadle Na Prádle, vyráží na svůj první zájezd. Ten se uskuteční 31. března 2015 od 19:00 v prostoru multifunkčního kulturního centra UFFO v Trutnově. V příběhu o hledání lásky a nutkavé touze dokázat něco velkého se v hlavních rolích představí Tomáš Vaněk jako vypravěč – dokumentarista Mark Cohen, Roman Tomeš jako rockový muzikant Roger Davis a Michaela Horká jako jeho osudová láska Mimi. Účinkující doprovodí čtyřčlenná živá kapela.

Muzikál, či chcete-li rocková opera RENT je vysoce aktuálním příběhem na motivy slavné La Bohéme Giacoma Pucciniho s nádhernými rockovými melodiemi. Ačkoli RENT akcentuje i závažnější témata jako homosexualita, nebo drogová problematika, stal se legendou newyorské Broadwaye, kde se uváděl dlouhých 12 let (od roku 1996 až do roku 2008) a dosáhl 5123 repríz.

Díky mnoha produkcím po celém světě je z RENTu nezpochybnitelný fenomén, jehož silné poselství „Žít se dá jen dnes (No Day But Today)“ působí na diváky stále stejně intenzivně. U nás dosáhla značné popularity zejména filmová verze režiséra Chrise Columbuse s českým distribučním názvem Bohémové.

RENT se v České republice poprvé představil v roce 2013 v Divadle Na Prádle, kdy zazněl v anglickém originále v produkci a režii amerického režiséra Stevea Josephsona a okamžitě si získal jak srdce svých stálých příznivců, tak i respekt kritiků. Na pár repríz se inscenace později přestěhovala i do Divadla Kalich.

Dlouho očekávaná česká jazyková verze měla premiéru 14. 12. 2014 opět v pražském Divadle Na Prádle se stejným základním tvůrčím týmem, s obsazením plným mladých talentů, v přebásnění z dílny Milana Malinovského. I tentokrát na sebe nadšené ohlasy nenechaly dlouho čekat.

Jste-li z Trutnova nebo jeho okolí, představení RENTu by tedy neměl ujít vaší pozornosti, vstupenky v hodnotě 380 – 320 Kč si můžete zakoupit na webových stránkách kulturního centra UFFO:
http://uffo.cz/program/porady/2015/03/rent/

Další zprávy