Zpráva

Letní hraní Divadla Bez zábradlí
vydáno: 1.8.2015
Už po desáté proběhne v pražském Divadle Bez zábradlí Letní hraní. Diváci tak mohou v průběhu srpna a začátku září zhlédnout ty nejlepší komediální kusy, které Divadlo Bez zábradlí nabízí a na které se v sezoně stojí dlouhé fronty. Letní hraní zahájí už tradičně kapela Čechomor.

„Čechomor zahraje v Divadle Bez zábradlí už v neděli druhého srpna od dvaceti hodin a tím zahájí naše Letní hraní, na které se velmi těšíme. Letní hraní má většinou úplně jiné publikum než v klasické sezóně. Přicházejí klidní rodiče, kteří mají své ratolesti na letních táborech, spokojení turisté, kteří si prohlédli nádhernou Prahu a chtějí skvělý den zakončit něčím výjimečným. Divadlo je tak naplněno pozitivní letní energií. A hlavně, pokud venku prší, u nás nezmoknete, a když pálí slunce, shladíte se klimatizací,“ směje se Hana Heřmánková.

Letošní Letní hraní Divadla Bez zábradlí bude plné skvělých her. Diváci budou mít šanci vidět téměř vždy vyprodaná představení jako Jistě, pane premiére! v hlavní roli s Karlem Heřmánkem, Garderobiéra s Josefem Cardou, hru Láska s Danou Morávkovou, Indickou banku s Karlem Heřmánkem juniorem či Každý rok ve stejnou dobu, kde excelují Veronika Freimanová a Zdeněk Žák. Jako bonus jsou naplánovány i čtyři představení s úžasnou Simonou Stašovou, a to Poslední ze žhavých milencůŘímské noci. Poslední jmenované uvidí diváci dokonce i v září. „Letos jsme se rozhodli protáhnout Letní hraní až do září. Římské noci jsou tak na repertoáru i 5.9. Vzhledem k tomu, že na tuto hru čekají diváci i několik měsíců, rozhodli jsme se ji uveřejnit i v letním čase,“ dodává Hana Heřmánková s tím, že Letní hraní ukončí legendární představení Jakub a jeho pán v hlavních rolích s Jiřím Bartoškou a Karlem Heřmánkem. „Jakuba budeme hrát sedmého září a bude to první představení, které Jiří Bartoška odehraje po delší přestávce. Jsme nadšení a velmi si vážíme toho, že se Jiří rozhodl objevit se na divadelních prknech po své nemoci právě u nás ve hře, kterou s Karlem Heřmánkem hrají už desítky let.“

Letní hraní doprovodí také výstava fotografií primabaleríny Darii Klimentové a obrazů Jana Kunovského. Vernisáž se uskuteční pětadvacátého srpna ve foyer divadla.

zdroj zprávy: Zlata Jílková