Zpráva

Na cucky se loučí s „Wurmovkou“ komedií Už nikdy sám!
vydáno: 19.6.2017
Ještě než Divadlo na cucky vyklidí prostory v kanovnické rezidenci na Wurmově 7 a přesune svou scénu na olomoucké Dolní náměstí, pobaví diváky repertoárovou novinkou. Poslední, v pořadí třetí premiéra této sezony, nese název Už nikdy sám! a se souborem hru nastudovala režisérka Tereza Říhová.

„Hlavní tématem inscenace je samota a jakým způsobem je možno se s ní vyrovnat. Někdo ji řeší výmysly a bludy, jiný zase návratem k jistotě, kterou pro něj představuje hravé dětství,“ uvedla režisérka. Příběh tří osamělých lidí, kteří se společně ocitli v jednom pokoji, je zároveň polemikou nad jejich rolemi ve společnosti, v životě jiných lidí a v jejich vlastních životech. Hru napsal německý režisér a dramatik Marc Becker a v olomouckém provedení se na scéně objeví Ondřej Jiráček, Tomáš Žilinský a Petra Ševců.

Divadlo uzavírá své pětileté působení v kulturním a komunitním centru na tzv. „Wurmovce“ s humorem. Inscenátoři slibují stylizovanou grotesku, která však divákům nabídne nejen komické polohy, ale i možnost se zamyslet nad situací, do které se někdy dostal snad každý. „Hravost, absurdita a gagy jsou základními stavebními kameny naší inscenace. Protože i existenciální téma lze vnímat skrze optiku humoru a nadsázky,“ dodala Říhová.

Premiéra je na programu ve středu 21. června od 19.30. Vstupenky za 150 a 100 Kč si mohou diváci zajistit online na webu divadla www.divadlonacucky.cz. První reprízy jsou plánovány na podzim již na Dolním náměstí.

zdroj zprávy: Zdeněk Vévoda