3D Company

Bent

Premiéra: 24.10.2022 | 2:25
Kultovní hra amerického dramatika. Jedním z mnoha zločinů 2. světové války, o kterém se málo mluví, byla důsledná a systematická perzekuce homosexuálů. Ti, kteří vyfasovali růžový trojúhelník, byli těmi nejméně žádoucími bytostmi, doslova posledními z posledních. Přitom chtěli totéž, co všichni: žít, milovat a zůstat naživu. Jedním z nich je i Max. Dokáže projít cestou plnou nástrah a přežít? Dokáže milovat...?
15!      
3D Company
Hodnocení inscenace
Redakce
40 %
Uživatelé
74 %
74131000
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 40 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení

Volby

Hodnocení (14)

HODNOCENÍ REDAKCE
Pavel Širmer  40 %
29.11.2022 | 1868 hodnocení
+ souhlasím
(+2)
Nastudování v českém divadle opomíjené hry Martina Shermana je ze strany 3D Company záslužným dramaturgickým krokem. Působivý závěr pravděpodobně většinu diváků strhne. První česká inscenace však není po realizační stránce dobře zvládnutá, poznamenaly ji hlavně významné nedostatky ve výkladu a v práci s herci. (více v článku na blogu)
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Kirsten  90 %
17.1.2023 | 10 hodnocení
+ souhlasím
Zpočátku mě představení zaujalo spíše vizuálně, téma mi přišlo odlehčené, čekala jsem, co přijde. A trochu předpokládala, že to dál nic pěkného nebude, což druhá polovina splnila. Ve vzpomínkách se divákovi odhaluje více a více hrůz z minulosti hl. hrdiny, jehož současný osud navíc směřuje stále horší a beznadějnější cestou. Konec mi pak vyrazil dech. Kromě hlavní herecké dvojice mě zaujaly také výkony Václava W. Krause a Petra Floriána.
Michal1982  70 %
12.12.2022 | 129 hodnocení
+ souhlasím
Těžké téma a na pondělní večer dost nálož ? představení táhne Daniel a sekunduje mu Ondřej ..na těch dvou to všechno stojí ..ostatní kluci mě moc nepřesvědčili ?.druhá polovina představení za mě lepší. To co mi chybělo během celého představení přinesl závěr, který mě emočně opravdu dostal- to se povedlo, kluci ..závěrečné Ondrovo gesto, finální ?Maxův comingout? se mi dostalo pod kůži. Slušný počin 3D company.
Čiko  40 %
29.11.2022 | 916 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Toto je opravdu velmi promarněná šance. Hra má neskutečný potenciál, ale tato inscenace je odbytá, jde po povrchu. Ústřední herecká dvojice (více se daří Danielu Mišákovi) je nepřesvědčivá a emoce mezi oběma vězni nejsou příliš uvěřitelné. Některé výkony herců ve vedlejších rolích jsou pak opravdu tristní. Několik scén asi může lahodit oku divákům LGBT+ komunity, na mě ale působily příliš prvoplánově.
Dawson321  90 %
22.11.2022 | 105 hodnocení
+ souhlasím
Představení mě dost zasáhlo. Přeci jenom toto téma není na českých divadelních prknech úplně obvyklé. Druhá půlka byla dost emotivní a měl jsem co dělat, abych v závěru udržel slzy na uzdě. Za mě úctyhodné představení.
Guildenstern  50 %
7.11.2022 | 386 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Zdá se, že se zrodil nový divadelní hit (nejen) pro pražskou gay komunitu, k čemuž tvůrcům upřímně gratuluji a jsem rád, že jejich snažení bylo na první repríze korunováno bouřlivým aplausem. Za sebe musím říci, že hru shledávám spíše problematickou, než výjimečnou. Závažné téma a ždímání emocí ve velkém ještě neznamená, že se jedná o kvalitní kus. Myslím si, že aby dění na jevišti bylo uvěřitelné a drsný závěr diváka opravdu zasáhl, bylo by třeba nekompromisního dramaturga, kvalitního režiséra a sehraný herecký soubor. 3Dcompany patří dík za odvahu, ale já jsem tomu bohužel nedokázal uvěřit a představení jsem spíše protrpěl.
J.anek  70 %
6.11.2022 | 409 hodnocení
+ souhlasím
Hru Martina Shermana jsem zatím znal jen z filmové verze. Oběma pánům v hlavních rolích pražské inscenace se daří skvěle ve všech situacích. A je mi líto, že totéž nelze říct o zbytku obsazení. A je škoda, že soubor nemá víc peněz. Ale co. Závěrečné gesto Daniela Mišáka má takovou sílu, že na všechno ostatní zapomenete.
Kjell  70 %
29.10.2022 | 20 hodnocení
+ souhlasím
Neoddiskutovatelně je skvělé, že po tomto výjimečném textu u nás někdo sáhl. Oba hlavní herečtí představitelé výborní. Choreografických vsuvek nemuselo být tolik anebo si s nimi autorka měla dát víc práce, takhle působí jako nápady na první dobrou a začnou brzo nudit. Což si samotný příběh i inscenace nezaslouží.
RaB  90 %
25.10.2022 | 283 hodnocení
+ souhlasím
Výborná hra, velice zdařilé provedení.
Na hereckých výkonech D. Mišáka a O. Nováka se toho moc vytknout nedá - oba se skvěle doplňují, funguje jim to. Zejména D. Mišák má obrovskou příležitost se ukázat i v dramatičtější poloze a plně ji využívá - výborný herecký výkon ve všech polohách hry.
Režie je surová, nepředvídatelná, ke konci první části však méně dramatická (což je vynahrazeno v celé druhé části - poslední scéna naprosto dokonalá!).
Nebýt nadměrného počtu travesti scén (které mi tam mnohdy přišly zbytečné) a neherecké company (která by být ani v mnoha scénách nemusela), byla by to 100.
PetrTomsu  100 %
25.10.2022 | 1 hodnocení
+ souhlasím
(+3)
Po shlédnutí premiéry hry Bent jsem se rozhodl si zde založit profil. Do divadla chodím řadu let, ale je to poprvé, co se chci takto podělit. Chtěl bych vyseknout poklonu hlavní dvojici O. Novák a D. Mišák. Ondřej mě svým projevem a gesty nadchnul a perfektně doplňoval Daniela. Daniel mě absolutně uchvátil, hltal jsem ho, brečel jsem, lapal po dechu. Tato hra je kultovní ve světě, poprvé se však dostává do ČR a to, co ti dva předvedli, je bezpochyby na světové úrovni. Myslím si, že by měla do divadla J. Cimrmana zavítat komise udílející ceny Thálie, jelikož pánové Mišák a Novák mají v dalším ročníku velmi slušně našlápnuto. Bravo a děkuji!
Tvidatko  50 %
25.1.2023 | 67 hodnocení
Vladislavka  80 %
3.12.2022 | 131 hodnocení
Šípal  70 %
13.11.2022 | 150 hodnocení
Peta-Drak  90 %
25.10.2022 | 14 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.