3D Company

Dobrý proti severáku

Premiéra: 30.12.2016 | 2:00
Překlad: Michal Kotrouš. Dramaturgie: Kristýna Čepková. Výprava: Agnieszka Pátá-Oldak. Hudba: Zdeněk Dočekal a citace. Režie: Martin Vokoun.
Romantická tragikomedie, která je adaptací populárního rakouského románu v e-mailech. Leo a Emmi se na síti potkají náhodou a začnou si posílat dlouhé maily. Jakou má jejich virtuální vztah šanci ve skutečném světě...?
3D Company
Hodnocení inscenace
Redakce
77 %
Uživatelé
83 %
83291000
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 70 %
Jiří Landa 80 % Tip Jiří Landa
Helena Grégrová 80 % Tip Helena Grégrová
Chci vidět - přidat do seznamu

Volby

Hodnocení (32)

HODNOCENÍ REDAKCE
Pavel Širmer  70 %
(zadáno: 6.3.2017, počet hodnocení: 1653)
+ přínosný / zajímavý komentář
Přehledná a řemeslně obratně vystavěná dramatizace románu v e-mailech. Kdo chce, může mít jiný názor na organizaci pohybu v prostoru a jiné detaily. Také postava Emmi se jeví „košatější“ a má i další a jemnější odstíny, než byly v trochu zjednodušeném výkladu a interpretaci představeny. Podstatné však je, že herci v bezprostřední blízkosti diváků autenticky a zdárně zprostředkují příběh plný vtipných i dojemných okamžiků, který má moc diváky zasáhnout a obohatit.
Jiří Landa  80 %  Tip Jiří Landa
(zadáno: 30.1.2017, počet hodnocení: 2895)
+ přínosný / zajímavý komentář
Už proklatě dlouho se mi nestalo, abych při sledování představení zapomněl, že jsem v divadle a nechal se strhnout sílou příběhu (znal jsem ho již díky rozhlasová nahrávce) respektive inscenace, kterou si režijně-dramaturgický tandem Čepková-Vokoun "vypiplali" téměř k dokonalosti (snad jen vstup třetí osoby by si zasloužil výraznější odlišení). A ačkoli se jedná o romantickou komedii, díky výše zmiňované dvojici, pěkné hudbě Z. Dočekala a zejména dvěma výborným vyrovnaným hereckým výkonům A. Fixové a D. Bambase je inscenace prosta sentimentálních momentů. Poctivého dojetí si však divák užije.
Helena Grégrová  80 %  Tip Helena Grégrová
(zadáno: 22.1.2017, počet hodnocení: 1440)
+ přínosný / zajímavý komentář
Křehký příběh o osudovém překlepu v e-mailové adrese. Jakou váhu slov unese klávesnice a monitor? A kolik pak naše duše? Poutavě imaginativní zážitek podtrhují citlivé a soustředěné herecké výkony Anny Fixové a Daniela Bambase. Už druhý večer ve mně doznívá poměrně intenzivní valér dojetí. Enter! ;)
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Denisa H.  90 %
(zadáno: 15.9.2020, počet hodnocení: 310)
přínosný / zajímavý komentář
85 %. Hra vycházející z e-mailové komunikace a přesto/právě proto hravě předčila mnohé klasické románové předlohy. Bylo to intimní, vzrušující, ale taky vtipné i napínavé. Pořád jsem v koutku duše doufala ve šťastný konec, přestože jsem "věděla", že se ho nedočkám, a i to mě na hře velmi bavilo. Stejně jako režie, kdy postavy na sebe na jevišti zdánlivě reagovaly, ale vlastně doopravdy k žádné interakci nikdy nedošlo...
Velká poklona hercům za naprosto bravurní zvládnutí svých rolí (a naučení se tolika textu), D. Bambas a A. Fixová podali zcela vyrovnané perfektní výkony!
Kateřina Vodáková  60 %
(zadáno: 8.8.2020, počet hodnocení: 109)
přínosný / zajímavý komentář
Dějově zajímavé, sezení kousek od herců působivý zážitek... Jako vždy výborný D. Bambas. Scéna jednoduchá, ale funkční. Oběma poklona za zvládnutí tolika textu.
J.anek  80 %
(zadáno: 17.2.2020, počet hodnocení: 339)
přínosný / zajímavý komentář
Všichni se potřebujeme chránit před severákem. A občas to přeženeme a nemáme pak odvahu žít... Tak jako Leo a Emmi. Dva chytří, krásní a vzdělaní lidé. Bylo mi jich líto. A štvali mě. A zamiloval jsem se do nich. Je to celé jako z červené knihovny, a přece ne. Nechybí totiž odstup, nadhled a vtip. I když jde o život. Zbyde láska bez doteku. Otevřený klavír, který nevydá jediný tón - zbraň, ze které se nevystřelí.
Ivo Železný  100 %
(zadáno: 18.3.2019, počet hodnocení: 251)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasné! Nebo nahraďte jakýmkoli superlativem ze svého repertoáru, nemůžete se zmýlit. Všechna střeva tohoto divadelního zážitku jsou íá kvality.

Epistolární román považuji za nejzoufalejší literární tvar, patentně, bez výjimek. Je to jen takový nudný uspávací ping-pong. A tady jsem tu výjimku zažil. A nádhernou!
Tady díky všem zúčastněným vznikl neuvěřitelně poutavý divadelní tvar, který si budu pamatovat až do alchajmra. Od textu, přes režii, hudbu, scénu až po herecké výkony. Kompletek.

Hraje se v intimním prostředí, jak herci, tak diváci (cca 60) se sejdou na jevišti.
Nikki123  80 %
(zadáno: 4.2.2019, počet hodnocení: 148)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělé výkony obou herců!
Beebb  70 %
(zadáno: 15.11.2018, počet hodnocení: 23)
přínosný / zajímavý komentář
To je tak romantické... tááák romantické, že i mé poněkud okoralé srdce zaplesalo... :-) Dobře napsaná hra (díky za ten konec, který jsem, neznaje knižní předlohu, úplně nečekal), zdařilý výběr herců, aktuální, zábavné a vtipné. Možná jen těch zvukových předělů je trochu příliš, ale určitě stojí za zhlédnutí, ideálně v páru. :-)
Teufel  80 %
(zadáno: 12.8.2018, počet hodnocení: 62)
přínosný / zajímavý komentář
Žádné velké drama, žádný ohňostroj nápadů, nic na co byste vzpomínali ještě po letech... a přece je fajn si na tuhle věc zajít. Pro ten velmi příjemně strávený čas s milou a křehkou vztahovkou, kterou neruší vůbec nic, snad jen příliš často opakovaný hudební předěl. Přestože bylo víceméně jasné k čemu to směřuje, a přestože některá témata mohou být vnímána, jakože se opakují, myslím, že to je velmi vtahující a po celou dobu jsem šel s nimi.
Margaret  80 %
(zadáno: 29.5.2018, počet hodnocení: 92)
přínosný / zajímavý komentář
85 %
Napínavá dojemná romantika bez sentimentu. Výborně zahrané.
Zuluk  90 %
(zadáno: 20.5.2018, počet hodnocení: 93)
přínosný / zajímavý komentář
pekne predstaveni, jen me trochu stvalo, ze herecka na sobe misto obleceni mela kusy hadru, ktere nedrzely prilis tvar a ona si je porad upravovala:).
Ba-jo  90 %
(zadáno: 2.1.2018, počet hodnocení: 212)
přínosný / zajímavý komentář
Představení tak intimní a křehké ... a v dnešní době převládající virtuální komunikace i velmi současné. Intimitu dobarvuje blízkost scény k na jevišti sedícímu diváctvu. Velmi realistická a jednoduchá scéna je doplněna o velmi nápadité textové projekce podtrhující sílu a význam psaného slova, to vše doprovázené skvělou hudební složkou. Celé představení však stojí především na dokonale sehraném výkonu Aničky Fixové a Dana Bambase, výkonu stejně tak křehkému a intimnímu, jako je celá hra. Má srdeční záležitost, musel jsem se přijít podívat znovu!
Vladimír Rogalewicz  90 %
(zadáno: 31.12.2017, počet hodnocení: 657)
přínosný / zajímavý komentář
Milé, intimní, křehké, snové. Zhmotnění mých (i Vašich) snů.
Eviik  80 %
(zadáno: 14.4.2017, počet hodnocení: 288)
přínosný / zajímavý komentář
Převést na jeviště emailovou korespondenci je velmi těžký úkol, ale v tomto případě se to moc povedlo. Ač je hra relativně statická, dokáže po celou dobu udržet divákovu pozornost. Oba herci byli výborní. Jen ten hudební motiv se opakoval možná až příliš často.
Monulinka  80 %
(zadáno: 4.4.2017, počet hodnocení: 386)
přínosný / zajímavý komentář
Zinscenovat takto vystavěný text, aby to opravdu fungovalo, to je kumšt. Příběh mě udržel celou dobu v napětí, hlavním představitelům jsem fandila a doufala v happy end. Přesvědčivé civilní herecké výkony, které máte na dosah, povedená jednoduchá scéna a obdivuhodný timing technické složky. Velká spokojenost.
Barka  90 %
(zadáno: 23.3.2017, počet hodnocení: 253)
přínosný / zajímavý komentář
Tak to ano! Nejdřív jsem se trochu obávala, že koukat dvě hodiny na prostou citaci mailů mě bude nudit, ale opak je pravdou. Myslím, že každý člověk má v sobě podvědomou a zvrácenou touhu číst cizí korespondenci. Proto jsou všechny ty romány formou dopisů tak zábavné a oblíbené. Tohle je zábavné taky... a navíc dojemné. Je to tak zábavné, že jsem si hned běžela koupit druhý díl knihy, abych věděla, jak to s Leem a Emmi dopadne :)
Marek515  100 %
(zadáno: 25.2.2017, počet hodnocení: 60)
přínosný / zajímavý komentář
Neskutecny zazitek po vsech strankach..rezijni, herecke i hudebni. O Zdenkovi Docekalovi jeste budeme hodne slyset. Predstaveni je navic moc vhodne pro nezadane:) Mozna by se hodilo obcas jej obohatit o nejaky seznamkovy program:)
Kotroslav  90 %
(zadáno: 3.1.2017, počet hodnocení: 24)
přínosný / zajímavý komentář
95%. Skvělé komorní představení získává na dynamice díky hudbě, projekcím a především pak díky téměř bezchybným hereckým výkonům sehrané herecké dvojice.
Mjetelova  100 %
(zadáno: 30.12.2016, počet hodnocení: 39)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělé!!! Knižní předloha je mou nejoblíbenější knihou a toto představení po dnešku nejoblíbenější inscenací. Skvělé herecké výkony, výborné zpracování. Oceňuji využití audiovizuálních prostředků k posílení děje a herce, kteří bravurně ovládli text. Děkuji a doporučuji!
Mikčík  90 %
(zadáno: 7.12.2019, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
Inscenace je aktuální skutečnost, kterou dokáže prožívat 3/4 dnešní online generace. Citlivě předány příběh, který vás vtáhne a pustí až když se ozve potlesk z hlediště... Protoze každý, kdo má podobný prožitek se, díky skvělým hereckým výkonům, dokáže zrcadlit. Pro mou citlivou, někdy až nechutně romantickou duši, to byl příběh šitý na míru, který mi dal přesně to, co jsem potřeboval. Vidět i za oponu příběhu toho druhého, kterého jsem nikdy nepotkal... Všichni lžou! :D Doporučuji vidět tenhle intimní dialog, který vás vtáhne a doznívat bude ještě nějakou dobu :) Díky Martínku :))
Hacko  80 %
(zadáno: 18.2.2020, počet hodnocení: 57)
Eurotours  80 %
(zadáno: 18.2.2020, počet hodnocení: 39)
Matěj Konečný  90 %
(zadáno: 25.12.2019, počet hodnocení: 65)
Valerius  80 %
(zadáno: 3.4.2019, počet hodnocení: 64)
Maybe  90 %
(zadáno: 7.3.2019, počet hodnocení: 69)
Lenkad  70 %
(zadáno: 20.6.2018, počet hodnocení: 61)
Lerus  80 %
(zadáno: 25.5.2018, počet hodnocení: 50)
Halirova.jana  70 %
(zadáno: 30.3.2017, počet hodnocení: 76)
Lenka458  80 %
(zadáno: 17.3.2017, počet hodnocení: 120)
Léňa76  90 %
(zadáno: 22.1.2017, počet hodnocení: 7)
Truetrue  70 %
(zadáno: 22.6.2021, počet hodnocení: 2)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.