3D Company

Miro Gavran

Smích zakázán

Premiéra: 28.2.2015. Překlad: Helena Karochová, František Karoch. Dramaturgie: Kristýna Čepková. Výprava: Agnieszka Pátá-Oldak. Režie: Martin Vokoun.
1:25x


Komedie úspěšného chorvatského dramatika, který se pokusil mnohokrát zpracované tématu milostného trojúhelníku zpracovat s neotřelostí a originalitou sobě vlastní. Možná se budete divit, co může vzejít ze setkání manželky s milenkou. Všechno může být jinak, než se zdá...
3D Company
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
75 %
Hodnocení redakce
Jiří Koula 70 %
Jiří Landa 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Jiří Koula 70 %
(zadáno: 3.1.2016, počet hodnocení: 1357)
přínosný / zajímavý komentář
65 % Originální text na neoriginální téma, pozornosti hodné výkony Heleny Karochové a Diany Šoltýsové, s nimiž Petr Stach více méně zvládá držet krok. Škoda jen, že jsem si dějové zvraty domýšlel s předstihem a přišel tak o "aha efekt".
Jiří Landa 70 %
(zadáno: 20.7.2015, počet hodnocení: 2726)
přínosný / zajímavý komentář
65% Zručně napsaná hra celkem neobvykle a především překvapivě variující téma milostného trojúhelníku. M. Vokoun spolu s trojlístkem herců dokázal adekvátně a s citem pro míru vygradovat humorné situace, z nichž byl však i poté víceméně tragický podtext problematického vztahu postav stále silně zřetelný. Největší zážitek jsem si odnesl z úžasného jiskření mezi herečkami H. Karochovou a D. Šoltýsovou. Šlo jim to náramně. Až by si divák chtěl povzdychnout: "Chudák chlap!" :))
Hodnocení uživatelů:
Suzana 50 %
(zadáno: 14.11.2017, počet hodnocení: 147)
Monulinka 60 %
(zadáno: 22.10.2017, počet hodnocení: 279)
přínosný / zajímavý komentář
Mírně nadprůměrná hra o milostném trojúhelníku, ale děj je z velké části předvídatelný. Prim hrají obě herečky, P. Stach mě tentokrát příliš nezaujal. Stand-upové promluvy mě moc neoslovily.
Eviik 60 %
(zadáno: 25.9.2017, počet hodnocení: 222)
přínosný / zajímavý komentář
Oddechová komedie na již tolikrát zpracované téma milostného trojúhelníku, nic víc ani nic míň. Hru obvzláštňují stand-up výstupy herců a jejich přímá komunikace s publikem. Zápletka je trochu předvídatelná, ale i tak jsem se bavila.
Tomsely 60 %
(zadáno: 4.5.2017, počet hodnocení: 25)
Léňa76 100 %
(zadáno: 3.8.2016, počet hodnocení: 7)
Barka 80 %
(zadáno: 24.4.2016, počet hodnocení: 122)
přínosný / zajímavý komentář
Milé překvapení. Hra je vtipná, velice jednoduchá scénografie perfektně funguje a herci jsou skvělí. Především musím vyzdvihnout obě dámy, ty jsou opravdu perfektní :)
Lumca 60 %
(zadáno: 17.4.2016, počet hodnocení: 259)
Orienteering 100 %
(zadáno: 7.4.2016, počet hodnocení: 39)
přínosný / zajímavý komentář
Všichni tři herci výborní po celou dobu představení. I když si mnozí mohou zápletku snadno domyslet dopředu, je to skvělá komedie, která baví. Mně osobně jednou vidět nestačilo :-) Šla jsem na pana Stacha a objevila k tomu jako bonus dvě skvělé herečky, paní Karochovou a Šoltýsovou :-)
IvaRoubova 100 %
(zadáno: 10.9.2015, počet hodnocení: 21)
přínosný / zajímavý komentář
Díky za skvělé zahájení divadelní sezóny 2015/16, perfektní představení! Originální zápletka a skvělé výkony všech tří herců, tohle je prostě divadlo, které miluju a vyhledávám!
Marek515 80 %
(zadáno: 9.9.2015, počet hodnocení: 58)
přínosný / zajímavý komentář
Neni v podstate co vytknout, snad mozna zapletka neni az tak uplne originalni...Jako vzdy skvela a prirozena D. Soltysova, i kdyz prece jen se mi nejak libi vic v dramatictejsich polohach. Prijemne straveny vecer, navic sezeni primo na posvatnem jevisti cimrmanu jako bonus:)
Ala 80 %
(zadáno: 10.3.2015, počet hodnocení: 90)
přínosný / zajímavý komentář
Výborné výkony všech tří představitelů. Představení má spád možná i díky tomu, že je poměrně krátké (cca 1 hodina 30 minut, hráno bez přestávky).

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.