A studio Rubín

Kristýna Kosová, Adam Svozil

Já, mé druhé já a já a

Premiéra: 15.9.2016. Podle knihy Jiřího Vaňka „Sebedrás“. Dramaturgie a režie: Kristýna Kosová, Adam Svozil.
1:25x


Autorské inscenované čtení na motivy bestselleru „Sebedrás“ Jiřího Vaňka. „Úspěšný blog! Šťavnatá literatura! A teď? Pikantní two-people show? Bittersweet komedie velkoměstských mravů? Sonda do duší současných třicátníků?! It's gonna be - wait for it - scénické čtení!“
A studio Rubín
Hodnocení inscenace
Redakce
71 %
Uživatelé
73 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Pavel Širmer 60 %
(zadáno: 10.12.2017, počet hodnocení: 1516)
přínosný / zajímavý komentář
Dramatizace knihy není sama o sobě pro jevištní interpretaci příliš „nosná“, nicméně dramatická konstrukce nezvyklou formu předlohy de facto ctí. O vypovídací hodnotu vyslovovaných textů příliš nejde. Inscenace s přiznanou formou inscenovaného čtení je postavena na hraní si s významy mezi řádky, v čemž vyniká zejména M. König, ale záměrně upozaděná N. Mikulová se vedle něho rozhodně neztrácí. Zábavný, ale možná až příliš rozvolněný a „neukázněný“ tvar, je svým způsobem originálním experimentem. Za pozornost stojí, ale jeho výsledek a hodnota si nezaslouží přeceňovat.
Jan Pařízek 70 %
(zadáno: 9.3.2017, počet hodnocení: 745)
přínosný / zajímavý komentář
Vztahová rapsodie jednoho opuštěného třicátníka, jenž dobře naplňuje heslo "život je jedna velká párty". Samotná hra je už docela vtipná a chytlavá, ale naprosto skvělý a vynikající M. König ji svým výkonem posouvá ještě o několik pater výše a z inscenovaného čtení dělá opravdu divadelní zážitek. 75%
Jiří Landa 70 %
(zadáno: 9.11.2016, počet hodnocení: 2859)
přínosný / zajímavý komentář
Trefné postřehy autorů, adekvátní inscenační forma (jakákoli jiná by byla určitě kontraproduktivní), na více než 100% hrající M. König (byť je jeho postava spíš určitou koláží z jeho osvědčených hereckých prostředků - takové "the best of"), velmi talentovaná a Königovi na smeče přihrávající N. Mikulová. Zajímavý experiment, který vyšel, nicméně zároveň díky formě inscenování, jakkoli slušivé, tím zároveň naráží na své mantinely.
Helena Grégrová 60 %
(zadáno: 6.11.2016, počet hodnocení: 1387)
přínosný / zajímavý komentář
65 %. On, jeho pověst donchuána a patka Jamese Deana a.. ..a ano, šarmérství Miloslava Königa v neposlední řadě je tím nejzásdnějším podmanivým tahem na diváckou branku. ..a nesnažte se mě přesvědčovat o čemkoli jiném! ;)
Veronika Boušová 80 %
(zadáno: 10.10.2016, počet hodnocení: 277)
Lukáš Holubec 80 %
(zadáno: 22.9.2016, počet hodnocení: 594)
přínosný / zajímavý komentář
Jak píše kolega J. Koula, nejedná se o inscenované čtení, ale o divadelní formu, kde je čtení vlastního blogu upřímnou zpovědí třicátníka dnešní "fejsbukové" doby, který hlavní postava obratně nazývá Život 2.0. Pokud si vzpomenete na přelom století a film Samotáři, můžete porovnat, kam se dnešní generace třicátníků posunula. Autentický a okouzlující M. König (N. Mikulová jej vhodně doplňuje) vás provede svoji citově a vztahově zmatenou etapou života, která frčí rychlým spádem příznačným pro dnešní dobu. Jedinečný zážitek aneb "Je těžké se rozejít s holkou, s kterou nechodíte... ale dá se to."
Jiří Koula 80 %
(zadáno: 19.9.2016, počet hodnocení: 1543)
přínosný / zajímavý komentář
Strhující Miloslav König, kterému obratně kryje záda Nataša Mikulová, zpověď dnešního muže, inscenované čtení zde je záměrnou divadelní formou, která textu přesně padne, byla by škoda snažit se to jakkoliv dotáhnout. Viděno poprvé a pokud Rubín dá, tak ne naposled.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Snekac 60 %
(zadáno: 26.5.2019, počet hodnocení: 49)
Unionboy 20 %
(zadáno: 26.5.2019, počet hodnocení: 144)
Valerius 70 %
(zadáno: 3.4.2019, počet hodnocení: 62)
Kosan 70 %
(zadáno: 24.2.2019, počet hodnocení: 157)
Dajcik 70 %
(zadáno: 24.2.2019, počet hodnocení: 169)
Vaklav 70 %
(zadáno: 22.2.2019, počet hodnocení: 204)
přínosný / zajímavý komentář
67% - Oba představitelé více než dobře vše zvládli (tak každému procento za odměnu) - i reakce na publikum.
Bylo velmi příjemné vidět M. Königa i v jiné (odlehčené, přirozenější) poloze než v DnZ a Lachende Bestien.
N. Mikulová předvedla osvěžující výkon a pro slovenštinu mám prostě slabost.
Text není nijak objevný, ale na takové to večerní vzpomínání přijde vhod.
Souhlasím, že je asi příhodnější neotálet s návštěvou až zestárnete, ale zajít ještě, pokud je vám jako hrdinům, ale i pak si lze představení/čtení/hraní užít.
Emamele 90 %
(zadáno: 12.9.2018, počet hodnocení: 20)
přínosný / zajímavý komentář
Vtipná a nápaditá adaptace blogu/knihy. Míla König byl skvělý ve všem, co jsem ho viděla hrát (a zpívat), ale tohle mu sedlo fakt enormně. Bylo to super, šla bych zas.
Mouni 80 %
(zadáno: 27.5.2018, počet hodnocení: 23)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi zajímavě pojatá hra, která mě rozhodně i vzhledem ke své skromné délce a perfektnímu výkonu obou protagonistů neuvěřitelně bavila a ani chvíli jsem se nenudila. Balanc mezi klišé a výpovědí jednoho moderního muže našeho století byl podle mě skvělý.
Lerus 70 %
(zadáno: 22.4.2018, počet hodnocení: 50)
Misokara 90 %
(zadáno: 16.4.2018, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
výborné herecké výkony! potenciál zaradiť sa medzi rubínovské klasiky!
MarekLinhart 70 %
(zadáno: 21.3.2018, počet hodnocení: 152)
Mcenole@senam.cz 100 %
(zadáno: 21.3.2018, počet hodnocení: 52)
Marcela 70 %
(zadáno: 8.2.2018, počet hodnocení: 396)
Mimouch 70 %
(zadáno: 8.2.2018, počet hodnocení: 47)
přínosný / zajímavý komentář
Zajímavě vystavěné a pojaté představení balancující na hraně scénického čtení a činohry. Příběh o tom, že pro někoho může být iluze jeho života sdílená na sociálních sítích důležitější, než reálný život sám. Sonda do mužské duše, která může být stejně křehká jako ta ženská, ale "pořádný chlap", resp. jeho virtuální obraz, to nemůže dát najevo. M. König výborný, jeho "pozérství" je divákovi protivné od prvního okamžiku. Jako čtyřicátníka mě téma úplně netrefilo, nicméně představení bylo rozhodně dobré. 74,99%
Saviour1 70 %
(zadáno: 3.12.2017, počet hodnocení: 27)
Kytina 80 %
(zadáno: 21.11.2017, počet hodnocení: 160)
přínosný / zajímavý komentář
Byla jsem fascinovaná výkonem M. Koniga. Spousta opravdu vtipných, lehce zapamatovatelných hlášek třicátníka dnešní doby.
S hrůzou jsem zjistila, že my-tato generace-je přesně taková.
Náramně jsem se pobavila!
ToPe 80 %
(zadáno: 21.11.2017, počet hodnocení: 37)
Markéta BP 60 %
(zadáno: 13.6.2017, počet hodnocení: 47)
Denisa H. 70 %
(zadáno: 23.4.2017, počet hodnocení: 258)
přínosný / zajímavý komentář
Očekávala jsem více čtení, ale nakonec se dost hrálo - mně to však nevadilo. Příjemné vystoupení jen s pár okamžiky, které mi zcela nesedly...
Vltava 80 %
(zadáno: 19.3.2017, počet hodnocení: 47)
Sluha 80 %
(zadáno: 10.3.2017, počet hodnocení: 154)
Ba-jo 80 %
(zadáno: 10.3.2017, počet hodnocení: 192)
přínosný / zajímavý komentář
Že je Miloslav Konig zdatný divadelní matador už vím dávno z Divadla Na zábradlí, což předvedl excelentně a uvěřitelně i zde v Rubínu. To, že je Nataša Mikulová velkým hereckým talentem jsem zjistil nedávno, a v Rubínu to jen a jen potvrdila. Velmi současná hra musí rezonovat hlavně v současné generaci třicátníků, kterým jsem i já..a rezonoval jsem rád.
Lumca 80 %
(zadáno: 10.2.2017, počet hodnocení: 309)
přínosný / zajímavý komentář
85 %
Plšík 70 %
(zadáno: 9.2.2017, počet hodnocení: 393)
přínosný / zajímavý komentář
65%
Ttchor 60 %
(zadáno: 29.1.2017, počet hodnocení: 56)
Andro 80 %
(zadáno: 11.1.2017, počet hodnocení: 44)
Lusilda 80 %
(zadáno: 30.11.2016, počet hodnocení: 66)
přínosný / zajímavý komentář
Jako by si ten Život 2.0 člověk právě prohlížel
JitkaJak 70 %
(zadáno: 7.11.2016, počet hodnocení: 46)
Justina 90 %
(zadáno: 8.10.2016, počet hodnocení: 77)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.