agentura Harlekýn

Tennessee Williams

Skleněný zvěřinec

Premiéra: 22.4.2017. Překlad: Jiří Josek. Výprava: Michaela Červenková. Úprava a režie: Vladimír Strnisko.


Slavná hra se silně autobiografickými prvky z autorovy vlastní rodiny. Rodinná tragikomedie o nás, o každém z nás a o tom, že z lásky se totiž udělají ty nejkrásnější i ty nejhorší věci. Opuštěná matka Amanda nerespektuje dospělost svých dětí a svou láskou a touhou udělat své blízké co možná nejšťastnějšími nadělá v rodině velikou paseku...
agentura Harlekýn
Hodnocení inscenace
Redakce
50 %
Uživatelé
60 %
Hodnocení redakce
Jan Pařízek 50 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Jan Pařízek 50 %
(zadáno: 9.8.2017, počet hodnocení: 658)
přínosný / zajímavý komentář
Aniž bych chtěl nějak snižovat jinak jistě dobrý výkon S. Stašové, tak zvolené pojetí mi pro tuto hru nepřišlo šťastné. V některých místech svými silnými gesty, změnami hlasu či zvolený tónem, danou situaci příliš odlehčila a posunula tím její vyznění. Též jsou zde dosti upozaděni oba sourozenci, zvláště pak role dcery. Jejich dialogy sníženy na minimum a díky tomu také nejsou tak jasné jejich motivy a jednání. V konečném důsledku pak nevycházejí tolik jako oběti jednání své matky a tím se i posunul celý význam této hry. Nicméně přese všechny výtky má hra stále svoji sílu a dokáže zaujmout.
Hodnocení uživatelů:
Lucia 50 %
(zadáno: 19.9.2017, počet hodnocení: 5)
J64 20 %
(zadáno: 10.8.2017, počet hodnocení: 48)
Vaklav 50 %
(zadáno: 9.7.2017, počet hodnocení: 68)
přínosný / zajímavý komentář
Vidím to tak na 40-50%.
Paní Stašová hraje skutečně poněkud expresivně, ale to nemyslím, že je problém. Prostě pojala, nebo má pojmout roli takto... Mě to nerušilo, ale humor, nebo jinou emoci to ve mně moc nevyvolalo.
Problém vidím v tom, že to na jevišti prostě nejiskřilo. Křičelo se, válelo se, létalo se sem a tam, J. Nosek si asi 160krát sundal a oblékl sako, ale to vše šlo hned tak nějak do ztracena.
Nejsem nutně zklamán, ale v rozpacích se nacházím zcela jistě. Takže respektuji kauzální tabulku a hodnotím tak, jak jsem již napsal výše.
Lenka458 10 %
(zadáno: 7.7.2017, počet hodnocení: 87)
přínosný / zajímavý komentář
Něco tak strašného a nudného jsem už dlouho neviděla, Simona Stašová naprosto příšerná, nevím, co se jí stalo, ale měla by se nad sebou zamyslet. Filip Cíl velmi dobrý.
Linsang 60 %
(zadáno: 7.7.2017, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Dost mi vadilo, jak pani Stasova prehrava. Prece jen to nebyla zadna blazniva komedie, kam by se to hodilo vic. Je mozne, ze to prehravani byl zamer pana režiséra, kazdopadne mi to prislo do hry nevhodne.
Bertos 70 %
(zadáno: 23.6.2017, počet hodnocení: 4)
přínosný / zajímavý komentář
Pěkný kus poctivého divadla. Mistr Stašová lehce přehrává nicméně nepůsobí to nijak účelově ba naopak dodává to její postavě ty správný gule a ví naprosto dokonale kde je strop! Je jí opravdu všude plno - ona je prostě veleluxusní a já jí miluju i s těma strašidelnejma xichtama, na který jen tak nezapomenu :o) Ostatní kolchozníci nehrají vůbec špatně ba naopak není co vytknout! Propracovaná konverzačka v klasickém podání. 2 hodiny utekly jak cikán z pracáku! Rozhodně doporučuji!
JaNaD 70 %
(zadáno: 28.5.2017, počet hodnocení: 44)
přínosný / zajímavý komentář
65%. Ze začátku mě to moc nebavilo, ale hra dostala spád v momentě, kdy vyplynulo, že to nejdůležitější se bude dít kolem dcery. S. Stašová byla až příliš výrazná, zřejmě ne z vlastní iniciativy. Víc se mi líbili J. Nosek a A. Daňková.
Čiko 80 %
(zadáno: 18.5.2017, počet hodnocení: 496)
přínosný / zajímavý komentář
Mám rád tenhle syrový příběh od Williamse. Líbil se mi Nosek i Stašová... která se zatím drží:-)
Unionboy 60 %
(zadáno: 2.5.2017, počet hodnocení: 51)
Richard Novák 100 %
(zadáno: 1.5.2017, počet hodnocení: 46)
přínosný / zajímavý komentář
Neskutečně silný divadelní zážitek, díky za něj!
Plšík 70 %
(zadáno: 22.4.2017, počet hodnocení: 256)
přínosný / zajímavý komentář
65%
Martin21 80 %
(zadáno: 19.4.2017, počet hodnocení: 262)
přínosný / zajímavý komentář
Alt - Kamila Trnkova, Jaromir Nosek a Adam Vacula.
Herecky vyrovnane a perfektni vykony, vcele se Simonou Stasovou. Silny pribeh, ktery vas urcite nebude nudit!

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.