agentura Harlekýn

Neil Simon

Vězeň na Druhé Avenue

Premiéra: 2.6.2018. Překlad: Ivo T. Havlů. Výprava: Michaela Červenková. Úprava a režie: Vladimír Strnisko.


Americká komedie o tom, jaké to je, když se vám vše vymkne z rukou. Čtrnácté patro, výtah nejezdí, voda neteče, odpadky páchnou, venku horko k padnutí, v bytě zima, sousedi pořádají mejdany až do noci a zloději právě ukradli, na co přišli. Situace k zbláznění! Všichni jsme zajatci, vězni, neboť jsme zhýčkaní civilizací. A ocitnout se svobodně pod mostem je přece jenom poněkud nepohodlné...
agentura Harlekýn
Hodnocení inscenace
Redakce
10 %
Uživatelé
28 %
Hodnocení redakce
Helena Grégrová 10 %
Jiří Landa 10 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Helena Grégrová 10 %
(zadáno: 11.8.2018, počet hodnocení: 1336)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Proč Simona Stašová několik posledních let propůjčuje svým divadelním postavám nepochopitelnou dávku očividné nepřirozenosti: mluví převážně nosem (až huhlá), nesmyslně protahuje konce vět, nemá pod kontrolou koordinaci pohybů a místy přehrává tak, že si nos neutírá židlí, ale spíše obývací stěnou? Já už na to snad raději ani nechci nalézt odpověď. :/
Jiří Landa 10 %
(zadáno: 9.8.2018, počet hodnocení: 2793)
přínosný / zajímavý komentář
Špatný výkon S. Stašové, která s každou další premiérou sklouzává ke stále větší a větší herecké povrchnosti. Inscenace "Vězně" je už hodně za hranicí dobrého vkusu. Herečka se po jevišti pohybuje nekoordinovaně, repliky pouze "vyštěkává", o promyšleném logickém rámci postavy nelze vůbec hovořit. Režijně je inscenace pouze lehce nahozená, její stavba není promyšlená, což u jména režiséra V. Strniska zamrzí. Kéž by se S. Stašová vzdala svých dramaturgických (a možná i režijních) tendencí a vrátila se k opravdovému herectví, které vždy bylo její silnou stránkou. Ona i diváci by si to zasloužili.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Leafeltova 50 %
(zadáno: 14.8.2018, počet hodnocení: 57)
přínosný / zajímavý komentář
mě se představení líbilo, i když bylo více přitažené za vlasy, ale výkon Simony Stašové byl super.
Iffka 10 %
(zadáno: 14.8.2018, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Zbytné, ploché představení. P. Halbich se snaží hrát, ale nemá moc co. P. Stašová předvedla svůj slabý standard, parodii komiky říznutou děsivou prací s hlasem. Zbytek ansámblu je zbytečné zmiňovat, pouhá vata. Zvučná jména k úspěchu nestačí. Bohužel.
Bedrich.spesny 10 %
(zadáno: 9.8.2018, počet hodnocení: 50)
přínosný / zajímavý komentář
(+3)
Neskutečné přehrávání S. Stašové rázem dělá i z H. Maciuchové naprosto přirozenou herečku.
Maketa 10 %
(zadáno: 1.8.2018, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Po dlouhé době tak špatné představení, že musím varovat před tímto útrpným zážitkem. Obsahově naprosto o ničem, bez jakékoli zápletky, či náznaku děje. Místo lehké letní komedie to byla herecká tragédie, vůbec nechápu styl přehráváni a únavných opakování až k samé trapnosti.
Několikrát čekáte na osvobozujicí přestávku a zase to je pouze nepovedený předěl, hnedle si uvědomíte, jak jsou nepohodlné lavice, ze kterých ani z 9. řady není pořádně vidět. Bohužel není na co! Zmlamáni po všech stránkách a potvrzení, že i kvalitní předlohu lze totálně zpackat!
Smutné a pro herce i nezasloužené.
Gws 20 %
(zadáno: 31.7.2018, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
Nejvice jsem se tesil na přestávku, ktera by mi umoznila nenápadně se vytratit a prestat se dale nechat mucit tímto predstavenim.

Myslenka autora bohužel nebyla patrná...

Prestavka nakonec nebyla, musel jsme vydržet do konce. V éře mobilních telefonu to naštěstí neni problem.

Jedine svetle okamziky byly pri prehravani malych úryvků Franka Sinatry.....

Tak prestavka nakonec byla, jen trochu pozdeji. Past tedy nesklapla, unikli jsme!

Pani Stasova si takovy kus nezaslouží.
Richard Novák 50 %
(zadáno: 12.6.2018, počet hodnocení: 70)
přínosný / zajímavý komentář
Viděno na premiéře a musím říct, že Simonu Stašovou považuji za úžasnou herečku, tato inscenace mě ovšem nezaujala.
J.S. 40 %
(zadáno: 2.6.2018, počet hodnocení: 67)
přínosný / zajímavý komentář
Jedna z nejlepších her N.Simona sleduje psychický rozklad jedince,který ztratil dobře placenou práci a spolu s ní i smysl života. Vážené polohy se citlivě střídají s tragikomickými situacemi bez prvoplánového happyendu. Inscenátoři pojali představení velmi nešťastně jako frašku. Přehrávání,karikování,padání na zem aj.zakrývá původní smysl textu a ze hry se vytrácí sdělení a síla. To ještě oslabuje neefektní scéna (několik kusů nábytku) typická pro zájezdová představení. Rovněž hlasy a zvuky ze záznamu působí dosti nevěrohodně. Inscenaci by bylo vhodné přezkoušet (zejm. scénografii a herectví).
Fedorocko 30 %
(zadáno: 30.5.2018, počet hodnocení: 413)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Viděno na předpremiéře v Olomouci a nutno třeba říct,že jsem Simonu Stašovou viděl už v mnoha lepších kouscích.Hra si určitě své příznivce najde,protože mnoho diváků vyskočilo do stoje při děkovačce,ale já mezi nimi rozhodně nebyl.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.