Cabaret Calembour

Kvidoule IV.

Premiéra: 29.4.2019. Výprava: Karel Čapek. Hudba: Igor Orozovič. Režie: kol.
2:15


Shrnutí poetiky, díky které si Cabaret Calembour za deset let své existence získal oblibu. Dozvíte se, jak se správně kvidoulí či minimálně jak správně oloupat banán. V první půli původní písně a žertovné výstupy, v druhé kabaretní aktovka Milana Štoka „Arcimimus“ (s podtitulem „slovní rohování“), která nás zavede do antiky, kde v blíže neurčené řecko-římské obci probíhají čas od času souboje ve slovních hříčkách o zmíněný titul...
Cabaret Calembour
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
78 %
7881000
Hodnocení redakce
Jan Pařízek 70 %
Pavel Širmer 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení (10)

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jan Pařízek 70 %
(zadáno: 22.6.2020, počet hodnocení: 778)
přínosný / zajímavý komentář
Ve srovnání s předchozími počiny tohoto souboru možná přeci jen trochu slabší kus, ale i tak se stále jedná o velmi povedený kabaret. Prim zde pro mě hrají výborné písně v první části a s nimi několik velmi povedených slovních hrátek. Konec příběhu z druhé části již pak ztrácel na síle, nicméně originalita a hravost se mu upřít rozhodně nedala. V součtu určitě příjemně ztrávený večer.
Pavel Širmer 70 %
(zadáno: 9.3.2020, počet hodnocení: 1606)
přínosný / zajímavý komentář
Cabaret Calembour svými hrami se slovy a písněmi snad nikdy neomrzí. Na kolektivní inscenaci se tentokrát projevilo, že chyběl pohled zvenčí v podobě dramaturga či supervize. V první části by několik málo vtipů bylo možno oželet. Rovněž aktovka „Arcimimus“, na niž dojde po přestávce, má zejména ke konci zdlouhavější a méně záživné pasáže. Energie, nápady a příval slovních hříček ale rozhodně nechybí! „Výročním“ počinem si soubor neudělal ostudu a potěší nejen stálé fanoušky.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
AliV 80 %
(zadáno: 8.12.2019, počet hodnocení: 91)
přínosný / zajímavý komentář
Další porce skvělé zábavy od Cabaretu Calembour. V první části se střídají humorné scénky s nápaditými písněmi, v druhé části se stanete svědky souboje ve slovních hříčkách, kde stojí za vyzdvihnutí vynikající role Milana Šotka.

(Jen malé povzdechnutí: stísněné prostory studia opravdu nejsou přívětivé a pouštění diváků nahoru 10 minut před začátkem také není nejšťastnější, zvlášť když někteří diváci přijdou na poslední chvíli a jakoby nic předběhnou celou frontu lidí, kteří čekají v zimě půl hodiny před vchodem. Chápu náročnost organizace, ale myslím, že by si CC zasloužil lepší prostory.)
Vladimír Rogalewicz 70 %
(zadáno: 12.9.2019, počet hodnocení: 579)
přínosný / zajímavý komentář
Stejně skvělé a zábavné jako všechny předchozí díly. Je zřejmé, že to zúčastněné i po 10 letech stále baví. Vzali si ale těžký úkol: naplnit vždy nově stejnou strukturu. To nefunguje napořád a i skalní fanoušek CC přemýšlí a srovnává. Do příště už bude nutné dát hravému stylu CC pevnější (a zajímavější) obsah.
R.JELEN.21 70 %
(zadáno: 12.9.2019, počet hodnocení: 113)
přínosný / zajímavý komentář
Tohle jsem potřebovala se od srdce nenuceně zasmát ;)
Co k tomu víc říct, je to vtipný, je to hravý, dobře se na to kouká, dobře se to poslouchá a mě to stačí.
Nehraje si to na mistrovství světa v poetice, mistrovství v klauniádě, je to co to je a je to tak nejlepší ;) Možná snad jen Triptychon di voce byl o kousek lepší ;)
Ještě by možná bylo fajn nějak lépe oddělit přestávku a konec je to zmatečné ;)
Michal1982 80 %
(zadáno: 17.6.2019, počet hodnocení: 73)
přínosný / zajímavý komentář
CC opět válí.. první půlka - kabaret-bavila asi více.. Skvělé texty a hudba I. Orozoviče nezklamaly... Osud Jirkových sov byl zpečetěn. Ale i v druhé části - aktovce - bylo pár komických míst-především díky zásluze Jirky Suchého z Tábora.. Co napsat závěrem? A žlutýho melouna...
Honza1 80 %
(zadáno: 9.5.2019, počet hodnocení: 84)
přínosný / zajímavý komentář
85%. Tuhle partu to prostě spolu evidentně pořád baví a nás to s nimi taky vždycky baví. Opět to byl moc příjemný večer s inteligentním humorem. První část s písněmi a vtipnými výstupy se nám líbila více, ale i malá divadelní hra v druhé části o slovním soupeřením stála za to. Určitě vřele doporučuji.
Paya888 70 %
(zadáno: 26.6.2020, počet hodnocení: 266)
Miskova Pet 70 %
(zadáno: 22.6.2020, počet hodnocení: 51)
Peetra 100 %
(zadáno: 26.2.2020, počet hodnocení: 152)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.