Činoherní klub

David Mamet

Sexuální perverze v Chicagu

Premiéra: 18.3.2004. Dramaturgie: Roman Císař. Scéna: Adam Pitra. Kostýmy: Ladislava Koukalová. Hudba: Ladislav Greiner. Překlad a režie: Ondřej Sokol.
2:00


Humorná hra o selhávání jedinců při konfrontaci s realitou potenciálního vztahu. „Chcete si splnit nejsmělejší sen? Zamilujte se!“
14!
Činoherní klub
Hodnocení inscenace
Redakce
63 %
Uživatelé
68 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Lukáš Holubec 80 %
(zadáno: 18.9.2015, počet hodnocení: 557)
Jiří Koula 80 %
(zadáno: 11.4.2011, počet hodnocení: 1407)
přínosný / zajímavý komentář
Prostě jsem se opravdu báječně bavil.
Michal Novák 60 %
(počet hodnocení: 984)
Jiří Landa 40 %
(počet hodnocení: 2809)
Petr Tichý 70 %
(počet hodnocení: 89)
Pavel Širmer 50 %
(počet hodnocení: 1433)
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Kfunky 80 %
(zadáno: 11.11.2018, počet hodnocení: 28)
Sirmoon 60 %
(zadáno: 14.9.2018, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Docela příjemná oddychovka, ze začátku, řekl bych, i dost nadprůměrně humorné scény. Zejména teenage publikum pravděpodobně vydrží s bujarým smíchem až do úplného konce. Dulava skvělý!
Dramaholik 60 %
(zadáno: 14.9.2018, počet hodnocení: 96)
Michalmusek 90 %
(zadáno: 7.7.2018, počet hodnocení: 133)
Tylda 80 %
(zadáno: 31.5.2018, počet hodnocení: 29)
Richard Juan Rozkovec 70 %
(zadáno: 11.1.2018, počet hodnocení: 23)
Vladislavka 50 %
(zadáno: 31.10.2017, počet hodnocení: 57)
Suzana 50 %
(zadáno: 19.10.2017, počet hodnocení: 199)
Addk 80 %
(zadáno: 11.10.2017, počet hodnocení: 82)
Hybridka 50 %
(zadáno: 7.10.2017, počet hodnocení: 13)
Nakafishie 60 %
(zadáno: 7.5.2017, počet hodnocení: 28)
Vaklav 60 %
(zadáno: 7.5.2017, počet hodnocení: 145)
přínosný / zajímavý komentář
64,99% Hra poměrně slušně běžela, ale musím říci, že mě až tak úplně nebavila ta klipovitost a měnění prostředí, chvílemi se mi vše tak nějak rozbíhalo před očima. Přitom čím delší byla sekvence mezi střihy, tak se vše hra i herci dostalo do tempa - alespoň mi to tak přišlo.
Viděl jsem poprvé L. Pernetovou a velmi se mi její výkon líbil, scény s M. Taclíkem jsou to nejlepší. J. Dulava je samozřejmě výborný, bylo by pro mě zklamání zjistit něco jiného.
Hra je sprostá, zcela jistě mládeži nepřístupná, nicméně některé hlášky jsou natolik vtipné, že protestuji proti jakémukoli zásahu cenzora!
Remcoe 70 %
(zadáno: 22.2.2017, počet hodnocení: 45)
Blanuli 80 %
(zadáno: 13.11.2016, počet hodnocení: 27)
přínosný / zajímavý komentář
Představení se mi moc líbilo, ačkoliv pár míst mi přišlo trochu hluchých. Nicméně Jaromír Dulava byl dokonalý "slizoun" a Marek Taclík roztomile milý naivní kluk. Pro vulgarismus se skutečně nejde daleko, ale podle mě to nijak nevybočuje z prostředí, do kterého je děj zasazen.
Majakmp3 50 %
(zadáno: 5.10.2016, počet hodnocení: 23)
přínosný / zajímavý komentář
Musím pochválit moderní kulisy a herecké výkonný. Hra mě však neoslovila - je značně depresivní a postrádá myšlenku. Dílo tvrdí, že život stoji za vyliž, proto je dobře, že existují kamarádi se kterými můžete okukovat slečny. Jenže to nestačí, takže s jednou slečnou začnete žít. Zakrátko však shledáte, že je to ještě horší, takže se vrátíte ke kamarádům a k okukování slečen, což, jak už víme nestojí za nic.
Jarkatimka 60 %
(zadáno: 15.9.2016, počet hodnocení: 26)
Bernardblack 80 %
(zadáno: 6.9.2016, počet hodnocení: 183)
přínosný / zajímavý komentář
Mamet se opět trefně a vtipně strefuje do černého...tentokrát na téma nejintimnější(naše vztahy, perverze a choutky)
Scéna a děj jsou hodně rozkouskovaný, což je vzhledem k tomu jak je hra zpracována pochopitelné(hodně to připomíná současné pojetí"na zábradlí",ale Sokolík hru uvedl, ještě když tahal Mikulášek kačera:)
Všichni herci výborní, ale vyzdvihnout musím opět Dulavu, jenž vytvořil dalšího nezapomenutelného"slizouna":)
Kolit 70 %
(zadáno: 28.5.2016, počet hodnocení: 23)
Blahis 90 %
(zadáno: 4.4.2016, počet hodnocení: 36)
Sam198 80 %
(zadáno: 3.4.2016, počet hodnocení: 60)
Plšík 50 %
(zadáno: 29.3.2016, počet hodnocení: 344)
Renée 50 %
(zadáno: 1.3.2016, počet hodnocení: 96)
Robil 50 %
(zadáno: 23.9.2015, počet hodnocení: 17)
přínosný / zajímavý komentář
Vulgární text je vyvážen humorem, hereckými výkony a- pak už vlastně skoro ničím. Něco jako "idea", proč to všechno divák poslouchá se nedostavila. Že jsou vztahy komplikované, a chlapi chlípní a perverzní - to je na "ideu" dost málo.
Luqisek 80 %
(zadáno: 7.9.2015, počet hodnocení: 69)
Mart 70 %
(zadáno: 23.6.2015, počet hodnocení: 47)
přínosný / zajímavý komentář
Oba hlavní představitelé jsou výteční a zjevně si představení užívají.
Kinkulina 50 %
(zadáno: 20.5.2015, počet hodnocení: 39)
Koeman2 80 %
(zadáno: 11.4.2015, počet hodnocení: 95)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělá komedie o tom, jak se rodí vztah, jak se lehce rozpadá a jak to vidí tvoji nejbližší kamarádi. Ti mají vždy nejvíce řečí, ale sami jsou v životě nejvíc nešťastní. Trochu smutné, ale většinou sprostě veselé. Skvělá čtveřice herců (Dulava, Taclík, Chýlková, Pernetová), ale pro mě prim Jaromír Dulava - role machírků mu sedí dokonale.
Varan 80 %
(zadáno: 2.2.2015, počet hodnocení: 67)
přínosný / zajímavý komentář
Jak je pro Mameta typické, pro sprosté slovo se nejde daleko a ani tato hra nebyla výjimkou. Jde vlastně o sérii více či méně vtipných scének na téma partnerského soužití. Za mě byl bezkonkurečně nejlepší nechutný sexuální žvanil Jaromíra Dulavy. Hra jako taková mě velmi pobavila, i když uznávám, že na někoho může častá přestavba scény působit poněkud rušivě.
Amaldea 90 %
(zadáno: 21.1.2015, počet hodnocení: 37)
Vladimír10 60 %
(zadáno: 9.1.2015, počet hodnocení: 347)
přínosný / zajímavý komentář
Již název titulu může mnoho potenciálních diváků odradit od návštěvy. Jelikož jsem však několik her D. Mameta již zhlédl, bylo mi jasné, že se ani zdejší představení bez drsného slovníku postav neobejde. Přiznám se, že i já jsem očekával to nejhorší, abych mohl být eventuálně příjemně překvapen. Inscenace prezentuje značně nevybíravým způsobem všemožné sexuální úchylky, ale také věc podstatnější, průběh milostného vztahu mezi mužem a ženou od seznámení až po rozchod. Vzájemná chemie mezi herci fungovala výborně. Neustálé přestavby scény však tuto sehranost permanentně narušovaly.
Tomkom 80 %
(zadáno: 3.1.2015, počet hodnocení: 72)
Petullkaaa 80 %
(zadáno: 6.11.2014, počet hodnocení: 42)
Hanala 80 %
(zadáno: 3.10.2014, počet hodnocení: 30)
přínosný / zajímavý komentář
Dulava - 120 %.
Edna E 80 %
(zadáno: 30.9.2014, počet hodnocení: 24)
přínosný / zajímavý komentář
Představení jsem viděla několikrát a Dulava v něm neomrzí. Hra dynamická a to i díky časté přestavbě jeviště, herci si rozumí a i přes humor a smích jsou tam bolestné momenty. Taclíkova Dana mi je líto, krásná ukázka partnerského trýznění. Sokol prostě umí a herci ČK taktéž.
Kirill 70 %
(zadáno: 11.6.2014, počet hodnocení: 71)
CALP 70 %
(zadáno: 28.5.2014, počet hodnocení: 40)
Sendy 80 %
(zadáno: 27.3.2014, počet hodnocení: 144)
Marks 60 %
(zadáno: 8.3.2014, počet hodnocení: 24)
Marcela 70 %
(zadáno: 3.2.2014, počet hodnocení: 387)
Kateřina Lužná 80 %
(zadáno: 14.1.2014, počet hodnocení: 27)
přínosný / zajímavý komentář
Vzhledem k názvu jsem se skoro bála na představení zajít, nicméně dílo zřejmě skandální v době uvedení dnes působí takřka roztomile. Za sebe nejvíc oceňuji minimalisticky precizní komediální výkon Ivany Chýlkové.
Nikki123 60 %
(zadáno: 2.12.2013, počet hodnocení: 123)
přínosný / zajímavý komentář
Kombinace Mameta a Sokola vypouští na divadelní parket hru s přemírou vulgarismů. Nejvíce role sedla J. Dulavovi, ostatní herci také nebyli vybráni špatně. Hra byla spíše oddechová, trochu mi vadilo, jak se velmi často měnily scény a kulisy. Celkově jsem od toho čekala více.
Tuxedo 60 %
(zadáno: 1.11.2013, počet hodnocení: 54)
Lenka10 80 %
(zadáno: 18.10.2013, počet hodnocení: 94)
Monulinka 70 %
(zadáno: 11.9.2013, počet hodnocení: 336)
přínosný / zajímavý komentář
Na tuhle hru jsem se kvůli dočasnému neuvádění těšila asi rok a asi i proto se má očekávání úplně nenaplnila. Režie i herci byli jako vždy skvělí, pobavila jsem se velmi dobře, ale stejně mám trochu problém se hrou samotnou. O. Sokol se mi až doteď svým výběrem vždy trefil do vkusu, ale tady jakoby se Mamet nemohl rozhodnout, jestli chce napsat kontroverzní hru (v době uvedení to možná fungovalo, dnes už zdaleka ne), komedii, nebo psychologickou sondu do mezilidských vztahů, tak vzal od každého něco a trochu to drhne...
Kalich22 40 %
(zadáno: 16.3.2013, počet hodnocení: 17)
Cinda 60 %
(zadáno: 16.3.2013, počet hodnocení: 26)
přínosný / zajímavý komentář
Díky výbornému obsazení a hereckým výkonům hra zaujme i pobaví.
Zute 80 %
(zadáno: 8.3.2013, počet hodnocení: 20)
přínosný / zajímavý komentář
Pan Dulava je bezkonkurenční!
Mraki 70 %
(zadáno: 10.11.2012, počet hodnocení: 102)
Archak 20 %
(zadáno: 22.3.2012, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Prvnich deset minut se smat budete, pote se vsak budete divit, jak se nekdo tomu muze jeste smat, kdyz je to stale jeden a ten samy humor, stejne hlasky a previdatelna pointa. Za cenu vstupenky spise doporucuji zajit naproti do steak housu ;-)
Jakub Kadlček 70 %
(zadáno: 27.2.2012, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
Solidní práce, příjemně strávený večer.
Roro 70 %
(zadáno: 28.12.2011, počet hodnocení: 36)
Kaklapak 70 %
(zadáno: 12.12.2011, počet hodnocení: 66)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Díky Dulavovi tahle komedie byla komedií, s ním to ale celé padá. Možná je to také tím rozsekaným dějem, člověka to moc nevtáhne, ale některé scénky právě s Dulavou mě opravdu dostaly.
Fr2709 70 %
(zadáno: 5.11.2011, počet hodnocení: 142)
přínosný / zajímavý komentář
Dvě hodiny odreagování. A o to přece v komedii jde.
Josef Holomek 80 %
(zadáno: 12.10.2011, počet hodnocení: 1)
Dr.mvdr 60 %
(zadáno: 6.2.2011, počet hodnocení: 78)
Čiko 60 %
(zadáno: 16.10.2010, počet hodnocení: 580)
Piskot 90 %
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 11)
přínosný / zajímavý komentář
Možná je to tím, že se v jedný postavě vzhlížím. Bohužel. Skvěle vykreslený postavy, moc dobrý výběr hudby. Živá hra. Vtipná. Ach ten Dulava.
Xcepek 80 %
(zadáno: 29.8.2010, počet hodnocení: 287)
Vladimír Rogalewicz 50 %
(počet hodnocení: 459)
Pkaska 60 %
(počet hodnocení: 63)
Jenda.matousek 50 %
(počet hodnocení: 319)
přínosný / zajímavý komentář
od Mameta už jsem v ČK viděl Amer. bizona (příliš mě tedy neuchvátil) a autor se v mých očích nerehabilitoval ani touto hrou. spíš než o hru jde vlastně o sled scének a útržků na obligátní téma vztahy (chlápek se sblíží s ženou, bydlí spolu a pak se rozejdou, další postavy jsou kamarád toho chlápka, tak trochu děvkař, a mírně lesbická (žárlivá?) spolubydlící té dívky). přijde mi, že hře chybí obsah, má jen velké množství nápadů a občas i snad myšlenek, někdy lepších, někdy horších. celkově zoufale zapomenutelné a ke konci už trochu otravné (hlavně závěrečná scén(k)a vyloženě jalová). zajímavá scénografie slouží hře spíše medvědí službu, dlouhé a časté přesuny rekvizit mezi výstupy dost brzdí její tempo, vždy se to pak rozjíždí zase od nuly. i když jako publikum se docela dost bavilo (občas jsem fakt nechápal) a potlesk byl vážně hodně dlouhý! celkově určitě podprůměr v ČK.
Kevinator 80 %
(počet hodnocení: 185)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.