Činoherní studio Ústí nad Labem

David Gieselmann

Pan Kolpert

Premiéra: 22.2.2019. Překlad: Radka Denemarková. Dramaturgie: Karel František Tománek. Scéna: Nikola Tempír. Kostýmy: Juliána Kvíčalová. Hudba: Michal Vejskal. Režie: David Šiktanc.


Morbidní komedie o jedné návštěvě. Manželé Molovi přijali pozvání na večeři do Morové ulice. Hostitelé ovšem neumějí vařit a uprostřed místnosti stojí zamčená truhla. Naštěstí je možné objednat si pizzu a věnovat se společenským hrám. Alespoň na chvíli...
14!
Činoherní studio Ústí nad Labem
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
70 %
Hodnocení redakce
Lukáš Dubský 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Lukáš Dubský 70 %
(zadáno: 4.3.2019, počet hodnocení: 772)
přínosný / zajímavý komentář
Pan Kolpert je zábavnou inscenací, která člověka donutí přemýšlet, zda je její děj skutečně tak hyperbolizovaný, jak na první pohled vypadá.Dějové peripetie není radno prozrazovat, protože právě neustálé napětí, kam se bude inscenace ubírat, je její velkou devízou. Režisér Šiktanc zachovává drobnou nadsázku, ale brutální scény předvádí divákům se značnou dávkou naturalismu. Povedené jsou herecké výkony především dámské části obsazení (A.Fišerová a Z.Truplová). Více viz blog (více v článku na blogu)
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
KateDanny 60 %
(zadáno: 1.4.2019, počet hodnocení: 51)
přínosný / zajímavý komentář
Celkově tuto hru hodnotím jako zdařilou. Herecké výkony byl skvělé a odehrány s neuvěřitelnou lehkostí, která mě bavila. Závěr byl perfektní.
Lucacs 70 %
(zadáno: 20.3.2019, počet hodnocení: 13)
přínosný / zajímavý komentář
Humor podávány v přesných dávkách. Tahle parta (Fišerová, Hanzl, Černoch) mě baví už od 451stupňů Fahrenheita...to nasebenapojení je super a Zuzka Truplová mezi ně skvěle zapadla. Zdařile jim sekundoval pizza mužík v podání Matúše Bukovčana. Závěr mi posunul hranice zase o trochu výš.:)
Lykos 60 %
(zadáno: 5.3.2019, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
Toto není kus, který se v rámci ČS stane mým oblíbeným. Je to ovšem slušně zvládnuté řemeslo. Svého diváka si jistě najde. Herecky velmi dobré. Autor chtěl jistě něco sdělit (to zde nebudu rozebírat), ale forma této hry nepřeje přemýšlení. Kdo přemýšlet chce, ten si vždycky něco najde, že. A kdo přemýšlet nechce, tak ani nebude muset. V tomto směru je to kus značně flexibilní, dle naturelu diváka. Každému, co jeho jest.
Jahodovej_kefír 90 %
(zadáno: 5.3.2019, počet hodnocení: 67)
Vaklav 60 %
(zadáno: 28.2.2019, počet hodnocení: 204)
přínosný / zajímavý komentář
60+ / Všichni zúčastnění se popasovali se svou šancí velmi dobře. A. Fišerovou jsem takto zahrát ještě neviděl, L. Černoch konečně mohl více ukázat, co v něm je a daří se mu to - bavil mě, Z. Truplová je evidentně šikovná, zcela jistě přínos a posila souboru. V. Hanzl byl ten večer lehce zastíněn výkony ostatních. Už nějakou dobu si říkám, jestli nějaká pořádná šance nepřijde pro M. Bukovčana (Pamatuji jeho velmi vtipné monodrama).
Možná bych mohl v procentech i lehce přidat, ale věřím, že hra může růst, až si herci časem více dovolí. Proto se budu držet při zdi, ale jedná se o hrdých 60%.
Ba-jo 80 %
(zadáno: 24.2.2019, počet hodnocení: 192)
přínosný / zajímavý komentář
Pro vyznavače hodně černého humoru "must see" záležitost! Já k nim také patřím a tak jsem se na premiéře úžasně bavil od začátku do konce a se mnou celý sál. Pevně věřím, že má tento titul v Ústí úspěch zaručen. Premiéra Zuzany Truplové v ústeckém souboru dopadla na jedničku. Na jedničku s hvězdičkou však excelovala perfektní Anička Fišerová! Nejen kvůli ní se s chutí příjdu podívat znovu!

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.