Činoherní studio Ústí nad Labem

Pan Kolpert

Premiéra: 22.2.2019. Překlad: Radka Denemarková. Dramaturgie: Karel František Tománek. Scéna: Nikola Tempír. Kostýmy: Juliána Kvíčalová. Hudba: Michal Vejskal a citace. Režie: David Šiktanc.
1:20x


Morbidní komedie o jedné návštěvě. Manželé Molovi přijali pozvání na večeři do Morové ulice. Hostitelé ovšem neumějí vařit a uprostřed místnosti stojí zamčená truhla. Naštěstí je možné objednat si pizzu a věnovat se společenským hrám. Alespoň na chvíli...
14!
Činoherní studio Ústí nad Labem
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
74 %
74161000
Hodnocení redakce
Jiří Landa 70 %
Pavel Širmer 70 %
Lukáš Holubec 70 % Tip Lukáš Holubec
Lukáš Dubský 70 %
Termíny představení
2.10. (Pá) 19:00 vstupenky Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
[Činoherní studio - Hlavní sál]

celý program divadlaaktivovat hlídání nových termínů
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení (20)

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jiří Landa 70 %
(zadáno: 10.7.2020, počet hodnocení: 2895)
přínosný / zajímavý komentář
Realističtější režijní zpracování této černé komedie mi konvenovalo více, než když je vedena do čiré grotesky, jak tomu v mnohých nastudováních často bývá. Prim v této inscenaci hrály Z. Truplová a A. Fišerová. Zvláště druhá jmenovaná dokázala v několika scénách velice přesvědčivě ztvárnit vyšinutost své postavy a věrohodně přecházet z jejího psychicky naddimenzovaného stavu zpět do normality a naopak. Příjemným zpestřením byly výstupy pizzamanna v podání M. Bukovčana.
Pavel Širmer 70 %
(zadáno: 2.3.2020, počet hodnocení: 1606)
přínosný / zajímavý komentář
65%. Autor se v černočerné komedii zamyslel hlavně nad tím, co lidé dokáží dělat z nudy a pocitu prázdnoty. V prvním českém provedení Divadla Na zábradlí byly divoce rozehrány komediální prvky; kontrastem byl konec, z něhož zamrazilo. Po letech v ČS Ústí na změnu doby reagovali realističtější variantou, v níž jsou situace nadsazeny méně. A v závěru se nelekli ani předepsané nahoty. Uchopení hry je ve své podstatě správné. Herecky však není inscenace vyrovnaná, podstatně silnější je ženská část obsazení. Najdou se okamžiky zábavné i takové, při nichž tuhne úsměv na rtech, potenciál obou směrů ale zůstal částečně nevyužit.
Lukáš Holubec 70 % Tip Lukáš Holubec
(zadáno: 4.10.2019, počet hodnocení: 655)
přínosný / zajímavý komentář
--- Náplň života: pizza --- (více v článku na blogu)
Lukáš Dubský 70 %
(zadáno: 4.3.2019, počet hodnocení: 847)
přínosný / zajímavý komentář
Pan Kolpert je zábavnou inscenací, která člověka donutí přemýšlet, zda je její děj skutečně tak hyperbolizovaný, jak na první pohled vypadá.Dějové peripetie není radno prozrazovat, protože právě neustálé napětí, kam se bude inscenace ubírat, je její velkou devízou. Režisér Šiktanc zachovává drobnou nadsázku, ale brutální scény předvádí divákům se značnou dávkou naturalismu. Povedené jsou herecké výkony především dámské části obsazení (A.Fišerová a Z.Truplová). Více viz blog (více v článku na blogu)
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Čiko 80 %
(zadáno: 17.8.2020, počet hodnocení: 720)
přínosný / zajímavý komentář
75% Toto je humor, na jehož vlně se rád vezu. Skvělá inscenace s výbornými hereckými výkony (zejména Marek Adamczyk a Anna Fišerová). Líbí se mi naturalismus a ta lehkost, se kterou je tak černý humor podáván. Tohoto výletu do Ústí nad Labem rozhodně nelituju.
Falos 70 %
(zadáno: 10.7.2020, počet hodnocení: 224)
přínosný / zajímavý komentář
uzasnej marek adamczik
Ivo Železný 60 %
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 221)
přínosný / zajímavý komentář
Absurditky rád, ale tato mi nesedla. Nejspíš kvůli téměř stoprocentní předvídatelnosti děje. Psalo se a hrálo se podle odvěkého mustru. S tím herci nemohli nic ucloumat.
KateDanny 70 %
(zadáno: 1.4.2019, počet hodnocení: 56)
přínosný / zajímavý komentář
Celkově tuto hru hodnotím jako zdařilou. Herecké výkony byl skvělé a odehrány s neuvěřitelnou lehkostí, která mě bavila. Závěr byl perfektní.
Lucacs 70 %
(zadáno: 20.3.2019, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář
Humor a drama podávané v přesných dávkách. Trojice Anna Fišerová, Vašek Hanzl a Lukáš Černoch mě baví už od 451stupňů Fahrenheita a Zuzka Truplová mezi ně hezky zapadla. Zdařile jim sekundoval Matúš Bukovčan. Závěr mi posunul hranice zase o trochu výš.:)
Lykos 60 %
(zadáno: 5.3.2019, počet hodnocení: 14)
přínosný / zajímavý komentář
Toto není kus, který se v rámci ČS stane mým oblíbeným. Je to ovšem slušně zvládnuté řemeslo. Svého diváka si jistě najde. Herecky velmi dobré. Autor chtěl jistě něco sdělit (to zde nebudu rozebírat), ale forma této hry nepřeje přemýšlení. Kdo přemýšlet chce, ten si vždycky něco najde, že. A kdo přemýšlet nechce, tak ani nebude muset. V tomto směru je to kus značně flexibilní, dle naturelu diváka. Každému, co jeho jest.
Vaklav 60 %
(zadáno: 28.2.2019, počet hodnocení: 246)
přínosný / zajímavý komentář
60+ / Všichni zúčastnění se popasovali se svou šancí velmi dobře. A. Fišerovou jsem takto zahrát ještě neviděl, L. Černoch konečně mohl více ukázat, co v něm je a daří se mu to - bavil mě, Z. Truplová je evidentně šikovná, zcela jistě přínos a posila souboru. V. Hanzl byl ten večer lehce zastíněn výkony ostatních. Už nějakou dobu si říkám, jestli nějaká pořádná šance nepřijde pro M. Bukovčana (Pamatuji jeho velmi vtipné monodrama).
Možná bych mohl v procentech i lehce přidat, ale věřím, že hra může růst, až si herci časem více dovolí. Proto se budu držet při zdi, ale jedná se o hrdých 60%.
Ba-jo 80 %
(zadáno: 24.2.2019, počet hodnocení: 211)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
Pro vyznavače hodně černého humoru "must see" záležitost! Já k nim také patřím a tak jsem se na premiéře úžasně bavil od začátku do konce a se mnou celý sál. Pevně věřím, že má tento titul v Ústí úspěch zaručen. Premiéra Zuzany Truplové v ústeckém souboru dopadla na jedničku. Na jedničku s hvězdičkou však excelovala perfektní Anička Fišerová! Nejen kvůli ní se s chutí příjdu podívat znovu!
Dovemummy-Alena S. 60 %
(zadáno: 1.11.2019, počet hodnocení: 146)
Mikulin 90 %
(zadáno: 1.11.2019, počet hodnocení: 65)
Kosan 70 %
(zadáno: 30.9.2019, počet hodnocení: 186)
Snekac 80 %
(zadáno: 30.9.2019, počet hodnocení: 105)
Unionboy 70 %
(zadáno: 30.9.2019, počet hodnocení: 214)
Dajcik 80 %
(zadáno: 30.9.2019, počet hodnocení: 196)
Petrr 90 %
(zadáno: 14.9.2019, počet hodnocení: 208)
Jahodovej_kefír 90 %
(zadáno: 5.3.2019, počet hodnocení: 74)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.