Dejvické divadlo

Irvine Welsh, Daniel Majling

Ucpanej systém

[Acid House]
Premiéra: 20.2.2012. Podle povídek z knihy a scénáře k filmu Irvina Welshe „Acid House“. Překlad knihy: Olga Bártová. Dramaturgie: Daniel Majling, Eva Suková. Výprava: Pavol Andraško. Hudba: Marián Čekovský. Režie: Michal Vajdička.
2:45

Osoby a obsazení
Bůh - Ivan Trojan
Marge - Jana Holcová
Otec - Miroslav Krobot
Boab, jeho syn - Václav Neužil
Gary - Hynek Čermák / Matěj Hádek
Johnny - Jaroslav Plesl
Larry - Petr Vršek
Evelyn - Lenka Krobotová
Katriona - Klára Melíšková
Profesor Ornstein - Martin Myšička / Pavel Šimčík
Profesor McGlone - Martin Pechlát / Pavel Šimčík
a další

Drsné obrázky ze společenského života spodiny podle povídek z knihy a scénáře k filmu Irvina Welshe. „Proč Bůh sedí na střídačce...?“
14!
oficiální ankety:
Cena Alfréda Radoka 2012 za Nejlepší inscenaci roku
Ivan Trojan - Cena Alfréda Radoka 2012
Ivan Trojan - nominace na Cenu Thálie 2012
v anketě portálu i-divadlo.cz:
Ivan Trojan - 1. místo v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon roku 2012
3. místo v kategorii Nejlepší inscenace roku 2012
Dejvické divadlo
Hodnocení inscenace
Redakce
83 %
Uživatelé
84 %
Termíny představení
25.10. (Čt) 19:30 vyprodáno Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
10.11. (So) 19:30 vstupenky Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
18.11. (Ne) 19:00 Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
[hrajeme v Lounech]

21.11. (St) 19:30 vstupenky Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
celý program divadlarezervace vstupenekaktivovat hlídání nových termínů
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Lukáš Holubec 90 %
(zadáno: 18.9.2015, počet hodnocení: 553)
Lukáš Dubský 80 %
(zadáno: 4.3.2015, počet hodnocení: 705)
přínosný / zajímavý komentář
Děj je řadou každodenních příhod návštěvníků jedné putyky čtvrté cenové kategorie. Prostředí je zvláštním mikrokosmem, kde je místo pro propuštěné kriminálníky, univerzitní profesory, ale také vlastní všemocností unaveného Boha. Patrně nejlepší scénou celé inscenace je zpověď Boha (v geniálním podání Ivana Trojana), který si zoufá, že lidstvo má na něj vysoké nároky, ale samo pro to, aby byl svět lepším místem, nic nedělá. Pokud se divák nezalekne drsnosti hry a dokáže se přenést přes extrémní počet vulgarismů, zjistí, že Ucpanej systém je vlastně velmi chytrá hra.
Jiří Landa 80 %
(zadáno: 15.11.2012, počet hodnocení: 2808)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
Výborná inscenace, v níž kromě všech mužských představitelů vynikají také herečky J. Holcová, L. Krobotová a K. Melíšková, na něž se v mnoha hodnoceních zcela nesmyslně zapomíná. Zajít si do Dejvického divadla na Ucpaný systém = zážitek!
Kateřina Jírová 80 %
(zadáno: 14.9.2012, počet hodnocení: 273)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Velmi zdařilá černá groteska o životě, o době a o bohu. Podle stejné předlohy jako Trainspotting. Expozice je velmi autentická, zvláště znáte-li polovinu účinkujících ze studentských večírků.
Pavel Širmer 90 %
(zadáno: 27.7.2012, počet hodnocení: 1421)
přínosný / zajímavý komentář
85%. Ucpanej systém z vážných provozních důvodů nahradil zamýšleného Čechovova Racka. Je s podivem, že se často mimořádně povede inscenace, která původně nebyla vůbec v plánu. Zdánliví ztroskotanci se schází v hospodě, mluví sprostě. A přesto je skrze ně pojmenováno, jací lidé (a zdaleka ne jen ztroskotanci) jsou a jak nízké pohnutky často motivují jejich jednání. To vše s osobitým humorem, který přitom neodvádí pozornost, ale vyznívá skrze něj silné sdělení. Tvůrčímu a hereckému týmu není co vytknout! Zážitek!
Michal Novák 90 %
(zadáno: 9.5.2012, počet hodnocení: 984)
přínosný / zajímavý komentář
V té směšné a perverzní metafoře je všechno. V její jednoduchosti je síla a pravdivost ve celé své prostotě. Smích prohlubuje její děsivost. Závěrečný obraz (Trojan – Neužil – Krobot) je důvodem, proč jsem se nakonec přiklonil k tomuto luxusnímu hodnocení.
Jiří Koula 80 %
(zadáno: 2.5.2012, počet hodnocení: 1407)
přínosný / zajímavý komentář
Je možno napsat k této inscenaci ještě něco originálního? Ani se o to nebudu snažit, prostě zajděte do Dejvického divadla a bavte se.
Pavla Haflantová 80 %
(zadáno: 15.4.2012, počet hodnocení: 301)
přínosný / zajímavý komentář
Tak přemýšlím co napsat, co se mi vybaví při vzpomínce na tuto hru. Hospoda, fotbal, Bůh, agresivita a násilí, vulgarity, humor...koktejl namíchaný z těch nejsmutnějších osudů s Bohem nezúčastněně či pobaveně sledujícím okolní marast.
Vynikající výkony podávají téměř všichni účinkující, jmenovat je asi zbytečné. Doporučeníhodná inscenace, povinnost snad pro každého divadelního nadšence.
Jan Pařízek 80 %
(zadáno: 13.3.2012, počet hodnocení: 714)
přínosný / zajímavý komentář
Navenek drsná a sprostá hra. Nicméně pod povrchem krásná ilustrace lidských vztahů, životu na "dně" společnosti. O tom, že máloco je takové jak to na první pohled vypadá...a také, že kdo si nepomůže sám, toho bůh nezachrání.
V první polovině se zprvu může zdát, že jde pouze o přehlídku vulgarit a sprostých vtipů, bez většího smyslu pro děj...ale postupně se odkrývá čím dál více z charakteru postav a druhá polovina to celé trefně završí.
Velmi dobré herecké výkony všech zúčastněných, ale hlavně zazářil M. Krobot a I. Trojan.
Johana Hovorková 80 %
(zadáno: 31.8.2013, počet hodnocení: 87)
Ucpanej systém byl (alespoň na představení, které jsem navštívila - v Letním divadle Řevnice) pro mnoho lidí nezkousnutelným kouskem kvůli nekonečnému proudu sprostých slov, která se v něm vyskytují. Osobně mám za to, že ani jedno nebylo navíc. Opět - jak je to u Dejvíckého divadla běžné - skvělí herci, výborná atmosféra, za zmínku stojí hlavně začátek představení, a poté druhá polovina, kde komediálního tónu poněkud ubývá. Až na pár zbytečných scén skvělá podívaná a hlavně velká pravda o životě, která tak trochu zabolí.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
RenaX 100 %
(zadáno: 21.10.2018, počet hodnocení: 6)
Onsteri 80 %
(zadáno: 23.9.2018, počet hodnocení: 81)
Kirim 100 %
(zadáno: 10.8.2018, počet hodnocení: 15)
Michalmusek 70 %
(zadáno: 7.7.2018, počet hodnocení: 129)
Petullkaaa 100 %
(zadáno: 23.6.2018, počet hodnocení: 42)
Vela 80 %
(zadáno: 17.4.2018, počet hodnocení: 57)
Marie Vodková 100 %
(zadáno: 23.3.2018, počet hodnocení: 16)
Vratislav007 100 %
(zadáno: 23.3.2018, počet hodnocení: 11)
Vladislavka 80 %
(zadáno: 18.3.2018, počet hodnocení: 53)
Anah 90 %
(zadáno: 7.3.2018, počet hodnocení: 132)
Ttie 90 %
(zadáno: 28.2.2018, počet hodnocení: 16)
Aněs 90 %
(zadáno: 29.11.2017, počet hodnocení: 50)
Orienteering 80 %
(zadáno: 28.10.2017, počet hodnocení: 52)
přínosný / zajímavý komentář
Herecky vynikající, v Dejvicích jak jinak. Vulgarismy mají ve hře své opodstatnění, vzhledem k prostředí, ve kterém se hra odehrává. Hodně jsem se nasmála, ale...už dlouho jsem z divadla neodcházela s takovou depkou. Když se nad hrou zamyslíte, ona to zase taková "prdel" není.
Suzana 70 %
(zadáno: 19.10.2017, počet hodnocení: 187)
Falada 90 %
(zadáno: 30.9.2017, počet hodnocení: 34)
Andy2009 100 %
(zadáno: 22.6.2017, počet hodnocení: 38)
Borboleta 100 %
(zadáno: 19.5.2017, počet hodnocení: 14)
přínosný / zajímavý komentář
V podstatě celou dobu jenom sedí ve skotské hospodě skupina štamgastů a sprostě plkají, ale přitom to je po všech stránkách geniální. Dokonce se mi zde dostalo i tak logického vysvětlení existence a principů fungování Boha, jako nikde jinde. Welsh je klasik a Dejvické divadlo fenomenální. Není co dodat, tohle je prostě "must see".
JirkaS 70 %
(zadáno: 11.5.2017, počet hodnocení: 126)
přínosný / zajímavý komentář
Má očekávání asi byla příliš velká. Nevadila mi sprostá slova. Nevadilo mi ani pojetí inscenace. Jen mi vadilo, že zde nebyla ani jedna postava, u níž bych chápal její chování, její pohnutky, či která by mi dokonce byla sympatická. To byl pro mě ten hlavní problém. Nepopírám, že to byl zajímavý divadelní zážitek. Navíc se zajímavými hereckými výkony s dominancí Ivana Trojana. Ale teprve v druhé polovině při zvážnění inscenace jsem měl pocit, že ze mě proudí nějaké emoce. A přiznávám, že to velmi rychle uteklo, což je v divadle vždy dobré znamení. /viděno 9. května 2017 v Č. Budějovicích/
Dzaamek 80 %
(zadáno: 8.5.2017, počet hodnocení: 41)
přínosný / zajímavý komentář
Konečně jsem se dostal na tohle vychvalované představení a rozhodně jsem nebyl zklamaný. Sprška vulgarismů mi nevadila, nebyly samoúčelné.
Avlis 100 %
(zadáno: 22.4.2017, počet hodnocení: 63)
přínosný / zajímavý komentář
Trochu jsem se bála těch vulgarismů,ale musím říct,že jsem si po chvilce zvykla a vůbec mi nevadily,naopak se k ději hodily. Krom výborného Trojana,se mi líbila Klára Melíšková a Lenka Krobotová. Bylo to úžasné a nechyběl i závěrečný potlesk ve stoje....
Renée 80 %
(zadáno: 19.4.2017, počet hodnocení: 96)
Rivah 80 %
(zadáno: 16.4.2017, počet hodnocení: 138)
Blumarik 70 %
(zadáno: 10.4.2017, počet hodnocení: 202)
přínosný / zajímavý komentář
Nebýt závěrečné scény, tak mi představení přijde jenom jako jedna velká vulgární řachanda. Ivan Trojan jen potvrzuje, že je pan herec.
Quincampoix 90 %
(zadáno: 5.4.2017, počet hodnocení: 54)
Bílek 100 %
(zadáno: 29.3.2017, počet hodnocení: 37)
Mimouch 90 %
(zadáno: 27.3.2017, počet hodnocení: 41)
přínosný / zajímavý komentář
Syrové, svižné a vtipné představení. Viděl jsem dvakrát - na letní scéně v Řevnicích (Řevnici?) i v divadle v Dejvicích a vždy skvělá zábava.
LukasCitnar 70 %
(zadáno: 26.2.2017, počet hodnocení: 37)
Terez 70 %
(zadáno: 26.2.2017, počet hodnocení: 81)
Vaclavek 90 %
(zadáno: 4.2.2017, počet hodnocení: 16)
Katerina.mu 80 %
(zadáno: 2.2.2017, počet hodnocení: 14)
Marty 80 %
(zadáno: 1.1.2017, počet hodnocení: 16)
Euforka 90 %
(zadáno: 13.10.2016, počet hodnocení: 34)
HawkeyeSaw 90 %
(zadáno: 13.10.2016, počet hodnocení: 118)
Terezak 80 %
(zadáno: 13.10.2016, počet hodnocení: 40)
Janul. 100 %
(zadáno: 27.9.2016, počet hodnocení: 30)
přínosný / zajímavý komentář
Úžadný přestavení, přesně jak jsem očekávala :-D
MorIska 60 %
(zadáno: 24.9.2016, počet hodnocení: 43)
Zoe.x 90 %
(zadáno: 11.9.2016, počet hodnocení: 16)
M_marek 70 %
(zadáno: 22.5.2016, počet hodnocení: 39)
Gesmi_cz 80 %
(zadáno: 29.4.2016, počet hodnocení: 11)
Hana.kubikova 100 %
(zadáno: 14.4.2016, počet hodnocení: 32)
přínosný / zajímavý komentář
Výborné, opravdu jsem se skvěle bavila. Dobře napsaná hra a výteční herci z Dejvic.
Sonule 90 %
(zadáno: 31.3.2016, počet hodnocení: 21)
Jamie Winston 90 %
(zadáno: 29.3.2016, počet hodnocení: 18)
Pocahonta 80 %
(zadáno: 26.3.2016, počet hodnocení: 12)
Kraval 70 %
(zadáno: 15.3.2016, počet hodnocení: 39)
Fekete 90 %
(zadáno: 2.3.2016, počet hodnocení: 50)
Ba-jo 90 %
(zadáno: 29.2.2016, počet hodnocení: 158)
Magieee 90 %
(zadáno: 21.2.2016, počet hodnocení: 29)
přínosný / zajímavý komentář
Jedno z nejlepších představení, které jsem viděla.
Alunalune 80 %
(zadáno: 15.2.2016, počet hodnocení: 28)
Fingee 90 %
(zadáno: 1.2.2016, počet hodnocení: 46)
přínosný / zajímavý komentář
Vynikající.
Mraki 90 %
(zadáno: 31.12.2015, počet hodnocení: 101)
Berde 90 %
(zadáno: 8.12.2015, počet hodnocení: 4)
přínosný / zajímavý komentář
Zvláštní svět plný neotřelých postaviček, skvostný Ivan Trojan a vlastně všichni herci, kteří se v průběhu přestavení objevují a zase mizí. Až v této hře "vulgarity" získávají vyšší rozměr. Úžasná souhra všech herců dělá z Dejvického divadla, tím, čím je...
El_En 80 %
(zadáno: 21.11.2015, počet hodnocení: 15)
Ttheofil 60 %
(zadáno: 6.11.2015, počet hodnocení: 9)
přínosný / zajímavý komentář
skvělá Krobotová, božský Trojan. Ostatní až tak moc za to nestálo.
Vendula_Z 60 %
(zadáno: 1.11.2015, počet hodnocení: 92)
IvaRoubova 90 %
(zadáno: 29.10.2015, počet hodnocení: 23)
přínosný / zajímavý komentář
Čekala jsem něco jiného, ale jsem moc ráda, že mě toto představení dovedlo k zamyšlení. Shlédnuto po kampani pro Jatka78 právě v tomto prostoru.
Brtník 90 %
(zadáno: 25.10.2015, počet hodnocení: 29)
Lusi 90 %
(zadáno: 25.10.2015, počet hodnocení: 38)
Bernardblack 90 %
(zadáno: 14.9.2015, počet hodnocení: 180)
přínosný / zajímavý komentář
2x
Marsed 90 %
(zadáno: 9.9.2015, počet hodnocení: 137)
přínosný / zajímavý komentář
Skvěle napsaná hra, která na povrchu vypadá jako komedie, ale v důsledku je to velké lidské drama. Výborné herecké výkony. Určitě zajdu ještě jednou, protože není možné napoprvé vše postřehnout, děj je svižný, náročný, určitě mě spoustu věcí uniklo. Doporučuji, nebát se vulgarismů, na nich není hra vystavěna.
Vitounek 50 %
(zadáno: 31.8.2015, počet hodnocení: 94)
přínosný / zajímavý komentář
Viděno v Řevnicích 27.8.2015. Špatně udělaná scéna, kdy z půlky hlediště nebylo vidět celé jeviště a část děje se odehrávala skryta "za rohem". Hře ani nesvědčil velký prostor Lesního divadla. Možná je to důvod, proč mne hra až tolik neoslovila, jak bych čekal podle recenzí...
Papirek32 100 %
(zadáno: 27.8.2015, počet hodnocení: 123)
Kveta Dvořáková 90 %
(zadáno: 6.8.2015, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
Naprosto parádní!
Grea 60 %
(zadáno: 26.7.2015, počet hodnocení: 55)
Martuska17 90 %
(zadáno: 9.7.2015, počet hodnocení: 19)
Lucky 30 %
(zadáno: 22.6.2015, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Herci vyborni, Ivan Trojan ... to je proste zazitek. Nebyt finaloveho rozuzleni po prestavce, kde se ukaze, ze hra je o necem, tak snad budu chtit vratit penize.

Cele divadlo se valelo smichy, bohuzel nebylo potreba zadneho vtipu. Staci pouzit vulgarismus a divaci se muzou strhnout.
Chlumský 100 %
(zadáno: 17.6.2015, počet hodnocení: 11)
přínosný / zajímavý komentář
Všichni herci skvělí. Kompaktní, sehrané představení s božským přesahem.
J_V 90 %
(zadáno: 3.6.2015, počet hodnocení: 47)
Mjetelova 100 %
(zadáno: 18.5.2015, počet hodnocení: 35)
SlanecL 90 %
(zadáno: 29.4.2015, počet hodnocení: 48)
Eviik 90 %
(zadáno: 29.4.2015, počet hodnocení: 263)
přínosný / zajímavý komentář
95 % (viděno v Jatka 78)
Skvělá komedie, u které ale i trochu mrazí-zejména druhá část má vážnější podtón. Herecky nelze nic vytknout-Ivan Trojan je zkrátka Bůh (dokazuje to právě hlavně v druhé půlce), bavili mě ale i Hynek Čermák, Lenka Krobotová, Václav Neužil či Jaroslav Plesl. Vulgaritami se skutečně nešetří, ale uši to netrhá. Naopak k hospodskému prostředí to sedne.
Tarbík 90 %
(zadáno: 3.3.2015, počet hodnocení: 79)
IgnaciusR 90 %
(zadáno: 20.2.2015, počet hodnocení: 31)
Falos 90 %
(zadáno: 20.2.2015, počet hodnocení: 189)
přínosný / zajímavý komentář
skvelej vasek neuzil
Doublefish 100 %
(zadáno: 26.1.2015, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
Ivan je bůh a o to je to.
Barka 100 %
(zadáno: 22.1.2015, počet hodnocení: 167)
přínosný / zajímavý komentář
Jedna z nejlepších inscenací, co jsem kdy viděla. Nemám ráda vulgarity na jevišti, ale sem to prostě patřilo a vůbec mě to neuráželo. Bavila jsem se od začátku do konce.
Cogniti 90 %
(zadáno: 13.1.2015, počet hodnocení: 9)
Bartys 100 %
(zadáno: 16.12.2014, počet hodnocení: 52)
Ladylucifer 80 %
(zadáno: 14.12.2014, počet hodnocení: 14)
Ondrab 80 %
(zadáno: 9.12.2014, počet hodnocení: 5)
Kytina 90 %
(zadáno: 3.12.2014, počet hodnocení: 160)
Kifup 80 %
(zadáno: 1.12.2014, počet hodnocení: 40)
Poristm 60 %
(zadáno: 20.9.2014, počet hodnocení: 83)
Stepanvan 80 %
(zadáno: 18.9.2014, počet hodnocení: 4)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
"Drž kundu ty píčo". Pokud tohle spojení nevydejcháte, nechoďte. Ostatním vřele doporučuju.
Heeder 80 %
(zadáno: 12.6.2014, počet hodnocení: 36)
Kirill 70 %
(zadáno: 11.6.2014, počet hodnocení: 71)
CALP 70 %
(zadáno: 28.5.2014, počet hodnocení: 40)
Ivushka 90 %
(zadáno: 18.5.2014, počet hodnocení: 93)
Mstasa 60 %
(zadáno: 17.5.2014, počet hodnocení: 22)
Marcela 100 %
(zadáno: 30.4.2014, počet hodnocení: 386)
Chamyl 90 %
(zadáno: 4.3.2014, počet hodnocení: 22)
Klarisa 90 %
(zadáno: 1.3.2014, počet hodnocení: 36)
přínosný / zajímavý komentář
To se prostě musí vidět.
Majakmp3 90 %
(zadáno: 11.2.2014, počet hodnocení: 23)
přínosný / zajímavý komentář
Velice zábavná, sprostá a vulgární komedie u které, při bližším rozboru, navíc zjistíte, že jde spíš o tragédii. (Všechny hlavní postavy skončí špatně - zastřeleni, ve vězení, odloučeni, proměněn v mouchu, zabije vlastního syna atd.)
Jako anděl pomsty tomu všemu šéfuje Bůh - Trojan, který však nemoralizuje, ale bere vinu pouze na sebe. Je si vědom všech svých nectností a špatných vlastností, jak jinak tedy mohou dopadnout lidé, když je stvořil k obrazu svému?
Skvěle jsem se bavil, a přestavení mohu vřele doporučit.
Helcza 90 %
(zadáno: 1.2.2014, počet hodnocení: 15)
přínosný / zajímavý komentář
Propojení výborných hereckých výkonů, vytváření prostředí, uvěřitelného chování postav, změn jejich chování, překladu, vulgarit, bez nichž by nebylo místo a prostředí věrohodné, a chytrého humoru často postaveného na tom, že divák musí vědět a přemýšlet...zkrátka výborné.
Furciferka 80 %
(zadáno: 30.1.2014, počet hodnocení: 240)
Jezinka11 100 %
(zadáno: 26.12.2013, počet hodnocení: 47)
Vladimír Rogalewicz 70 %
(zadáno: 19.12.2013, počet hodnocení: 454)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasný překlad (pro mě neznámé) Olgy Bártové. Výborná inscenace i všechny herecké kreace. Přesto zůstává pochybnost. Zatímco vykreslení prostředí v první půlce není co vytknout, pseudointelektuální moralizování po přestávce zavání kýčem. A v publiku sedělo jiné obecenstvo, než na jaké jsem z divadel typu Dejvického zvyklý, obecenstvo jiného typu divadel. Toto obecenstvo hltalo lascivní vtípky a bavilo se prvoplánovou estrádou, zatímco druhá a třetí vrstva mu zůstala skrytá a nastavené zrcadlo pro něj zůstalo slepé. Bylo skutečně hlavním záměrem pobavit takové obecenstvo?
Skubalova 60 %
(zadáno: 19.11.2013, počet hodnocení: 55)
Tuxedo 80 %
(zadáno: 1.11.2013, počet hodnocení: 54)
Podusak 100 %
(zadáno: 29.10.2013, počet hodnocení: 24)
přínosný / zajímavý komentář
Naprosto perfektní představení. Četl jsem i knihu Irvina Welshe a Dejvickému divadlu se jeho povídky povedly krásně propojit dohromady. Vtipné i k zamyšlení. Herecky perfektní.
Lenka10 70 %
(zadáno: 29.10.2013, počet hodnocení: 94)
Mau 90 %
(zadáno: 28.10.2013, počet hodnocení: 81)
přínosný / zajímavý komentář
Vtipné, skvěle zahrané a s myšlenkou. WOW!
Qidicek 80 %
(zadáno: 24.10.2013, počet hodnocení: 17)
Salisbury 100 %
(zadáno: 21.10.2013, počet hodnocení: 108)
přínosný / zajímavý komentář
Ucpanej systém uvolnil smích z mých rtů a nenechal mi chvíli klidu. Skvělá hra s úžasnou hereckou chemií, která v kompletu geniálně funguje.
Pan Kolpert 50 %
(zadáno: 18.9.2013, počet hodnocení: 70)
Mart 90 %
(zadáno: 1.5.2013, počet hodnocení: 47)
přínosný / zajímavý komentář
Moc pěkné a opravdu skvělé herecké výkony. Všecha a Trojan ještě kousek ční.
Rybitvi 90 %
(zadáno: 30.3.2013, počet hodnocení: 59)
Jarin 80 %
(zadáno: 6.3.2013, počet hodnocení: 140)
Fedorocko 70 %
(zadáno: 25.2.2013, počet hodnocení: 422)
přínosný / zajímavý komentář
Lepší okamžiky střídaly horší,Ivan Trojan tradičně skvělý 75%
Masoumeh 70 %
(zadáno: 5.2.2013, počet hodnocení: 10)
Luckaprague 90 %
(zadáno: 29.1.2013, počet hodnocení: 47)
přínosný / zajímavý komentář
Dílo známé z filmového zpracování,ale tohle divadelní ho předčí. Výborné herecké výkony!
Martin_Macho 90 %
(zadáno: 19.1.2013, počet hodnocení: 158)
Ambrozok 90 %
(zadáno: 13.1.2013, počet hodnocení: 26)
Sherly 60 %
(zadáno: 5.1.2013, počet hodnocení: 49)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Na můj vkus příšli drsná a přisprostrlá hra, ale bavila jsem se od začátku do konce, nicméně příběh nemusí sednout každému...
LavinieCamui 100 %
(zadáno: 29.12.2012, počet hodnocení: 253)
Sonic 80 %
(zadáno: 26.12.2012, počet hodnocení: 331)
Donpedro39 90 %
(zadáno: 5.11.2012, počet hodnocení: 138)
Janis 80 %
(zadáno: 4.11.2012, počet hodnocení: 223)
přínosný / zajímavý komentář
První část trochu delší a náročnější, přece jen už tak často nanavštěvuji IV. cenovou. Druhá část hru hodně vytáhla, zejména díky Trojanově výkonu, který tu dominuje a který zvýšil mé hodnocení inscenace minimálně o 10%. Velmi autentický byl ve své roli Hynek Čermák, divadlu hodně prospělo angažování nových tváří - M. Pechláta a Petra Vrška a koneckonců i větší prostor pro domácí herce, kteří se v jiných inscenacích DD objevují míň, mám na mysli Janu Holcovou. Jen nevím, zda by hra byla stejně úspěšná, kdyby byly vynechány vodopády vulgarit, jimž se diváci smějí a které tvoří asi 1/4 textu.
Misoponia 80 %
(zadáno: 4.11.2012, počet hodnocení: 29)
Vorisek 30 %
(zadáno: 3.11.2012, počet hodnocení: 57)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
Skutečně mám chuť objednat salónek a pozvat všechny nadšence této hry na večeři, aby mi vysvětlili, čím je ta hra oslovila. Tohle přeci nemůže být směr dobrého divadla. Ani mi tolik nevadí burácivý smích celého divadla při každém sprostém slově, které kdyby bylo nahrazeno nesprostým, tak si všichni zívnou, ale vadila mi naprostá bezobsažnost textu. Naprosto chybělo téma. Takhle po povrchu to ani nestojí za řeč. V dialozích se neustále mluvilo o tom samém. Nápaditá nebyla ani scéna, ani kostýmy, neviděl jsem žádný režijní nápad. Bez obsahu, bez sdělení.
Frankovka 100 %
(zadáno: 27.10.2012, počet hodnocení: 210)
přínosný / zajímavý komentář
Bravo. Na tuhle hru půjdu vícekrát. Pokud seženu lístky;-(
Dovemummy-Alena S. 90 %
(zadáno: 16.10.2012, počet hodnocení: 119)
Fr2709 100 %
(zadáno: 7.9.2012, počet hodnocení: 142)
přínosný / zajímavý komentář
Jedním slovem - úžasné !
Martin21 50 %
(zadáno: 31.8.2012, počet hodnocení: 298)
Myosotis 80 %
(zadáno: 8.6.2012, počet hodnocení: 43)
Lusilda 80 %
(zadáno: 5.6.2012, počet hodnocení: 58)
GrooveJump 90 %
(zadáno: 25.5.2012, počet hodnocení: 18)
Wallen 90 %
(zadáno: 24.5.2012, počet hodnocení: 58)
Chairy 90 %
(zadáno: 5.5.2012, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Nejlepší divadelní představení, jaké jsem za poslední dobu viděla. Běhal mi mráz po zádech a místy jsem se až divila, čemu se tam jako diváci smějeme, když se sám Bůh v podání Ivana Trojana děsí toho, co stvořil. Tím smíchem se umocňovala děsivost, tohle dokáže málo co.. Je to představení s hlubokou myšlenkou a nedá se tomu nic vytknout.
Národosolsobě 70 %
(zadáno: 4.5.2012, počet hodnocení: 250)
Ryhop 80 %
(zadáno: 8.4.2012, počet hodnocení: 145)
přínosný / zajímavý komentář
Musím říct, že asi poprvé v Dejvickém se mi nedere dopředu jako první dojem skvělé herecké obsazení. Ne že by byly výkony špatné - to ani nelze, pokud účinkují Trojan, Krobotová či někteří další. Ale pár připomínek by člověk prostě měl... Ovšem Trojan v roli Boha v pyžamu od sraček a jeho závěrečná scéna, to je naprostá bomba.
Síma 80 %
(zadáno: 7.4.2012, počet hodnocení: 115)
přínosný / zajímavý komentář
Zážitek!Skvělé herecké výkony I.Trojana a M.Krobota.
Vedee 80 %
(zadáno: 7.4.2012, počet hodnocení: 112)
Verena 80 %
(zadáno: 7.4.2012, počet hodnocení: 66)
přínosný / zajímavý komentář
Slabá povaha zavítala na drsnou hru. Ukázalo se, že sprostá slova nejsou podstatná, hra je zajímavá tím, jak se vyvíjí a co se skrývá mezi řádky. Herci perfektní.
Peetra 90 %
(zadáno: 20.3.2012, počet hodnocení: 139)
Ethernity 90 %
(zadáno: 3.3.2012, počet hodnocení: 18)
přínosný / zajímavý komentář
Inovativní inscenace,výborné herecké obsazení,skvělé herecké výkony.Ve hře se to hemží peprnými vulgarismy,takže nic pro slabší povahy.Vulgarismy jsou ale nedílnou součástí hry,protože vykresluje prostředí spodní vrstvy britské společnosti.Průměrný divák se hodně pobaví a toho náročnějšího uspokojí nemálo hlubokých myšlenek,které se dostanou na povrch.Děj se odehrává v hospodě,kde se den co den schází majitel a jeho přátelé.Vítají kamaráda, který se vrátil z vězení a řeší své slasti i strasti.Bůh to vše sleduje z povzdálí...

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.