Dejvické divadlo

Vzkříšení

Premiéra: 12.6.2016. Dramaturgie: Eva Suková. Scéna: Pavol Andraško. Kostýmy: Katarína Hollá. Hudba: Václav Havelka, Martin Tvrdý. Režie: Michal Vajdička.
2:20

Osoby a obsazení
Andrew Maxwell, spisovatel - Ivan Trojan
Annie Fletcherová, redaktorka - Martha Issová / Veronika Khek Kubařová
Ben Bishop, ředitel nakladatelství - Václav Neužil
Samuel Goldwyn Schindler, neúspěšný spisovatel - Matěj Hádek / Vladimír Polívka
Christine, sousedka Leona Carhartta - Jana Holcová
Cyril Blind, psychiatr - Pavel Šimčík
Lenny Blindová, žena psychiatra Cyrila Blinda - Zdeňka Žádníková Volencová
Leon Carhartt, vrátný v nakladatelství - Hynek Čermák

„Adaptace povídek neznámého autora.“
oficiální ankety
nominace na Cenu divadelní kritiky v kategorii Nejlepší inscenace roku 2016
Ivan Trojan - Cena Divadelních novin 2016 (herecký výkon sezony bez ohledu na žánr)

v anketě portálu i-divadlo.cz:
významné umístění v kategorii Nejlepší inscenace roku 2016
Dejvické divadlo
Hodnocení inscenace
Redakce
84 %
Uživatelé
81 %
81671000
Termíny představení
3.12. (Út) 19:00 Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
[hrajeme ve Vídni]

13.12. (Pá) 19:30 Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
celý program divadlaaktivovat hlídání nových termínů
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Anežka Hrebiková 90 %
(zadáno: 21.3.2019, počet hodnocení: 192)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělá původní vztahová tragikomedie na téma lásky a Boha. Už dlouho jsem neviděla hru, která by tak svěžím způsobem bryskně postihovala tak složitě uchopitelná témata. Po velmi dlouhé době jsem moc ráda viděla Marthu Issovou, ale vynikající byli tradičně všichni. Vzkříšení je vtipné, tne do živého víc, než by se kdo nadál a má velmi rozumnou délku. Čiré divadelní nadšení.
Pavel Širmer 80 %
(zadáno: 1.12.2016, počet hodnocení: 1552)
přínosný / zajímavý komentář
V DD vytvořili opět role a text na míru konkrétním hercům, kteří vše dokáží výtečně dotvořit a navíc společně umějí na jevišti existovat. I zdánlivé banality tak při tomto způsobu práce dostanou další roviny a významy. Ve Vzkříšení se setkáváme s několika jedinci, z nichž každý vidí a prožívá lásku odlišným způsobem. Ve své podstatě komedie, jejíž humor však vyvěrá ze zvláštního smutku a přináší i okamžiky dojetí.
Jan Pařízek 80 %
(zadáno: 14.9.2016, počet hodnocení: 760)
přínosný / zajímavý komentář
Jednoduché příběhy a zápletky jako z nějaké brakové literatury, v nich postavy vytažené do různých extrémních či absurdních rolí. Na první pohled nic přitažlivého, ale přesto to zde funguje velmi dobře. Naprosto výtečné dialogy, spousta skrytých i vyřčených životních mouder. Leckdo se v tom určitým způsobem najde. Celé je to odlehčeno zdejším příjemným humorem, takže hra rozhodně nezačne ani na chvíli nudit. A samotný závěr pak přidává jistou hloubku a nabízí několikero možných výkladů. To vše je navíc doplněno kvalitními hereckými výkony, zaujali hlavně M. Hádek, P. Šimčík a M. Issová.
Lukáš Holubec 80 %
(zadáno: 2.8.2016, počet hodnocení: 613)
přínosný / zajímavý komentář
Pod režijním vedením M. Vajdičky vytvořili herečky a herci DD originální inscenaci prapodivností lásek v nejrozmanitějších podobách. Každá postava má v sobě určitou vášeň a posedlost, a jelikož jsou divákům podávány s vytříbeným humorem, je pravděpodobné, že se s nimi více či méně, ale určitě nějak ztotožníte. Ovšem humor zde není podáván sám o sobě, ale je pečlivě zabalen chvílemi až do filosofického hávu. Rozhodně vznikla hra, která se může stát vlajkovou lodí výjimečného divadla. Jen nechápu obsazení V. Polívky. Možná by mě alternace v podání M. Hádka nadchla více, nicméně i přesto bravo.
Helena Grégrová 90 %
(zadáno: 24.6.2016, počet hodnocení: 1410)
přínosný / zajímavý komentář
85 %. Heuréka! Konečně mně někdo uspokojivě srozumitelně vyložil definici lásky, potažmo celé tragikomiky života. Navíc dokonce na frekvenci humoru, kterou je radost naladit. Napnutě začínám vyhlížet můj průsečík všech těch zdánlivě absurdních vůkolností. ..nebo bych se měla začít bát..? ;)
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Romana35 80 %
(zadáno: 1.5.2019, počet hodnocení: 141)
přínosný / zajímavý komentář
Zajímavě pojatá hra nenaplněnosti lidských citů. Ráda jsem viděla na jevišti Veroniku Khek Kubařovou.
Lenkad 90 %
(zadáno: 13.2.2019, počet hodnocení: 60)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělé herecké výkony. Všechny.
Marketa.ziva 80 %
(zadáno: 14.10.2018, počet hodnocení: 15)
přínosný / zajímavý komentář
Mé oblíbené divadlo.
Janis 60 %
(zadáno: 9.9.2018, počet hodnocení: 233)
přínosný / zajímavý komentář
Dejvické je pro mě v současné době hlavně úspěšný "byznysplán" a inscenace Vzkříšení je toho typickým příkladem.
Tohle představení mě na rozdíl od ostatních projektů Dejvických dokonce i nudilo.
Barka 90 %
(zadáno: 3.9.2018, počet hodnocení: 221)
přínosný / zajímavý komentář
Dejvické klasicky nezklamalo.
Varan 80 %
(zadáno: 3.9.2018, počet hodnocení: 86)
přínosný / zajímavý komentář
Výborná hra o různých podobách lásek se skvěle vypointovanými dialogy. První polovina byla velmi vtipná, druhá část po přestávce se nesla již v poměrně vážnějším duchu a konec byl celkem dost mrazivý. Pokud jde o herecké výkony, vyzdvihl bych především Ivana Trojana a Pavla Šimčíka, z ostatních ale rozhodně nikdo nezaostával. Viděno v rámci živého TV přenosu.
AliV 90 %
(zadáno: 3.9.2018, počet hodnocení: 82)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělé herecké výkony ve vynikající hře. Všichni herci hrají v poloze, která jim sedne. Hra má spád, příjemnou délku a skvěle vypointované situace. Závěr mě překvapil, ovšem s mírným odstupem musím říct, že byl naprosto dokonalý.

(viděno z TV záznamu)
PajaM 70 %
(zadáno: 1.7.2018, počet hodnocení: 25)
přínosný / zajímavý komentář
Zábavné, krásná scéna.Miluju Hynka Čermáka.
Mimouch 90 %
(zadáno: 30.5.2018, počet hodnocení: 49)
přínosný / zajímavý komentář
Vcelku jednoduchý příběh o vztahových propletencích, který je však velmi dobře vygradovaný, výtečně zrežírovaný a skvěle zahraný. DD opět nezklamalo!
Richard Novák 100 %
(zadáno: 16.5.2018, počet hodnocení: 155)
přínosný / zajímavý komentář
Opravdu špica!
Anah 90 %
(zadáno: 12.5.2018, počet hodnocení: 176)
přínosný / zajímavý komentář
Trochu předvídatelný děj ale jinak super
LukasLansky 70 %
(zadáno: 20.3.2018, počet hodnocení: 15)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
To, že půjde o ideově konzervativní představení, jde uhádnout už ze vzezření úvodní scény: dá se tak úspěšně tipovat, který ze "soků" na konci získá ženu, jaký druh humoru se bude provozovat a že možná dojde i ke konverzi na víru. Přesto, je to dobře napsané a dost zábavné.
Fr2709 80 %
(zadáno: 16.10.2017, počet hodnocení: 152)
přínosný / zajímavý komentář
Povedené představení se standartními výbornými hereckými výkony.
Lusilda 90 %
(zadáno: 26.9.2017, počet hodnocení: 74)
přínosný / zajímavý komentář
Mám ráda, když to vše do sebe zapadá, v tomto případě jak detaily příběhu, tak herecké výkony. V mém případě viděno v atmosféře lesního divadla. Skvělé!
Národosolsobě 60 %
(zadáno: 17.9.2017, počet hodnocení: 285)
přínosný / zajímavý komentář
Pěkně hraná, 'příjemně duchaplná', elegantně sexistická síť bonmotů ve stylu Woody Allen meets suchý dva-tři humor, v první části na široce přístupné palčivé téma What Is Love(Baby Don't Hurt Me), zatímco ve druhé spíš What If God - v hodně hezké scéně.
Denisa H. 70 %
(zadáno: 17.9.2017, počet hodnocení: 268)
přínosný / zajímavý komentář
Možná za to mohla má únava, možná prostor - viděno na plzeňském festivalu - ale přes skvělé herecké výkony bych hru zařadila k tomu slabšímu, co DD nabízí. Občas bych třeba krátila, ne vše bylo nutné vysvětlovat - divák pochopil i bez toho. I téma bylo uchopeno tak nějak... neurčitě.
Nejvíc mě zaujali P. Šimčík a M. Issová. A scéna je parádní. Jen ten příběh mi zcela nesedl, ale třeba se mi jednou poštěstí vidět hru znovu a v lepším rozpoložení a procenta pak poletí nahoru :-)
Frankovka 90 %
(zadáno: 3.9.2017, počet hodnocení: 216)
přínosný / zajímavý komentář
To byla parada.
Moc sikovna parta v tom DD.
Jen ta prestavka mohla byt delsi.
Mart 80 %
(zadáno: 12.5.2017, počet hodnocení: 49)
přínosný / zajímavý komentář
Dost jsem se bavil, všichni hrají s velkou chutí a vymýšlejí si jedna radost. Skoro každý si zahraje opileckou etudu, vždy na potlesk. Ucpanej systém se mi líbil ještě trochu víc, ale Vzkříšení je také moc fajn.
Bernardblack 80 %
(zadáno: 18.9.2016, počet hodnocení: 224)
přínosný / zajímavý komentář
Mimořádná parta v dejvickém jede stále dál a hlouběji...asi nejlepší uchopení/znázornění toho co všechno je láska a kam/ k čemu až nás může dovést..vytříbené dialogy a humor, mimořádné herecké výkony zde nejsou překvapením..a kdyby někdy vyšla Martha Issová knižně, tak na ni vystojím i třikrát delší frontu než na lístky do DD:)
Patrik2709 80 %
(zadáno: 28.6.2016, počet hodnocení: 35)
přínosný / zajímavý komentář
Tato skvela hra, ktoru som z repertoaru videl ako 10. v poradi nastastie zotrela moj dojem, ze DD je predsa len malinko precenovane. Na posobivej scene velmi pozoruhodny text, mierne stereotypne naznacene vztahove zapletky a inteligentny humor v interpretacii naozaj velmi dobre obsadenych hercov je bezpochyby mimoriadny zazitok. Bolo velmi osviezujuce vidiet Hynka Cermaka v tak trochu neobvyklej polohe, ktorej sa zhostil dokonale ako vzdy. Konfekcnym parom odhodlanym zit aj nadalej v kompromisnom vztahu by som zrejme odporucal vybrat si iny titul - mohli by sa dozvediet viac nez potrebuju :-)
Lesovi 90 %
(zadáno: 4.11.2019, počet hodnocení: 38)
Brasikona 90 %
(zadáno: 21.10.2019, počet hodnocení: 10)
Zzajic 70 %
(zadáno: 13.9.2019, počet hodnocení: 55)
LavinieCamui 80 %
(zadáno: 23.6.2019, počet hodnocení: 310)
Otschi 100 %
(zadáno: 27.4.2019, počet hodnocení: 34)
Doublefish 100 %
(zadáno: 16.4.2019, počet hodnocení: 34)
Petra152 90 %
(zadáno: 18.3.2019, počet hodnocení: 12)
Zelezub 60 %
(zadáno: 27.2.2019, počet hodnocení: 9)
Skudiblik 90 %
(zadáno: 25.2.2019, počet hodnocení: 10)
Martikovodivadlo 40 %
(zadáno: 17.1.2019, počet hodnocení: 44)
McScrooge 90 %
(zadáno: 9.1.2019, počet hodnocení: 10)
Petullkaaa 90 %
(zadáno: 10.10.2018, počet hodnocení: 43)
Michaela70 90 %
(zadáno: 3.9.2018, počet hodnocení: 32)
Ttchor 80 %
(zadáno: 3.9.2018, počet hodnocení: 59)
MBednarski 80 %
(zadáno: 2.9.2018, počet hodnocení: 70)
Kirim 80 %
(zadáno: 10.8.2018, počet hodnocení: 19)
Michalmusek 100 %
(zadáno: 7.7.2018, počet hodnocení: 200)
Tylda 80 %
(zadáno: 31.5.2018, počet hodnocení: 45)
Fedorocko 70 %
(zadáno: 24.5.2018, počet hodnocení: 509)
Blumarik 90 %
(zadáno: 22.5.2018, počet hodnocení: 230)
M_marek 70 %
(zadáno: 16.5.2018, počet hodnocení: 44)
Xcepek 80 %
(zadáno: 19.4.2018, počet hodnocení: 466)
Kaklapak 90 %
(zadáno: 12.4.2018, počet hodnocení: 71)
Unionboy 50 %
(zadáno: 20.3.2018, počet hodnocení: 161)
Volnicko 70 %
(zadáno: 20.3.2018, počet hodnocení: 36)
Elbrody 80 %
(zadáno: 16.2.2018, počet hodnocení: 36)
Marťus 100 %
(zadáno: 18.1.2018, počet hodnocení: 74)
Tintera.v 80 %
(zadáno: 16.1.2018, počet hodnocení: 73)
Suzana 80 %
(zadáno: 19.10.2017, počet hodnocení: 249)
Papirek32 90 %
(zadáno: 13.10.2017, počet hodnocení: 147)
MikulaF 80 %
(zadáno: 13.10.2017, počet hodnocení: 55)
Addk 100 %
(zadáno: 11.10.2017, počet hodnocení: 96)
Zoe.x 70 %
(zadáno: 19.9.2017, počet hodnocení: 19)
Peetra 70 %
(zadáno: 3.9.2017, počet hodnocení: 148)
Tarbík 90 %
(zadáno: 12.7.2017, počet hodnocení: 109)
Janha 70 %
(zadáno: 1.6.2017, počet hodnocení: 122)
Borboleta 90 %
(zadáno: 19.5.2017, počet hodnocení: 16)
Dovemummy-Alena S. 70 %
(zadáno: 16.5.2017, počet hodnocení: 137)
Fekete 70 %
(zadáno: 14.5.2017, počet hodnocení: 50)
Milwa 80 %
(zadáno: 25.4.2017, počet hodnocení: 46)
Bartys 80 %
(zadáno: 20.4.2017, počet hodnocení: 52)
IlMagnifico 80 %
(zadáno: 14.4.2017, počet hodnocení: 107)
Bílek 80 %
(zadáno: 29.3.2017, počet hodnocení: 38)
Marcela 90 %
(zadáno: 21.11.2016, počet hodnocení: 402)
Mraki 90 %
(zadáno: 28.10.2016, počet hodnocení: 104)
Jaru66 80 %
(zadáno: 21.9.2016, počet hodnocení: 6)
Panapollon 80 %
(zadáno: 15.9.2016, počet hodnocení: 51)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.