Divadlo Aqualung

Miloš Macourek, Oldřich Lipský, Ondřej Lážnovský

Čtyři vraždy stačí, drahoušku

Premiéra: 21.5.2013. Na motivy románu Nenada Brixiho „Mrtvým vstup zakázán“. Dramaturgie: Kateřina Mocová. Scéna: Hynek Dřízhal. Kostýmy: Jitka Kotíková, Veronika Moudrá. Hudba: Josef Počepický. Režie: Ondřej Lážnovský.
1:20x


Divadelní šlágr podle známé české filmové parodie o mdlém učiteli, který se bez svého přičinění stal populárním masovým vrahem.
Divadlo Aqualung
Hodnocení inscenace
Redakce
37 %
Uživatelé
38 %
Hodnocení redakce
Helena Grégrová 30 %
Jiří Koula 50 %
Michal Novák 30 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Helena Grégrová 30 %
(zadáno: 30.7.2014, počet hodnocení: 1266)
přínosný / zajímavý komentář
35%. Tohle je opravdu především o luxusním Šplíchalově hereckém koncertu v roli bytné, vše ostatní je však bohužel spíše zbytné.
Jiří Koula 50 %
(zadáno: 25.8.2013, počet hodnocení: 1357)
přínosný / zajímavý komentář
54,99% Ano, hledat v této inscenaci originalitu je předem prohraný zápas, naproti tomu však bráno jako převedení filmu na jeviště nejde dle mého o úplně marný počin, navíc ztvárnění bytné Luborem Šplíchalem je prostě kouzelné.
Michal Novák 30 %
(zadáno: 11.6.2013, počet hodnocení: 940)
přínosný / zajímavý komentář
AQUALUNG se profilovalo jako divadlo steampunkové poetiky nebo které se neštítí brakových předloh. Zdálo by se, že tato inscenace patří do té druhé dramaturgické linky. Zdání klame. Tak nějak secvičené scénky dle notoricky známého filmu nemají punc originálního divadla. Ocenit lze pouze nasazení herců, kteří v malém počtu přebíhají z postavy do postavy (vzadu musí být pěkný šrumec!). Kapela AQUAJAZZ je bohužel tentokrát jen ozvláštněním, nikoli integrovanou součástí koncepce. Kabaretní svébytnost se vytrácí, originalita se proměňuje na tuctovost. AQUALUNG klesá ke dnu. Chce to nový impuls.
Hodnocení uživatelů:
Blahme 40 %
(zadáno: 7.12.2017, počet hodnocení: 52)
Ultralamka 20 %
(zadáno: 31.1.2014, počet hodnocení: 13)
přínosný / zajímavý komentář
Bez znalosti filmové předlohy zmatené, přestože v "textu" se téměř neškrtalo. Divadlo nic nepřidalo: kdyby jednu lepší scénku sehráli z fleku páni v "Partičce", tak by se mi to nejspíš i líbilo - ale od secvičeného kusu jsem čekal něco navíc. Herci jen těžko překonají legendy čs. filmu, ocenit lze snad jejich multitasking. Normálně bych odešel o přestávce, ale žádná nebyla. Odešel bych i tak, ale byly jsme uprostřed a lidé kolem se (uznávám) bavili. Mne však afektovaný výkon jedné z hereček byl tak nepříjemný, že jsem se nebyl schopen naladit na estrádní vtipnost toho, že bytnou hraje muž.
V.morava 30 %
(zadáno: 12.6.2013, počet hodnocení: 515)
Furciferka 60 %
(zadáno: 28.5.2013, počet hodnocení: 240)
přínosný / zajímavý komentář
Trochu mi tam chyběl ten Kája Saudek.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.