Divadlo Bez zábradlí

Hra, která se zvrtla

Premiéra: 19.10.2019 | 2:05
předpremiéry od září 2019
Překlad: Alexander Jerie. Scéna: Daniel Dvořák. Kostýmy: Magda Turečková. Pohybová spolupráce: Petr Nůsek. Režie: Karel Heřmánek.
Komedie plná nepředvídatelných situací. Amatérské divadlo se rozhodlo uvést drama o mysteriózní vraždě z r. 1920, ale jak titul napovídá, všechno, co se mohlo pokazit, se pokazilo. Přes všechny četné neuvěřitelné nehody, kdy vše a všichni kolabují, se představení dopracuje k závěrečné oponě, aby poté sklidilo fantastický úspěch a ovace...
Divadlo Bez zábradlí
Hodnocení inscenace
Redakce
75 %
Uživatelé
70 %
kontroverzní inscenace (43.)
70301000
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 70 %
Jan Pařízek 70 %
Jiří Landa 80 % Tip Jiří Landa
Helena Grégrová 80 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
16.2.Čt19:00 vstupenky
17.2.19:00 vstupenky
18.2.So15:00 vstupenky
9.3.Čt19:00 vstupenky
10.3.19:00 vstupenky

Volby

Hodnocení (31)

HODNOCENÍ REDAKCE
Pavel Širmer  70 %
20.1.2023 | 1868 hodnocení
+ souhlasím
65%. Moderní fraška slaví na jevištích úspěchy a ani v Divadle Bez zábradlí obratně konstruovaný text nepokazili. Režisér s herci v některých momentech možná trochu zastínili podstatu přílišným „crazy“ nadsazením, ale naštěstí se nesnížilik podbízivosti ani nevkusu; pečlivě vypointované navazující komické situace působí spontánně. Je třeba zmínit i náročnou scénografii, která je v případě této hry zvlášť důležitá. Dobrý tip na komedii, při níž se mohou od srdce zasmát jak diváci hledající odpočinkový titul, tak náročnější část publika.
Jan Pařízek  70 %
4.3.2020 | 841 hodnocení
+ souhlasím
V rámci daného žánru, tedy určitá crazy komedie a ještě k tomu s divadlem na divadle, je to rozhodně velmi povedená záležitost. Prakticky vše se daří držet správně v duchu dané hry, využívat toho co nabízí a nedochází příliš ke snižování se k nějakým laciným či podbízivým vtipům. Samotná hra to aktérům určitě nijak neulehčuje a o to větší pochvala pro herce i samotnou režii za udržení toho správného tempa, načasování jednotlivých zvratů i navazování na sebe a na to co se ve hře již stalo, aby to pak celé dávalo pro diváky smysl. To se zde myslím povedlo více než dobře a díky tomu mile rád doporučuji ke shlédnutí.
Jiří Landa  80 %  Tip Jiří Landa
5.12.2019 | 2964 hodnocení
+ souhlasím
75 % Výborně zpracovaná komedie, kterých je na českých jevištích jako šafránu. Inscenace navíc od herců vyžaduje (i kvůli bezpečnosti) velké soustředění a dodržení timingu jednotlivých situací, přičemž klade nemalé nároky na technickou složku. Celé obsazení musí dodržet přesnou míru stylizace, aby pointy fungovaly. Tím vším se nastudování K. Heřmánka může chlubit. Vyrovnané herecké výkony, snad jen občasně přidávaný humor (J. Carda parodující Z. Srstku) není namístě. Tato komedie obstojí sama o sobě, bez podobně dodávaných vtipů. Zpracovat crazy komedii, aby nebyla lacině podbízivá, je kumšt. V DBz se to povedlo.
Helena Grégrová  80 %
24.11.2019 | 1535 hodnocení
+ souhlasím
Už před začátkem může divák přemítat, jakpak se asi hra zvrtne, obzvlášť, dočte-li se v programu, že se ji bude snažit představit amatérský soubor Živel. A to jeho název ještě zdaleka nepředznamenává vše, čeho jsme nakonec svědky. ;) Tleskám, doporučuji a přiznávám, že už se mi dlouho nestalo, abych na konci komedie od samého smíchu málem nemohla popadnout dech. Díky za tuto inscenaci, která ho ani na okamžik neztrácí, a která je po herecké, režijní a v neposlední řadě též technické stránce precizně promyšlená a obdivuhodně zvládnutá do nejmenšího detailu a posledního gagu.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Apfele  100 %
29.12.2022 | 5 hodnocení
+ souhlasím
Musím říct, že jsem od komedie čekala hodně - ale tohle předčilo mé očekávání. Naprosto skvělá komedie. Výborné herecké obsazení. Smála jsem se od začátku do konce.
Mikika  80 %
22.4.2022 | 51 hodnocení
+ souhlasím
Hodně povedená fraška, kde brečíte smíchy. Evidentně jsou i diváci, kteří na ni chodí opakovaně a smějí se ještě předtím, než ke gagu dojde. Občas tam kupodivu probleskl i Jára Cimrman - nevím, jestli záměrně, nebo jsou jeho myšlenky tak mezinárodní.
Možná se mi ale líbila víc podobná hra Bez roucha - taky divadlo na divadle, ale ne až tak zběsilé a tlačící na pilu.
MMK  50 %
12.11.2021 | 139 hodnocení
+ souhlasím
Hra je avizovaná jako oddychovka a to také plní, žádný pokus o myšlenku v ní nenajdete. Jenže těch vtipů pro vtip je už moc a stálo by za to, vzít v úvahu přísloví "Méně znamená někdy více". Doporučuji těm, kteří chtějí vypnout a jen se smát. Kdo se chce pobavit, "Záskok" J. da Cimrmana je lepší volba.
Matěj Konečný  60 %
17.10.2021 | 162 hodnocení
+ souhlasím
Herecké obsazení je povedené a nabízí škálu charakterů, které se projevují v jednotlivých rolích. Dekorace, jejíž funkčnost od začátku baví, má jednu nevýhodu a sice, že mnoho kouzel prozrazuje předem. Hlas technika z reproduktorů kazí celkový dojem reálné situace, jinak se ale doopravdy pobavíte (pokud víte předem, že to bude tak trochu Tom a Jerry).
Hannah21  70 %
8.9.2021 | 159 hodnocení
+ souhlasím
Smála jsem se od začátku do konce, pořádně ztřeštěná hra. Vtipné momenty (až na výjimky) fungují, dobře vybrané obsazení.
Kleopatra  80 %
13.10.2020 | 5 hodnocení
+ souhlasím
Milá a úsměvná hra. Příjemně strávený večer.
Fedorocko  80 %
29.9.2020 | 678 hodnocení
+ souhlasím
Co se mohlo,to se zvrtlo. Ale jak zajímavě. Výborné zpracování, velká legrace, super záležitost. 85 %
Xaver  40 %
24.2.2020 | 18 hodnocení
+ souhlasím
Tak s tímhle typem humoru jsem se nepotkal. U spousty scén jsem nějak nepochopil, čemu se mám smát - přišlo mi to jako laciná řachanda. Ale soudě podle několika kdákajících diváků, kteří ještě vylepšili můj umělecký zážitek, se zřejmě jedná o velmi vtipnou hru.
Plšík  60 %
21.2.2020 | 713 hodnocení
+ souhlasím
65%
Martin21  60 %
27.1.2020 | 427 hodnocení
+ souhlasím
Na můj vkus asi až moc ztřeštěná komedie. Herecké výkony dobré, nikdo z obsazení nijak nevybočoval z průměru. Viděno 27/1.
Kamaela  90 %
26.1.2020 | 40 hodnocení
+ souhlasím
Dávno jsem se v divadle tak nenasmála. Vlastně snad ani nepamatuji hru, kde by se celé hlediště smálo od začátku až do konce. Hra o hře, která se opravdu nepovedla. Pohroma stíhá pohromu a vy jen čekáte co se ještě pokazí.
Ala  80 %
25.1.2020 | 154 hodnocení
+ souhlasím
Velmi povedená komedie o představení, které se fakt nepovedlo. Nesmírně obdivuji všechny zúčastněné včetně technických složek, protože musejí být permanentně ve střehu, aby všechno klaplo, jak má, a zároveň to vypadalo, že se pokazilo, co mohlo :-). Asi nejvíc mě pobavil svým výkonem Karel Heřmánek ml., ten byl doslova "k sežrání".
Bišu  90 %
18.9.2019 | 203 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Nepamatuji, kdy jsme se tak v divadle nasmáli. Je to pecka !!!!! Přímočarý humor, který chce
? jen ? pobavit, což se mu opravdu daří a co rozhodně není málo. Výborně zahrané všechny role, Karel Heřmánek ml. nejlepší.
DivadelniFan  90 %
12.9.2019 | 283 hodnocení
+ souhlasím
Tleskám! Jedna z nejlepších komedií, které jsem viděl. Řekl bych, že je to velmi dobrá inscenace o velmi nepovedené inscenaci. Na hercích je vidět, že je jejich role baví. Nejvíce mě však zaujali Karel Heřmánek Jr., Dana Morávková, Petr Macháček a Jan Řezníček. Na jevišti je postavená nádherná scéna, která krásně (ne)funguje. Nemám opravdu co dodat. Snad jen to, že děkuji za skvělý zážitek!
Marketkahol  70 %
17.9.2021 | 4 hodnocení
+ souhlasím
Bláznivá komedie plná vtipných a nepředvídatelných událostí. Obzvláště v první řadě to občas bylo o infarkt :) Lekavějšímu diváku doporučuji sedadla dále od jeviště. V průběhu představení různě padají části kulis, herci, rekvizity, až se nakonec zřítí celé kulisy. Krom toho se "nepovede" spousta dalších momentů a hra ve hře je prostě totálně zpackaná. Nicméně nasmáli jsme se.
Mcleod  80 %
15.10.2022 | 57 hodnocení
Margaret  70 %
25.8.2022 | 112 hodnocení
Mefistofela  70 %
9.1.2022 | 58 hodnocení
TKa11  70 %
27.9.2021 | 54 hodnocení
Alorinka  70 %
25.7.2021 | 17 hodnocení
Bova  0 %
10.3.2020 | 30 hodnocení
Martina123  50 %
5.3.2020 | 83 hodnocení
Slavek53  70 %
25.2.2020 | 85 hodnocení
Dzaamek  80 %
25.1.2020 | 71 hodnocení
HanaJH  80 %
16.12.2019 | 21 hodnocení
Lukáš Marian  80 %
8.11.2022 | 3 hodnocení
Iggypop  60 %
23.2.2020 | 4 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.