Divadlo Bez zábradlí

Po konci světa

Premiéra: 31.5.2019. Překlad: Tomáš Loužný. Dramaturgie: Ilona Smejkalová. Výprava: Mariana Kuchařová. Hudba: Karel Havlíček. Režie: Tomáš Mašín.


Strhující thriller o tom, kam až může vést posedlost v lásce. Mark zachrání Luisu před jistou smrtí, protože ji miluje a ukryje se s ní v protiatomovém krytu. Všude kolem zuří jaderná válka. Alespoň tak to Mark Louise tvrdí, ta o tom však začne brzy pochybovat. Jenže odporovat Markovi se nevyplácí...
Divadlo Bez zábradlí
Hodnocení inscenace
Redakce
80 %
Uživatelé
78 %
7861000
Hodnocení redakce
Jiří Landa 80 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jiří Landa 80 %
(zadáno: 28.7.2019, počet hodnocení: 2863)
přínosný / zajímavý komentář
75% Hra D. Kellyho nutně potřebuje před inscenováním projít výraznou dramaturgickou úpravou, a především se potkat s jasným režijním názorem. Setkání T. Mašína s dramaturgyní I. Smejkalovou v tomto případě vyšlo na výbornou. Z autorova nepříliš zdařilehého textu vytvořili kompaktní inscenaci s působivou atmosférou, na níž se výraznou měrou podepsala jak scénografie, tak hlavně light design a hudba. K. Heřmánek ml. a S. Haváčová si dokázali výsostně přihrávat a věrohodně vystihli psychologii svých postav. Jsou další silnou stránkou inscenace, na jejímž tempu a rázných střizích je zřejmé, že ji připravoval filmový režisér.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Cechoslovak 70 %
(zadáno: 9.10.2019, počet hodnocení: 66)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Hra, ve které se zároveň řeší několik vážných témat - u jedné postavy frustrace z nenaplněné sexuální tužby, sklony k násilí a k manipulaci, na druhé straně povýšenectví, nedostatek tolerance a empatie. Navíc se ocitáme v protiatomovém krytu, takže je to trochu i o tom, co by mohlo být, kdyby... Jsou tu i místa pro zasmání (hraní společenských her). Dobrá hra, která má stupňující se tempo, strhující gradaci i pointu, i když asi od poloviny už tušíte, o co asi půjde. Dobrá příležitost pro dva herce, kteří jí využili beze zbytku.
Barbora 90 %
(zadáno: 8.10.2019, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
Největším plusem inscenace jsou herecké výkony obou představitelů. Hráli až děsivě přesvědčivě. Námět je velmi originální a nic podobného jsem takhle zinscenovaného neviděla. Představení ve mě ještě dlouho potom doznívalo. Dobře udělaná je i scéna - atomový bunkr. Minusem je snad jen na začátku to, že se v monologu Marka těžko orientujete a máte pocit, že popisuje nějaký svůj děsivý sen a nepřikládáte tomu sdělení takovou váhu. Hra je to dramatická, tragická, surová až mrazící. Ale i o tom je divadlo.
LucieSykorova 80 %
(zadáno: 14.8.2019, počet hodnocení: 124)
přínosný / zajímavý komentář
Vlastně až překvapivě slušný divadlo. Gratuluju
Plšík 60 %
(zadáno: 16.11.2019, počet hodnocení: 406)
JanaL 100 %
(zadáno: 11.10.2019, počet hodnocení: 5)
Chupetica 70 %
(zadáno: 5.10.2019, počet hodnocení: 47)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.