Divadlo Bez zábradlí

Po konci světa

Premiéra: 31.5.2019. Překlad: Tomáš Loužný. Dramaturgie: Ilona Smejkalová. Výprava: Mariana Kuchařová. Hudba: Karel Havlíček. Režie: Tomáš Mašín.
1:40x


Strhující thriller o tom, kam až může vést posedlost v lásce. Mark zachrání Luisu před jistou smrtí, protože ji miluje a ukryje se s ní v protiatomovém krytu. Všude kolem zuří jaderná válka. Alespoň tak to Mark Louise tvrdí, ta o tom však začne brzy pochybovat. Jenže odporovat Markovi se nevyplácí...
Anketa 2019
Pro tuto inscenaci, stejně jako pro všechny ostatní s premiérou od prosince 2018 do listopadu 2019, včetně hereckých výkonů, můžete hlasovat v naší výroční anketě. Uzávěrka ankety je 29. února.
Do konce hlasování zbývá ještě 10 dní.
Divadlo Bez zábradlí
Hodnocení inscenace
Redakce
75 %
Uživatelé
82 %
8291000
Hodnocení redakce
Anežka Hrebiková 70 %
Jiří Landa 80 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení (11)

HODNOCENÍ REDAKCE:
Anežka Hrebiková 70 %
(zadáno: 21.1.2020, počet hodnocení: 197)
přínosný / zajímavý komentář
Vcelku uspokojivý komorní thriller s dobrými hereckými výkony, hudbou a osvětlením. Hodnocení trochu sráží poněkud předvídatelný a nepříliš kvalitní text a také nadbytečné a dlouhé mezery mezi jednotlivými scénami, kdy se herci například zbytečně svlékali a zase oblékali. Poselství o tom, kam až člověka může dovést neopětovaná láska, je však velmi nosné. Sarah Haváčová se od působení u Bezručů hodně vypracovala, její problémy s dikcí jsou nyní již jen minimální. Karel Heřmánek místy drobně přehrával. Jinak ale spokojenost. 74%
Jiří Landa 80 %
(zadáno: 28.7.2019, počet hodnocení: 2878)
přínosný / zajímavý komentář
75% Hra D. Kellyho nutně potřebuje před inscenováním projít výraznou dramaturgickou úpravou, a především se potkat s jasným režijním názorem. Setkání T. Mašína s dramaturgyní I. Smejkalovou v tomto případě vyšlo na výbornou. Z autorova nepříliš zdařilehého textu vytvořili kompaktní inscenaci s působivou atmosférou, na níž se výraznou měrou podepsala jak scénografie, tak hlavně light design a hudba. K. Heřmánek ml. a S. Haváčová si dokázali výsostně přihrávat a věrohodně vystihli psychologii svých postav. Jsou další silnou stránkou inscenace, na jejímž tempu a rázných střizích je zřejmé, že ji připravoval filmový režisér.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Studený Čumáček 70 %
(zadáno: 20.1.2020, počet hodnocení: 77)
přínosný / zajímavý komentář
75%
Mark/Karel Heřmánek jr. zachrání Luisu/Sarah Haváčová. Dělí se s ní o místo v krytu, o jídlo a vodu. Ale Luisa je nevděčná. Nechce hrát Dračí doupě. Je přece jasné, že nedostane najíst. Vždyť má Markovi být vděčná, nemá se ptát a nemá ho dráždit. A to, co se stane, Mark přece udělat nechtěl...
Herecky velmi pěkná práce, hudba, scéna a až děsivě podkreslující nádherně funkční světelný koncept.
Velmi vážně řečeno...bojím bojím.
Storm 100 %
(zadáno: 10.1.2020, počet hodnocení: 29)
přínosný / zajímavý komentář
Perfektní výkony.
Cechoslovak 70 %
(zadáno: 9.10.2019, počet hodnocení: 69)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Hra, ve které se zároveň řeší několik vážných témat - u jedné postavy frustrace z nenaplněné sexuální tužby, sklony k násilí a k manipulaci, na druhé straně povýšenectví, nedostatek tolerance a empatie. Navíc se ocitáme v protiatomovém krytu, takže je to trochu i o tom, co by mohlo být, kdyby... Jsou tu i místa pro zasmání (hraní společenských her). Dobrá hra, která má stupňující se tempo, strhující gradaci i pointu, i když asi od poloviny už tušíte, o co asi půjde. Dobrá příležitost pro dva herce, kteří jí využili beze zbytku.
Barbora 90 %
(zadáno: 8.10.2019, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
Největším plusem inscenace jsou herecké výkony obou představitelů. Hráli až děsivě přesvědčivě. Námět je velmi originální a nic podobného jsem takhle zinscenovaného neviděla. Představení ve mě ještě dlouho potom doznívalo. Dobře udělaná je i scéna - atomový bunkr. Minusem je snad jen na začátku to, že se v monologu Marka těžko orientujete a máte pocit, že popisuje nějaký svůj děsivý sen a nepřikládáte tomu sdělení takovou váhu. Hra je to dramatická, tragická, surová až mrazící. Ale i o tom je divadlo.
LucieSykorova 80 %
(zadáno: 14.8.2019, počet hodnocení: 124)
přínosný / zajímavý komentář
Vlastně až překvapivě slušný divadlo. Gratuluju
Spirall2 100 %
(zadáno: 9.12.2019, počet hodnocení: 23)
Plšík 60 %
(zadáno: 16.11.2019, počet hodnocení: 414)
JanaL 100 %
(zadáno: 11.10.2019, počet hodnocení: 5)
Chupetica 70 %
(zadáno: 5.10.2019, počet hodnocení: 48)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.