Divadlo Broadway [muzikál]

Okno mé lásky

Premiéra: 3.11.2022
Scéna: Šimon Caban. Kostýmy: Roman Šolc. Hudební spolupráce: Marcus Tran. Choreografie: Anet Antošová. Režie: Radek Balaš.
Hit muzikál s písněmi Petra Jandy a skupiny Olympic. Příběh o hledání lidských i uměleckých hodnot, příběh o hledání a nalezání osobní identity a především příběh lásky, která jediná těmto pojmům dokáže dát hlubší smysl. Na mladého umělce Davida rány osudu dopadaly tak často, až přestal věřit v krásu života. Ale jediné setkání s charismatickou tanečnicí Sofií stačilo k tomu, aby se svět stal znovu báječným místem k narození...
Divadlo Broadway
Hodnocení inscenace
Redakce
60 %
Uživatelé
65 %
kontroverzní inscenace (32.)
65101000
Hodnocení redakce
Lukáš Dubský 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu

Volby

Hodnocení (11)

HODNOCENÍ REDAKCE
Lukáš Dubský  60 %
20.11.2022 | 985 hodnocení
+ souhlasím
Celkem slušný muzikál, který fanoušky Olympicu nejspíš potěší. Jejich písně jsou tady totiž interpretovány ve velmi slušné kvalitě (Janda dopadl o poznání lépe než Vondráčková či Matuška ve stejném divadle), nejvíce zaujmou B.Josef a Sharlota. Příběh o hledání sebe sama a svého místa ve světě není marný, libreto by si zasloužilo krácení, ale nijak neuráží a oslích můstků k jednotlivým písním je naštěstí docela málo. P.Ryšavý je dostatečně charismatický a hlavní roli utáhne. Z menších rolí potěší V.Žilková, v největší komediální roli bohužel M.Schreiner dost přehrává. (více v článku na blogu)
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
MartinB  60 %
28.11.2022 | 86 hodnocení
+ souhlasím
Fantastické aranže! Až na několik trapných míst (za všechny - ŽELVA!) slušná první půlka - hlavně její druhá část dějově zajímavá s poměrně efektivním číslem před pauzou. Pak však přijde těžce nastavovaná druhá půlka plná klišé a nedostatků (plus velmi diskutabilní patetický závěr). Za nejzdařilejší považuju příběh feťačky Denisy (velice dobrá Sharlota). Bohužel její osud vyčpí do prázdna (dalo se z postavy dostat mnohem víc a zasloužila si mít alespoň uzavřený konec). Ve vícerolích komplexně výborní Ďuriačová a Bábor. Pěvecky skvělý Toužimský, herecky Pogodová. Docela mile překvapila Pecháčková. Acapella Nebe nad hlavou je velmi dobrý nápad.
Fedorocko  80 %
7.11.2022 | 664 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Důstojné zpracování písní Olympicu v povedeném muziálu. Já se rozhodně přikláním k těm spokojeným divákům. Milan Peroutka naprosto skvělý a i ostatní herci a zpěváci rozhodně nezklamali. Závěr naprosto úžasný a skvělá pocta Petru Jandovi.
Makaluzo1  20 %
5.11.2022 | 60 hodnocení
+ souhlasím
Pokus o muzikál na téma Olympik je na stejném levlu jako Kvítek mandragory nabo Láska nebeská. Opět nepřesvědčivý sentimentálné příběh, kterým provází hlavní hrdina.Autoři mu do úst často vložili životní moudra, která mu ovšem lze jen těžko věřit.Žel nepřesvědčí ani pěvecké ani herecké výkony většiny protagonistů.Světlou výjimkou je B.Josef coby Stránský senior.Více než tříhodinový kus se vleče,nepomůže ani chudičká scéna ze tří LED desek ani nesourodá company.Fandové Olympiku si asi přijdou na své.
Honzy  50 %
5.11.2022 | 258 hodnocení
+ souhlasím
OKNO MÉ LÁSKY v Divadle Broadway pokračuje, svým způsobem, jako minulé tituly režirované Radkem Balašem.(tři světelné Lcd panely na jevišti,neustále se dokola pohybující nahoru,dolu dva jevištní výtahy,reprodukovaná hudba,závěrečná dlouhá rekapitulace pro diváky,absolutně slabý příběh....+ nízké herecké+pěvecké výkony)Takže opět nic nového!V hlavní roli Milan Peroutka (aspoň pěvecky na roli má)Komické prvky v podání Petera Pechy,slabí a přehrávající Vondráček+Pogodová.Pochvalu si zaslouží za zpěv jen Bohoušek Josef.Hodn.50%
RaB  20 %
4.11.2022 | 265 hodnocení
+ souhlasím
Typický písničkál aka Divadlo Broadway.
Jedno z nejhorších libret, které kdy spatřilo světlo světa, scéna jen o kreslených projekcích, se kterými válčí i sami herci a závěrečné 15 min. karaoke.
Bohužel je představení tak špatně napsané, že v něm nejsou ani tak skvělí umělci jako Ryšavý či Fišarová dobří. Fišarová se navíc na rockové písničky nehodí. Ryšavý to evidentně spíš bere jako úlet. Schreiner neumí ani hrát, ani tančit a pokusy o to už by měl vzdát.
Z obsazení jednoznačně nejlepší Prokešová, která si z menší role udělala vlastní představení a za ní také alespoň 20 %.
Ani po 2 dnech od shlédnutí vlastně nevím, co bylo smyslem díla.
Cyr Masner  100 %
2.11.2022 | 10 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Viděny 2 veřejné generálky (úterý a středa - obě od 11.00). Zajímavá scéna pomocí videomapingu, náročné choreografie, netradiční aranžmá písní Olympiku, které nezná snad jen hluchý. Obsazení Drahokoupil/Sharlota v rolích "dětí ulice" přesvědčivější (i díky image a zjevu) než Peroutka/Grossová, čímž nesnižuji jejich výkon. Jen působili trochu jinak, spíše jako zlatá mládež někde z diskotéky. Větší rozdíl v přínosu charisma herce byl vidět u dvojic Pogodová/Žilková a Ďuriačová/Gabrišová. Prvně jmenované se mi líbily víc. Jak v úterý, tak ve středu standing ovation a medley, které si užili všichni ve vyprodaném sále. Radek Balaš muzikály umí!
Grazzygirls  100 %
5.11.2022 | 1 hodnocení
+ souhlasím
Šla jsem se na tohle představení podívat, protože mam ráda písničky od Olympicu a teda musím napsat, že obsazení herců je naprosto úžasný! Písničky jsou i hezky upravené a příběh celého muzikálu je krásnej! Koho ale musím vyzdvihnout, tak Milana Peroutku, protože jsem slyšela, že tohle přestavení začal zkoušet pozdějc, než ostatní herci a teda! Je naprosto neskutečnej a na to, že tam toho má tolik a nesleze z jeviště, tak se naučil všechno na jedničku!
Velký obdiv a poklona, protože si nedokážu představit sebe na jeho místě! Jsem strašně ráda, že je součástí a mam z něj radost! :)
Naty Bednáriková  100 %
5.11.2022 | 1 hodnocení
+ souhlasím
Byla jsem ve středu na generální zkoušce
a teda musím pochválit herecký
a pěvecký výkon Milana Peroutky,
Natálky Grosové a Kateřiny Marie Fialové!
Milan Peroutka je opravdu neskutečně talentovaný a má můj velký obdiv, protože nesleze skoro vůbec z jeviště a pamatuje si všechny texty a chorografie, opravdu neskutečnej talent a klobouk dolů před jeho výkonem! No a Natálka s Kačkou byla neskutečná! Natálce role strašně sedí a její hlas v písničkách, které zpívá sama je neskutečnej a Kačka je prostě roztomilá a zároveň vtipná a je na ní vidět, že jí to představení baví hrát! Určitě jsem na tomhle představení nebyla naposled!
Divadelnik  70 %
20.11.2022 | 127 hodnocení
Aprillka  50 %
19.11.2022 | 31 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.