Divadlo F.X.Šaldy Liberec [Malé divadlo]

Tomáš Dianiška

Atomová kočička

Premiéra: 14.10.2016. Dramaturgie: Tomáš Syrovátka. Výprava: Lenka Odvárková. Hudba: Jakub Hlobil, Jan Nikendey a citace. Režie: Tomáš Dianiška.
2:30


Dosud neuvedená dramatická prvotina Tomáše Dianišky. Bláznivá sci-fi komedie z harcovských kolejí. V pokoji číslo 512 se dnes v noci dějí podivné věci. Prostitutka Lujza prožije svou noční můru, když jen o vlas unikne smrti. Mixér se točí, i když není připojen k elektřině. Studenti jsou v nebezpečí, jde po nich šílenec, který sbírá lidské malíčky. Navíc se zdá, že za všechno je zodpovědný starý kocour. Jak z toho ven? Jediným řešením se zdá být automatická pračka, jejíž buben rotuje rychlostí světla...
Divadlo F.X.Šaldy Liberec
Hodnocení inscenace
Redakce
73 %
Uživatelé
83 %
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 80 %
Michal Novák 70 %
Jan Pařízek 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Pavel Širmer 80 %
(zadáno: 1.2.2018, počet hodnocení: 1405)
přínosný / zajímavý komentář
75%. Sci-fi komedie, v níž se cestuje časem, inteligentně a mimořádně vtipně konfrontuje současnost a realitu 80. let. Snad jen po přestávce a zejména ke konci je děj zbytečně překombinovaný, zjednodušení zápletky by bylo ku prospěchu. Autor T. Dianiška obstál i jako režisér a kromě předchozí výtky nebyly na jeho práci patrné časté chyby autorů režírujících vlastní dílka. Vhodné scénické řešení, zdařilá práce s částečně živou hudbou a variováním převzatých písní. Energické herecké výkony. Skvělá komedie, která může pobavit diváky napříč generacemi, a to dokonce včetně teenagerů.
Michal Novák 70 %
(zadáno: 28.1.2018, počet hodnocení: 984)
přínosný / zajímavý komentář
Tom Dianiška byl evidentně talentem, když ještě psal do „šuplíku“. Tahle story z pověstných harcovských kolejí (kdo je nepoznal, je ochuzen o jeden z rozměrů hry) mohutní s každou replikou do mnohovýznamového zrcadlení (a odhalí i pravdu o 17.11.1989). Základem hry je zábavná sci-fi konstrukce, do níž je zručně přimíchávána řada popkulturních odkazů. Nostalgici si také přijdou na své, některé hlášky vás shazují ze židle… Tempo nabírá podobu „velkého třesku“, až je toho najednou nějak moc, text hry je rozmáchnutý snad až příliš. Hlavní přednost inscenace je však v její originalitě a stylu.
Jan Pařízek 70 %
(zadáno: 12.1.2018, počet hodnocení: 711)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Originální, vtipné, zábavné. Spousta výborných hlášek a odkazů na různé kultovní filmy či seriály. Zároveň i trochu té nostalgie a dojemnosti v závěru inscenace. To všechno se povedlo a primárně první část je skoro bez chyb, ve výborném tempu a s překvapujícím dějem. V té druhé se však vše začne postupně až zbytečně moc komplikovat a ve snaze dostat do toho co nejvíce dimenzí a symboliky se to přeci jen trochu natahuje a vleče, dobré tempo se pak poněkud vytrácí. Ale oceňuji snahu také o vážnější tón a reálnější vykreslení minulé doby. Jako celek určitě stále velmi dobrá inscenace.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Lapte 80 %
(zadáno: 20.5.2018, počet hodnocení: 17)
Suzana 60 %
(zadáno: 12.3.2018, počet hodnocení: 185)
Ocermis 90 %
(zadáno: 25.2.2018, počet hodnocení: 5)
Martuska17 70 %
(zadáno: 12.2.2018, počet hodnocení: 19)
Ivelly 80 %
(zadáno: 16.1.2018, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář
Strašně jsem se bavila! Zpátky do budoucnosti a Teorie velkého třesku v jednom Dianiškovém baleni - bylo to vtipné, dobré a nostalgické. Některé scény mně přišli trochu delší a přilepené, ale..

Příjemně překvapili herci. Bláznivá, prostě nějaký hurikán na jevišti - Karolína Baranová! Skvělé Matěj Nechvátal, Tomáš Váhala, Michaela Foitová, Zdeněk Kupka. A taky mám moc rada živou hudbu na jevišti. Takže velmi dobrá inscenace! Viděno v Divadle v Dlouhé, Festival 13+
Marcela 80 %
(zadáno: 15.1.2018, počet hodnocení: 386)
Freebird 80 %
(zadáno: 13.1.2018, počet hodnocení: 46)
přínosný / zajímavý komentář
Rozhodně jsem se nenudil. První část 90%. Karolína Baranová byla skvělá
Lagin 80 %
(zadáno: 18.6.2017, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Představení v rámci soukromé firemní akce... nejdříve trochu překvapení, nevěděli jsme do čeho jdeme, potom nadšení :-)
Mirka_divadlo 90 %
(zadáno: 4.6.2017, počet hodnocení: 26)
Bebu 90 %
(zadáno: 2.6.2017, počet hodnocení: 1)
Pastelka 90 %
(zadáno: 8.2.2017, počet hodnocení: 64)
přínosný / zajímavý komentář
na pobavení a zároveň na zamyšlení, detailně propracované, maličkosti, které vhrnou slzy smíchu do očí (ohřev jídla,žehlení vlasů), úžasně vykonstruovaný děj, doporučuji
Tuzka 90 %
(zadáno: 6.2.2017, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
sitkomovým začátkem trochu kabaretní a zpočátku nesourodé, skvělá hudební stopa představení, originální a překvapující jako každý dianiška, druhý den od představení a stále mi to běží hlavou... asi to není pro každého - jako každý dianiška :-)
Slávka 100 %
(zadáno: 3.11.2016, počet hodnocení: 40)
Coward 90 %
(zadáno: 27.10.2016, počet hodnocení: 174)
Klistatko 70 %
(zadáno: 19.10.2016, počet hodnocení: 31)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.