Divadlo F. X. Šaldy Liberec [Šaldovo divadlo]

Hra, která se zvrtla

Premiéra: 28.1.2022
Překlad: Alexander Jerie. Dramaturgie: Jiří Janků. Výprava: Jozef Hugo Čačko. Pohybová spolupráce: Petr Nůsek. Režie: Kateřina Dušková.
Originální třeskutá komedie, která pracuje s velmi oblíbeným principem divadla na divadle. Skupina divadelních ochotníků se rozhodne nastudovat starší anglickou detektivku. Ocitáme se na premiéře tohoto kusu a hercům se od samého začátku pokazí vše, co se pokazit může. Zrazuje je scéna, světla, zvuk i jejich talent. Ovšem platí zde jistá úměrnost – čím méně nadání, tím více snahy dohrát celý kus až do konce...
Divadlo F. X. Šaldy Liberec
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
78 %
7881000
Chci vidět - přidat do seznamu

Volby

Hodnocení (8)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Franz.K  50 %
(zadáno: 3.7.2022, počet hodnocení: 27)
přínosný / zajímavý komentář
Já nevím. Ti herci jsou fakt dobří. Ale ta hra je prostě blbá. To divadlo na divadle je strašně starý, ne? Dianiška mi aspoň i něco řekne navíc, ale tohle je taková zábava pro zábavu pro mě asi. Ale fandím!
Patapuf4  100 %
(zadáno: 5.4.2022, počet hodnocení: 14)
přínosný / zajímavý komentář
Tak tohle byl doopravdy nářez. Smál jsem se doslova od začátku až do konce. Tato hra samozřejmě není plná inteligentního humoru s třešničkou v podobě podprahového morálního sdělení. Tady jde vyloženě pouze o zábavu bez třešniček, která má asi nejblíže ke grotesce. Věděl jsem, že jdu na kus o hře, kde se vše pokazí. Ovšem tohle několikanásobně překonalo i mé nejšílenější představy. Z herců mne nejvíce zaujal Jakub Kabeš, ovšem skvělí byli všichni. Vřele doporučuji všem, kteří se chtějí pobavit a zasmát.
V_M  60 %
(zadáno: 21.3.2022, počet hodnocení: 21)
přínosný / zajímavý komentář
Představení bezpochyby plné kvalitních triků s jevištní technikou a bezmála kaskadérských výkonů libereckých herců (včetně několika skvělých hostujících ochotníků/neherců), kteří se podobnému stylu hraní obvykle nevěnují. Na druhou stranu řada z gagů a humorných průpovídek byla poněkud otřepaná, očekávatelná, zkonvenčnělá. To jistě může být vtipné právě proto, asi jako když některé vtipy nabývají svým opakováním na směšnosti, ale pro mě toho bylo trochu přesmíru. Podotýkám ovšem, že jsem hru nesledoval v úplně ideální fyzické kondici, a že tedy za jiných podmínek bych ji možná vnímal jinak.
Coward  70 %
(zadáno: 9.3.2022, počet hodnocení: 248)
přínosný / zajímavý komentář
75%
MajdaLena  100 %
(zadáno: 6.2.2022, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář
Nejde jinak, než 100%. Jediné o čem přemýšlím je, jestli opravdu všechno proběhlo tak, jak mělo, nebo jestli je něco překvapilo doopravdy. Půjdu na to znovu. A doufám, že se to bude hrát dlouho, a hlavně, že se hercům nic nestane.
W-e-r-u-n-k-aaa  100 %
(zadáno: 18.6.2022, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
Hra,která se zvrtla. Přesně to co už název naznačuje tomu tak je. Nenáročná hra vhodná na odreagování.U představení nemusíte přemýšlet,na nic myslet. Vhodná pro všechny věkové kategorie.Vrásky od smíchu mám ještě teď. Doporučuji
Darek mousa  40 %
(zadáno: 13.2.2022, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
Nejsem si jistý, ale podle toho co se dá o této hře najít na videoportálech, bych se skoro vsadil, že se jedná o franšízu, tedy o představení u kterého nekupujete jenom scénář, ale i podrobný návod k použití a že, kdekoli na světě na tuhle hru půjdete, uvidíte víceméně to samé a jak moc to bude dobré (nebo špatné) bude záležet na dispozicích souboru vyrovnat se s požadavky na přesné načasování groteskních akcí, choreografii a klaunsko ? artistické schopností.
https://www.naseveru.net/2022/02/13/rachanda-v-liberci-hra-ktera-se-zvrtla/
Novoten  100 %
(zadáno: 1.2.2022, počet hodnocení: 18)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.