Divadlo Husa na provázku [velký sál]

Hráč

Premiéra: 23.11.2018. Překlad románu: Ruda Havránková. Dramaturgie: Olívia Fantúrová & kol. Scéna: Dragan Stojčevski. Kostýmy: Adriana Černá. Hudba: Jindřich Čížek. Režie: Michal Hába.
2:10x


Autorská inscenace na motivy románu F. M. Dostojevského, který v něm zužitkoval své zkušenosti hazardního hráče a zároveň si v něm vyřizoval účty se západním myšlením. Příběh o lásce v dobách pozdního kapitalismu, který už je pozdní dvě stě let. Hazard, dluh, peníze – to jsou prvky, které hlavní hrdina Alexej nenávidí a zároveň je jimi fascinován. Zběsilá jízda člověka, který ví, co všechno nechce, ale neví, co přesně chce. A hráčský hazard je to jediné, co je po ruce. Ruská extatičnost, evropská provokace...
15!
Divadlo Husa na provázku
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
71 %
71191000
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Pavel Širmer 70 %
(zadáno: 11.4.2019, počet hodnocení: 1552)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Interpretace Dostojevského románu, připomínající německý inscenační styl, poměrně dlouho působí nekonzistentně. Režisér M. Hába by si i mohl odpustit některé zbyt(eč)né odbočky a kostýmní či jiné extravagance. Postupně však sílí soustředění na sdělení, jež vyvrcholí v závěru, kdy dojde na apelativní společensko-politický přesah. Ten v románu nenajdeme, může se zdát trochu „našroubovaný“, nicméně je logicky domyšlen a prezentován včetně scénografického překvapení. Herci v čele s D. Bušem v čele se přizpůsobili koncepci a zároveň přispěli vlastní osobitostí.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Krisglas 60 %
(zadáno: 8.9.2019, počet hodnocení: 47)
přínosný / zajímavý komentář
Představení, o kterém si nebudete jistí, zda se vám líbilo, ale rozhodně si ho budete pamatovat.
TomD 20 %
(zadáno: 29.6.2019, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář
Provázek se definitivně zbláznil. Děsná slátanina, snaha šokovat nahým hercem mezi diváky a imitací pádu ze schodů Miloše Zemana. Z předlohy zůstává snad jen název
LavinieCamui 80 %
(zadáno: 23.6.2019, počet hodnocení: 310)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasný spád, rychlé tempo a hlavně neskutečné nasazení Dalibora Buše.
Brbla z Olomóca 60 %
(zadáno: 11.6.2019, počet hodnocení: 62)
přínosný / zajímavý komentář
Viděno dne 10.6.2019 - DHNP Brno:
+ tož ještě jsem neviděl zcela nahého herce pobíhat mezi
diváky a komunikovat s nimi. Pokus uvést diváka do rozpaků? Beru.
+ Dalibor Buš - všechna čest jeho výkonu
+ J. Kolařík krásně sóloval na kytaru
------------------------------------
- hlavní myšlenka mi pořád úplně nenaskakuje, asi se bude
muset vrátit Vl. Morávek...
- trošku dramaturgická i režijní slátanina
- fakt už v DHNP zlobí opakující se (zbytečná) uřvanost herců
Denisa H. 70 %
(zadáno: 6.4.2019, počet hodnocení: 260)
přínosný / zajímavý komentář
Tak to byla jízda a především vynikajícího D. Buše. Za závěrečný kankán před ním smekám... Hra má zajímavý koncept a tempo. Rozhodně je odvážná - pojetím i některými scénami. Kolik tam zůstalo Dostojevského, těžko říct, případně to aspoň kompenzovalo opakování jeho jména. Líbila se mi scéna, hudba, herecké výkony a určitě ty různé režijní nápady.
Pet 90 %
(zadáno: 3.1.2019, počet hodnocení: 21)
přínosný / zajímavý komentář
Katarzní vyvrcholení a pocit, že jste taky jeden z hráčů se dostavil. Dost dobré!
Papirek32 90 %
(zadáno: 19.12.2018, počet hodnocení: 137)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Vítězství formy nad obsahem. Nahota na jevišti spíš než provokující mi přišla nevkusná. Ale když máme za dveřmi ty Vánoce, dávám milovanému Provázku 1 minus ;)
Hana1978 90 %
(zadáno: 5.12.2018, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
výborný Dalibor Buš!
TomZv 80 %
(zadáno: 7.5.2019, počet hodnocení: 6)
Paya888 60 %
(zadáno: 1.5.2019, počet hodnocení: 248)
Ottovon 100 %
(zadáno: 28.4.2019, počet hodnocení: 6)
Oliver 60 %
(zadáno: 19.2.2019, počet hodnocení: 17)
Artaud 40 %
(zadáno: 5.2.2019, počet hodnocení: 216)
Jahodovej_kefír 90 %
(zadáno: 2.2.2019, počet hodnocení: 71)
Noneto 50 %
(zadáno: 11.1.2019, počet hodnocení: 48)
Kam 100 %
(zadáno: 19.12.2018, počet hodnocení: 47)
Ctíba 80 %
(zadáno: 26.11.2018, počet hodnocení: 46)
Soho 90 %
(zadáno: 5.12.2018, počet hodnocení: 1)
Tomas1970 30 %
(zadáno: 27.11.2018, počet hodnocení: 1)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.