Divadlo Hybernia

libreto: Zdeněk Zelenka
hudba: Jiří Škorpík
texty písní: Boris Pralovszký

Doktor Ox

Premiéra: 5.10.2018. Podle stejnojmenné novely Julese Vernea. Scéna: Petr Hloušek. Kostýmy: Roman Šolc. Choreografie: Ivana Hannichová. Režie: Zdeněk Zelenka.


Ztřeštěná milostná muzikálová komedie na motivy Julese Verna o tom, že milovat můžeme kohokoliv, myslet si můžeme cokoliv a můžeme si dělat, co chceme. Doktor Ox je šílenec, který touží masově ovládat myšlení obyvatel. Pod záminkou zavedení bezplatného kyslíkovodíkového osvětlení přesytí ovzduší ve městečku kyslíkem a z pokojných, flegmatických a nesmírně pomalých obyvatel se stávají lidé podráždění, hašteřiví a výbušní...
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Fedorocko 10 %
(zadáno: 22.10.2018, počet hodnocení: 424)
přínosný / zajímavý komentář
Proč ??
Osgood 50 %
(zadáno: 21.10.2018, počet hodnocení: 65)
přínosný / zajímavý komentář
Strašlivé to rozhodně nebylo, ovšem zázrak se nekonal. Velmi zajímavý námět se bohužel podařilo rozmělnit v takovou tu klasickou muzikálovou kaši pro masy. Škoda, mohl to být výtečný punkový muzikál. Tradičně moc dobrý Peter Pecha, pro mě překvapivě uvěřitelná Petra Vraspírová, choreografie docela příjemná, spartakiády bylo pomálu, tančící dívky a hoši byli skvělí. Celkově jde však o dílko rozvleklé a nevyrovnané, druhá polovina tu a tam vybídne ke spánku, politický humor by nevadil, ale je hloupý. Hudba a písně chvílemi áno, jindy zas nie, třeba "Chce se mi řvát" jest dobrým kouskem.
Divadelnik 50 %
(zadáno: 21.10.2018, počet hodnocení: 106)
Simplyclare 80 %
(zadáno: 16.10.2018, počet hodnocení: 28)
Marketa.ziva 10 %
(zadáno: 14.10.2018, počet hodnocení: 15)
přínosný / zajímavý komentář
Souhlasím s ostatními, tohle se nepovedlo. Je to dlouhý a nudný, hudba příšerná. Nenašla jsem nic co by se mi na tom líbilo.
Fíla 10 %
(zadáno: 13.10.2018, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Scénický výtvor pod jakoukoliv úroveň herců i diváků. První polovinu nějak vydržíte, druhá už je ovšem nekonečná.
Janek777 20 %
(zadáno: 12.10.2018, počet hodnocení: 14)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Proč se režisér Zelenka pustil do zpracování povídky J.Vernea?Vytvořit opravdu kvalitní muzikál je nesmírně těžké. Když chybí slušné libreto, autor hudby napíše scénickou hudbu a choreograf to s choreografií přežene, nevzejde z toho nic dobrého.Zvláště,zahalí to autoři do roušky politické předvolební agitky, tak vznikne trapas.Smeknout nutno před M.Poštou, P.Ryšavým,L.Randákem,T.Smičkou,jak se jim podařilo z takového blábolu vytěžit maximum. Mile překvapila K.Brožová. Katastrofou byl naopak výkon J.Korna,D.Hořínkové i A.Hryce.Ten v českém muzikálu ani neumí česky,ani zpívat ani hrát.Hodn.20%
Honzy 50 %
(zadáno: 11.10.2018, počet hodnocení: 162)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Nový púvodní muzikál DOKTOR OX v divadle Hybernie trpí hlavně nedostatkem slabého scénáře Z.Zelenky.Přidáme-li nevýraznou,až scénickou hudbu,nelze dílo hodnotit nijak nadšeně.Pěkná je rytmická choreografie,některé výkony herců(Pošta,Ryšavý,Brožová,Smička).Kostýmy nevýrazné až nezajímavé(zvláště v II.polovině)Chybou jsou politické narážky,které do muzikálu nepatří.Výkon J.Korna je slabý,naproti tomu překvapila K.Brožová.Přesto lze muzikál doporučit,neboť mladí herci i company hrají s velkým nasazením.Bohužel jejich úsílí se míjí účinkem a celkový dojem z díla není žádná hitparáda.IaII.generálka
Ahasver 0 %
(zadáno: 7.10.2018, počet hodnocení: 68)
přínosný / zajímavý komentář
Souhlasím s Rejpalkou
Pneotraa 100 %
(zadáno: 7.10.2018, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Byla jsem včera na premiéře muzikálu Doktor Ox a musím říct, že to pro mě byl nezapomenutelný zážitek, chci poděkovat hercům za jejich excelentní herecké výkony, smekám před nimi co předvedli. Myslím, že tohle byla dobrá myšlenka vytvořit tento skvělý muzikál, který věřím bude mít hodně příznivců. Věřím, že spousta lidí co tento muzikál uvidí, budou odcházet spokojení a nadšení jako včera já. Díky ještě jednou za krásný kulturní zážitek :-) Příště se přijdu podívat na Vás znovu :-)
VasekM 30 %
(zadáno: 5.10.2018, počet hodnocení: 149)
přínosný / zajímavý komentář
10% za skvělou choreografii, 10% za úctyhodný výkon J. Korna v titulní roli, 5% za milé překvapení v podobě výkonu K. Brožové, 5% za snahu a náboj všech účinkujících. Nudil jsem se (slátanina), hudbu a několik scén jsem viděl již v muzikálu Antoinetta, nechápu, proč přesládlého "strašpytla", ač dobře, hraje potetovaný a od pohledu drsný O. Bábor, proč T. Trapl a I. Korolová neskutečně přehrávali, když vím, že umějí hrát hezky, úchylný učitel Z. Fric, který pak bojuje za znovu nastolení pořádku (WTF?!), rádoby vtipní radní Zonyga a Kubík. No snad nás v budoucnu Hybernie potěší lepším dílem.
Aprillka 20 %
(zadáno: 4.10.2018, počet hodnocení: 20)
AlenaK 10 %
(zadáno: 4.10.2018, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
Nechce se mi věřit, že bych tu byla schopna tak katastrofálního hodnocení, ale katastrofálnější je sama inscenace. Prostě neuvěřitelná slátanina, pardon! 10 % za marnou snahu několika interpretů.
Registrovaný_uživatel 10 %
(zadáno: 3.10.2018, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Rád bych poslal panu Zelenkovi účet za zcela promarněných pět hodin života (s cestou tam a zpět). Scénář je neuvěřitelná slátanina a agitka jak z pera mladého Pavla Kohouta. Komedie to je snad jen v představách autorů, závěrečné narážky na Babiše a Trumpa nejsou vtipné, ale trapné. Prostě hrůza, nic horšího jsem v divadle neviděl ani nepamatuju, a že toho už pamatuju dost. Hudba, výprava, choreografie, výkony účinkujících celkem v normě, ale ten děsivý scénář by celkový dojem potopil, i kdyby vše ostatní bylo excelentní. Což nebylo, ale aspoň vytáhlo hodnocení na 10 %. Jinak by to byla nula.
Rejpalka 0 %
(zadáno: 3.10.2018, počet hodnocení: 74)
přínosný / zajímavý komentář
(+3)
Nevím jestli u tohoto "díla" byli zfetovaní autoři, účinkující nebo diváci. Radši ty peníze za lístek propijte.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.