Divadlo J. K. Tyla Plzeň [Malá scéna]

Dobře placená procházka

Premiéra: 16.2.2019. Dramaturgie: Pavel Bár. Kostýmy: Veronika Babraj-Hindle. Hudební spolupráce: Karel Cón. Choreografie: Ivana Hannichová. Dirigenti: Jakub Šafr, Pavel Kantořík. Scéna a režie: Dalibor Gondík.
1:30x
Originální dílo proslulého Semaforu poukazující s notnou dávkou komediálního nadhledu na působení moci peněz na lidské bytosti a jejich city. Běžný život mladých manželů Uliho a Vanilky začnou narušovat absurdní události a překvapivé návštěvy advokáta, listonoše nebo mrtvé tetičky z Liverpoolu, kteří jejich osudům začínají v nečekaném okamžiku udávat nový a zcela nenadálý směr...
Divadlo J. K. Tyla Plzeň
Hodnocení inscenace
Redakce
60 %
Uživatelé
83 %
83191000
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 60 %
Iva Bryndová 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení (21)

HODNOCENÍ REDAKCE:
Pavel Širmer  60 %
(zadáno: 30.10.2020, počet hodnocení: 1639)
+ přínosný / zajímavý komentář
Komorní muzikál, resp. buffopera Suchého a Šlitra zaujme v Plzni především kvalitním hudebním nastudováním s neoposlouchanou instrumentací. Inscenace je situována do jakési arény, možná má být divadlem na divadle. S tímto nápadem se však dále zachází nahodile, dramaturgicky a režijně jsou koncepce a zacházení s prostorem značně nedomyšlené. Ani herecký projev není přizpůsobený malému sálu a blízkosti diváků. Přes výhrady si však divák může vychutnat hudební kvality pozoruhodného a nestárnoucího díla v podání talentovaných členů souboru DJKT. Suverénní „covidový záskok“ L. Zvoníkové.
Iva Bryndová  60 %
(zadáno: 24.11.2019, počet hodnocení: 273)
+ přínosný / zajímavý komentář
65% - Milá a laskavá inscenace, v sympatickém režijním provedení, s velmi dobrými výkony – zejména Charlotte Režné.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Studený Čumáček  70 %
(zadáno: 5.4.2021, počet hodnocení: 289)
přínosný / zajímavý komentář
70%
záznam
Roztomilé. Tedy především M. Holec/Advokát a P. Klimenda/Listonoš, jejich roztomilost je téměř exportní kvality. Uli a Vanilka/Pavel a Charlotte Režní zase vedou v pěveckých partech. Kostýmy á la 60. léta, barevné jako papouščí peří.
Jen kdyby to celé nevypadalo, jako kdyby někdo vzal muzikál pro velké jeviště a natlačil jej do krabice od bot.
Vladimír Rogalewicz  80 %
(zadáno: 6.3.2021, počet hodnocení: 641)
přínosný / zajímavý komentář
Inscenátoři setřeli z kultovní hry semaforský prach a oblékli ji do amerických muzikálových šatů. Dobře placená procházka to překvapivě zvládla a komorní prostředí jí opravdu slušelo. Hudebně mimořádně dobré a vyrovnané. Velice příjemné představení. (Ze záznamu.)
Čiko  80 %
(zadáno: 23.10.2020, počet hodnocení: 740)
přínosný / zajímavý komentář
85% Nejprve jsem se divil, proč je muzikál uváděn na malé scéně, ale potom mě ten "skoro dotek" nesmírně vyhovoval. Bavilo mě sledovat dění ze zhruba 2 metrů. Jde o živý muzikál, plný energie a skvělých a vyrovnaných hereckých výkonů. Je třeba také ocenit živou hudbu, pěkné kostýmy a scénu. Dobře placená procházka nepatří mezi mé top muzikály, ale tu plzeňskou rozhodně doporučuji.
DivadelniFan  80 %
(zadáno: 25.1.2020, počet hodnocení: 214)
přínosný / zajímavý komentář
85%
V jednoduchosti je krása. Nestárnoucí hudba Šlitra a vtipné texty Suchého podtrženy skvělými výkony mladých herců. Výkon každého z nich vám utkví v paměti - zářící M. Holec, roztomilý P. Klimenda, pánské oko potěší krásná Ch. Režná a dámské osazenstvo nezapomene na P. Režného. D. Šinkorová do tohoto kolektivu krásně zapadla, svou roli si užívala a měla krásnou jiskru v oku. Skvělý orchestr je v DJKT samozřejmostí. Z představení jsem odcházel s úsměvem na tváři.
V roli Tety z Liverpoolu jednou zazářila i L. Zvoníková a byla fantastická. Líbila se mi ještě víc, než paní Šinkorová.
Kuba2  100 %
(zadáno: 4.11.2019, počet hodnocení: 15)
přínosný / zajímavý komentář
Vtipná a oddechová hra, která mě přišla vtipnější než originál. M. Holec je naprosto geniální ve své roli, a jeho postava mě bavila vždy, když byla na scéně. Hudba je pěkná a tón celého filmu mi sedl. Sice jsem byl trochu překvapený krátkou délkou představení, ale není to nic za co bych snižoval hodnocení. Až je mi líto, že když nyní budu sledovat originál, tak budu vědět, že jsem to už někdy viděl lépe zpracované.
RaB  80 %
(zadáno: 28.6.2019, počet hodnocení: 98)
přínosný / zajímavý komentář
Pokud zapomenu na scény s Danielou Šinkorovou, tak hezké :) Ona se mi mezi zbylé 4 hlavní představitele prostě nehodí...
Kamaela  90 %
(zadáno: 19.4.2019, počet hodnocení: 40)
přínosný / zajímavý komentář
Povedené, temperamentní představení. Zajímavě řešená scéna, semaforácké písničky a herci, kteří si to skutečně užívají naplno.
Bišu  70 %
(zadáno: 4.4.2019, počet hodnocení: 184)
přínosný / zajímavý komentář
Vtipné, svižné představení plné pěkných, starých melodií. Vynikající M.Holec a P. Klimenda. D. Šinkorová mne docela zklamala.
Koččka  40 %
(zadáno: 17.3.2019, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Zastaralé představení, které nezachránila ani dobře postavená scéna a poctivé výkony herců. Jsem velký fanda písniček Semaforu, ale tady jsem se nudila, děj plytký, písničky vyjma pár /listonoš a anděl/ nezáživné.
Veronika K.  100 %
(zadáno: 17.3.2019, počet hodnocení: 88)
přínosný / zajímavý komentář
Muzikál si vystačí s jednou scénou a jednoduchým příběhem dvou manželů, jejichž rozvod ovlivní netradičně podmíněné dědictví. Je napěchován skvělými hudebními čísly se semaforskou poetikou. Písně, které zazněly, většinou nejsou obecně známé, ale jsou zábavné, živé a obsahují chytře ukryté dvojsmysly. Představitelé titulních rolí byli vybráni velmi dobře. Teta z Liverpoolu i taktizující Vanilka byly skvělé, nejvíc se mi ale líbil hamižný právník a jeho láska k penězům v podání Martina Holce.
J.anek  100 %
(zadáno: 17.2.2019, počet hodnocení: 323)
přínosný / zajímavý komentář
Dalibor Gondík nějak (jak vlastně?) nakazil všechny svým nadšením. I diváky - a to na premiéře ani nebyl... Vznikla inscenace milá a vtipná, komorní i velkolepá zároveň, chytrá a hravá, krásná. Všechny drobné vtípky jsem rozhodně nestačil zaregistrovat, budu muset jít zas.
A myslím si, že by Uli a Vanilka měli dostat tu nádhernou vanu, kolem které se všechno točí, darem. Nebo Pavel Klimenda, který z ní dokáže tak elegantně vystoupit.
Tohle retro bude dlouho dobře bavit. Je krásné a krásně aktuální.
Zdenka K.  100 %
(zadáno: 30.1.2020, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Perfektní představení.Zábava od začátku do konce bez jediné chybičky.Skvělý výkon všech herců i kapely.Martin Holec a Daniela Šinkorová nezapomenutelní.Všem doporučuji!!!
Evcule  100 %
(zadáno: 17.2.2019, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Krásné představení. ve kterém zazářil Martin Holec, který zde ztvárnil Advokáta. Do děje jste vtaženi a plnými doušky užíváte hudbu a texty pana Šlitra a Suchého. Bavíte se úžasnými výkony herců a vtipnou režií Dalibora Gondíka.
Jituska  100 %
(zadáno: 17.2.2019, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Pro mě velice milé překvapení - hravé, chytré a neuvěřitelně zábavné. Rozhodně musím vyzdvihnout výkon Martina Holce v roli advokáta, zdá se, že mu role sedla. Ale celkově má představení krásnou energii, je vidět, že to samotné herce baví a to je vysoce nakažlivé. Stojí za opakované zhlédnutí.
Janinka123  60 %
(zadáno: 13.3.2021, počet hodnocení: 105)
MartaB z divadla  70 %
(zadáno: 1.12.2019, počet hodnocení: 7)
HawkeyeSaw  90 %
(zadáno: 17.3.2019, počet hodnocení: 163)
LuKrej  90 %
(zadáno: 17.3.2019, počet hodnocení: 45)
Sabi  70 %
(zadáno: 9.4.2021, počet hodnocení: 3)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.