Divadlo J. K. Tyla Plzeň [Malá scéna]

Králičí nora

Premiéra: 9.9.2021 | 2:15
Emočně silné rodinné drama o manželství, které prochází zásadní životní zkouškou. Becca a Howie se vzájemně odcizují. Postihla je totiž jedna z největších rodinných tragédií, jakou si lze vůbec představit...
14!  
Anketa 2021/22
Pro tuto inscenaci, stejně jako pro všechny ostatní s premiérou od září 2021 do srpna 2022, včetně hereckých výkonů, můžete hlasovat v naší výroční anketě.
Uzávěrka ankety je 10. prosince 2022.
Divadlo J. K. Tyla Plzeň
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
75 %
7561000
Hodnocení redakce
Lukáš Dubský 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
18.10.Út19:00vstupenky
3.11.Čt19:00vstupenky
16.11.St11:00Zadáno
10.12.So19:00
18.10.Út19:00 vstupenky
3.11.Čt19:00 vstupenky
16.11.St11:00 
Zadáno
10.12.So19:00 

Volby

Hodnocení (7)

HODNOCENÍ REDAKCE
Lukáš Dubský  70 %
17.9.2022 | 971 hodnocení
+ souhlasím
Velice zručně napsaná hra, která dokáže na vážné téma pohlédnout bez sentimentality a s osvobozujícím jemným humorem. Herci dokázali vytvořit živoucí postavy, jimž člověk zármutek nad ztrátou dítěte věří, i když na jevišti neprolévají potoky slz. Vedle ústředního manželského páru J.Ondruškové a M.Stránského si pozornost získává také K.Kuchinková ve skvělém, živelném ztvárnění prostořeké sestry hlavní hrdinky. Ve druhé části již tempo trochu upadá, ale přesto se jedná o velice zajímavý dramaturgický objev (plzeňské divadlo uvádí toto broadwayské drama v české premiéře).
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Čiko  70 %
17.9.2022 | 889 hodnocení
+ souhlasím
Silné a citlivé téma, umocněno komorním prostorem malého jeviště.
Zvláštní je, že inscenace začíná jako konverzačka a postupně odkrývá kumulující se problémy.
Herci tak dostávají zajímavý prostor ve velmi vypjatých situacích a dění na jevišti graduje. Svých postav se zmocnili výtečně, jde o herecky silnou inscenaci. J.Ondrušková je od začátku do konce velmi přesvědčivá a uvěřitelná. K.Kuchinková je jí tak trochu protipólem, její poloha je civilnější, působí rozvážně a uklidňujícím dojmem. Mile překvapil i M.Stránský, zejména v emočně vypjatých scénách.
Je to poctivá činoherní inscenace, která stojí za vidění.
Bišu  80 %
2.3.2022 | 202 hodnocení
+ souhlasím
Smutné téma, ale výborné představení i ve srovnání s filmem !!
J.anek  80 %
1.10.2021 | 396 hodnocení
+ souhlasím
Mám radost. Ne ze smutného příběhu, ale z poctivé inscenace. Přiznávám, že nemám srovnání s filmem, nicméně v plzeňské Králičí noře sedí světla, hudba, scéna, která nese řadu významů, kostýmy, všechno. Nejvíc mě těšila energie Kláry Kuchinkové. Přinášela optimismus, odstup, naději. Víc takových inscenací.
Twerpm  60 %
9.5.2022 | 8 hodnocení
Kormoran  90 %
2.2.2022 | 42 hodnocení
Birter  70 %
21.1.2022 | 159 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.