Divadlo J. K. Tyla Plzeň [Nová scéna]

My Fair Lady

Premiéra: 11.9.2021 | 3:10
Premiéra bez diváků v lednu 2021. Předpremiéry od června 2021.
Podle hry George Bernarda Shawa „Pygmalion“. Překlad: Ota Ornest. Dramaturgie: Pavel Bár. Výprava: Marek Cpin. Hudební nastudování: Pavel Kantořík. Pěvecké nastudování: Sára Bukovská. Choreografie: Denisa Kubášová. Dirigenti: Pavel Kantořík, Dalibor Bárta. Režie: Marek Němec.
Jeden z nejslavnějších a nejpopulárnějších klasických muzikálů všech dob. Známý příběh podle hry George Bernarda Shawa „Pygmalion“ o morousovitém profesorovi lingvistiky Higginsovi, umolousané prostořeké květinářce Líze Doolittleové a její cestě za proměnou v krásnou a kultivovanou dámu.
D12+  
Divadlo J. K. Tyla Plzeň
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
75 %
kontroverzní inscenace (143.)
75131000
Hodnocení redakce
Iva Bryndová 60 %
Michal Novák 80 % Tip Michal Novák
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
30.9.19:00NS4; Náhradní termín za 25. 3.vstupenky
30.9.19:00 vstupenky
NS4; Náhradní termín za 25. 3.

Volby

Hodnocení (15)

HODNOCENÍ REDAKCE
Iva Bryndová  60 %
(zadáno: 16.5.2022, počet hodnocení: 351)
+ přínosný / zajímavý komentář
Plzeňská inscenace muzikálu je naprosto klasická. Po výpravné (k tomu účelu zcela adekvátní a povedené) stránce i po stránce hudebního nastudování. Milovníkům naprosté klasiky tak jistě přijde vhod a na scéně velkého regionálního divadla najde své místo. Z hereckých výkonů jednoznačně nejvíce vyniká profesor Higgins Lumíra Olšovského, přesvědčí i Roman Krebs jako Plukovník Pickering. Inscenaci by nicméně rozhodně prospělo zkrácení. Zejména první polovina první poloviny se opravdu táhne a potřebovala by výrazně rychlejší tempo.
Michal Novák  80 %  Tip Michal Novák
(zadáno: 12.12.2021, počet hodnocení: 1081)
+ přínosný / zajímavý komentář
75 % Když od inscenace klasického muzikálu dostanete přesně to, co očekáváte, jak pojetí vyprávění, tak hereckém ztvárněních známých scén a samozřejmě v pěveckých číslech. Jen ten největší protiva, kterého muzikálové divadlo stvořilo, je v podání Lumíra Olšovského snad ještě protivnější. Trefou do černého je i obsazení Charlotty Režné do role Lízy. Vznikl skvělý duel, podpořený i dalšími výkony, zejména Mileny Steinmasslové či Radka Antonína Shejbala. Herci svou precizností vystavěli i poctu překladu Oty Ornesta. Režie přichází s nápady, ale převáží dojem spíše z pietního přístupu (což většinu diváků nejspíše potěší).
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Bišu  90 %
(zadáno: 18.2.2022, počet hodnocení: 201)
přínosný / zajímavý komentář
Tradičně výborně udělaný muzikál. Ch. Režná skvěle zvládla komickou stránku role a pro mne úplně největším a příjemným překvapením byl výkon pana ředitele Otavy po herecké i pěvecké stránce !!
VasekN  40 %
(zadáno: 16.2.2022, počet hodnocení: 32)
přínosný / zajímavý komentář
Vcelku poctivě zpracovaný klasický muzikál, kterému by ale každopádně prospělo zkrácení. Bohužel zde nefunguje ani obsazení - Charlotte Režná snad kromě romského přízvuku v úvodu představení herecky roli zvládá, pěvecky ale zdaleka nestačí. Lumír Olšovský do role Higginse nepatří, je spíš směšný. A pan ředitel by měl zůstat v kanceláři a na jeviště nelézt... Ne, když ani neumí texty. Nelíbila se mi ani scéna. Ne, znovu není proč jít... Možná, kdyby byly alternace... 40 %
Rejpalka  40 %
(zadáno: 29.1.2022, počet hodnocení: 145)
přínosný / zajímavý komentář
U plzeňské MFL mi vadil zejména pro mě naprosto neidentifikovatelný přízvuk Lízy. Čekala jsem "plzeňštinu" možná v mixu s "pražštinou" ale to co to nakonec bylo mě iritovalo snad víc než nesnesitelný Higgins. L.Olšovského nemám ráda, ale v roli Higginse byla skvělý. Příjemně mě překvapil Roman Krebs jako plk. Pickering. Ch. Režná mě nijak za srdce nechytila. Bylo poznat, že MFL má jiného režiséra než mají v Plzni na skladě, i tak bych doporučila rapidně zkrátit, přes 3 hodiny bylo fakt moc. Ale je to poctivé provedení klasického muzikálu, který se ani po té inscenaci nezařadí k mým favoritům.
RaB  30 %
(zadáno: 19.12.2021, počet hodnocení: 226)
přínosný / zajímavý komentář
Dlouhé, nudné, nezajímavé.
Ch. Režná si roli Lízy spletla s cikánkou/bezdomovkyní. Není jí absolutně rozumět (a to není cílem Lízy - ta má mít jen jinou řeč). Obrovské pěvecké rezervy. Další členové obsazení - zejména pak pan ředitel naprosto mimo - vůbec jsem netušil, co na jevišti dělají a proč to dělají.
Jediným pozitivem je výprava.
J.anek  90 %
(zadáno: 13.6.2021, počet hodnocení: 390)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Tenhle muzikál nepatří k mým oblíbeným, tahle inscenace ale rozhodně ano.
Především je v Plzni temperamentní Líza - vtipná, dojemná, přirozená a krásná. Má v sobě noblesu i hravost ve všech polohách své role. Výbornou dvojici tvoří s Milenou Steinmasslovou (paní Higginsovou) - jsou si v mnohém podobné a teprve spolu dokáží toho mizeru Higginse převychovat. Je radost se na všechny ty změny dívat. A jak je v Plzni zvykem, i ti nejlepší dostávají malé role - a září v nich.
Thálie se ovšem rozdávají jen za role velké. A tady je komu rozdávat. Tak držím palce.
DivadelniFan  80 %
(zadáno: 12.6.2021, počet hodnocení: 258)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
85% - první uvedení před diváky
Muzikálová klasika, která je v Plzni skvěle zpracována (jako vždy v DJKT). Člověk si užije příjemný večer se známými melodiemi a ještě známějším příběhem. Představení ovládla fenomenální Charlotte Režná, která Lízu nehrála, ona totiž Lízou byla! Skvěle jí sekundují Lumír Olšovský a Roman Krebs. Oko diváků určitě zaujme krom skvostných výkonů také nádherná scéna a skvělé režijní nápady.
Děkuji plzeňskému muzikálu za moc příjemný večer.
HolkazPlakátu563  90 %
(zadáno: 30.6.2021, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Můj oblíbený kousek My fair lady v podání plzeňského souboru mě opravdu mile překvapil. Mělo to nápad, dobré tempo, pěkně připravená scéna,skvělé výkony všech herců, především představitelů Lízy a Higginse. Musím také ocenit orchestr, známe melodie v jejich podání mi zněly ještě dlouho v hlavě. V mých očích předčil tento plzeňský kousek spoustu pražských muzikálů. Závěrem bych ocenila práci Marka Němce, režiséra inscenace. Těším se na jeho další muzikálový počin.
Man.Beco  100 %
(zadáno: 14.6.2021, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
Plzeň má další titul, na který může být hrdá. Úžasná scéna, krásné kostýmy, děj má spád, nápaditá režie M.Němce, skvělá company. Vynikající výkon Charlotte Režné v roli Elisy Doolittle je harmonickým spojením skvělých hereckých, pěveckých a tanečních kvalit, navíc s vzácným přirozeným komediálním projevem. Společně s výborným výkonem L.Olšovského v roli protivného Higginse vytváří nezapomenutelnou atmosféru. Vše podtrhují skvělé výkony R.Krebse, paní Higgins-Mileny Steinmasslové, S.Topinkové-Fořtové, M.Holce a popeláře Dolittla v podání ředitele divadla M.Otavy. Představení mohu jen doporučit!
Kormoran  70 %
(zadáno: 16.6.2022, počet hodnocení: 42)
Jannah.kt  80 %
(zadáno: 12.4.2022, počet hodnocení: 10)
Patti  90 %
(zadáno: 4.3.2022, počet hodnocení: 10)
Terezak  100 %
(zadáno: 28.10.2021, počet hodnocení: 63)
HawkeyeSaw  80 %
(zadáno: 18.6.2021, počet hodnocení: 190)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.