Divadlo Kalich [činohra]

Guillaume Mélanie

Lady Oskar

Premiéra: 1.11.2018. Podle hry Clauda Magniera „Oscar“. Překlad: Anežka Svobodová. Scéna: Jan Kříž. Kostýmy: Samiha Maleh. Hudba: Milan Svoboda. Režie: Jana Paulová.
2:35


Modernizovaná verze komedie, která posloužila jako předloha ke kultovnímu filmu s Louisem de Funèsem, dává tentokrát velkou hereckou příležitost v hlavní roli ženě – komičce. Po podnikateli Bertrandovi tedy nyní přichází Clara Barnier, stejně rázná podnikatelka, matka, šéfová i manželka, jíž nic na světě nezlomí. Nic, kromě její vlastní rodiny...
Divadlo Kalich
Hodnocení inscenace
Redakce
80 %
Uživatelé
75 %
Hodnocení redakce
Helena Grégrová 80 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Helena Grégrová 80 %
(zadáno: 13.2.2019, počet hodnocení: 1401)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Funguje-li přímá úměrnost mezi intenzitou smíchu a délkou života, nabila mě inscenace Lady Oskar nejen příjemným diváckým pocitem, ale současně také nadějí, že budu téměř nesmrtelná. ;) Smekám a tleskám, neboť takhle dobře zvládnutý nelehký žánr komedie plné záměn není na našich jevištích úplně běžným standardem.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Jackmartas 70 %
(zadáno: 9.7.2019, počet hodnocení: 42)
přínosný / zajímavý komentář
Myslím, že k výkonu Jany Paulové není co dodat. Mile překvapil i Jan Kříž. Komedie, kterou se vyplatí vidět. Jen upozorňuji velké shoda s filmem Oscar. Toto se dalo očekávat.
Violetka 80 %
(zadáno: 27.6.2019, počet hodnocení: 37)
Veronika86 90 %
(zadáno: 14.6.2019, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Skvěle obsazená divadelní komedie s vynikající Janou Paulovou v hlavní roli. Ostatní herci se nenechají zahanbit a zdatně sekundují. Velmi mile překvapí Honza Kříž, který je spíše než na činohru zaměřen na muzikálové role. Bravo!
Plšík 70 %
(zadáno: 5.5.2019, počet hodnocení: 393)
přínosný / zajímavý komentář
75%
Pavlinach 90 %
(zadáno: 21.3.2019, počet hodnocení: 14)
Eurotours 50 %
(zadáno: 14.2.2019, počet hodnocení: 31)
Ambrozka 100 %
(zadáno: 9.2.2019, počet hodnocení: 67)
Fedorocko 80 %
(zadáno: 22.1.2019, počet hodnocení: 484)
přínosný / zajímavý komentář
Výborná komedie s tentokráte skvělou Janou Paulovou.Nutno ovšem ocenit i vynikajícího Ladislava Hampla a pochopitelně Honzu Kříže. Ať už v muzikále nebo v činohře, vždy úžasný.Komedie má spád a utíká velice rychle. Herci se naprosto perfektně vyrovnali s kolapsem divačky v hledišti, změnili přestávku a po úspěšném lékařském zákroku plynule pokračovali v představení.Zasloužené ovace ve stoje.
Michalmusek 80 %
(zadáno: 26.11.2018, počet hodnocení: 190)
přínosný / zajímavý komentář
Jedním slovem super. Jedná se o přepracovanou původní hru Oscar, známou hru s Louis de Funésem v hlavní roli. Tentokrát hlavní roli hraje žena, v české podobě Jana Paulová a jde jí to velice dobře. Velice pobaví malá role trenéra ztvárněná Janem Křížem, známějšího spíš z muzikálů, ale jak je zde vidět i činohra mu sluší. Hra má spád, pobaví, a o to v ní jde především.
JirkaS 70 %
(zadáno: 6.11.2018, počet hodnocení: 183)
přínosný / zajímavý komentář
Jana Paulová vládne na jevišti všemu a všem, a činí tak způsobem natolik přirozeným a energickým, že se divák prostě nemůže nudit a nebavit. Její Lady Oskar je inscenací veselou, hravou, vtipnou a celkově velmi vydařenou. K čemuž zajisté přispívá nejen hlavní hrdinka, ale i ostatní herci, kteří jsou ve svých rolích neméně dobří. Až do konce jsem byl zvědavý, jak vše dopadne, a přitom se u toho bavil. Nicméně některé situace mi přišly až příliš natahované a zdlouhavé. Krácení by neškodilo. I tak je to ale v rámci komediální divadelní produkce nadprůměr. /5.11.2018 v Č. Budějovicích/
Barka 50 %
(zadáno: 26.10.2018, počet hodnocení: 203)
přínosný / zajímavý komentář
Komedie, kterou by slušelo tak o 30 minut zkrátit. Potěšilo mě, že se Jana Paulová nepitvoří tolik jako jindy, ale jinak mi tato inscenace zapadá mezi všechny ostatní, které jsem v Kalichu viděla a rozhodně ničím nevyčnívá. A upřímně řečeno, moc nechápu, proč se jmenuje Lady Oscar, když Oscar je muž, stejně jako v původní verzi, a žádná lady Oscar se tam za celou dobu nevyskytne.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.