Divadlo Kalich [činohra]

Sbohem, zůstávám!

Premiéra: 30.4.2013. Překlad: Anežka Svobodová. Scéna: Martin Černý. Kostýmy: Lucie Loosová. Režie: Antonín Procházka.
2:25


Komedie o tom, jak šeredně se mýlíme v okamžicích, kdy si myslíme, že jsme neporazitelnými pány situace a svůj život svíráme pevně v rukou. Odpověď na otázku, kdo je oběť a kdo šťastný vítěz, se v tomto příběhu mění každou chvíli...
v anketě portálu i-divadlo.cz:
Iva Janžurová - významné umístění v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon roku 2013
Divadlo Kalich
Hodnocení inscenace
Redakce
47 %
Uživatelé
59 %
59351000
Hodnocení redakce
Jiří Koula 30 %
Michal Novák 50 %
Jiří Landa 60 %
Termíny představení
30.11. (Po) 19:00 vstupenky Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
[Divadlo Kalich]

celý program divadlaaktivovat hlídání nových termínů
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení (38)

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jiří Koula 30 %
(zadáno: 26.8.2013, počet hodnocení: 1565)
přínosný / zajímavý komentář
25% Za mě spojení Jany Paulové a Ivy Janžurové naopak naprosto nefungovalo, přiznávám, že herectví druhé odkazující k televizním komediím minulého století mi nikdy "nesedělo", pro dvojici Paulová-Zedníček v Kalichu mám naopak slabost, leč v tomto případě mi též "lezli na nervy". Toto nešťastné "nastavení" pak hra samotná nemohla vylepšit, spíše naopak.
Michal Novák 50 %
(zadáno: 16.5.2013, počet hodnocení: 1067)
přínosný / zajímavý komentář
Nebudeme se tvářit, že máme před sebou skvost konverzačních komedií, zápletka ani není z těch chytrých, přesto si tato hra vydobyla divácké uznání. Možná tím, že se varuje být ve slovech i myšlenkách doslovná. Když se spojí komediální glanc a noblesa Ivy Janžurové a živelné komediantství Jany Paulové, docela to dává smysl. I tak v řadě situací by se Jana Paulová mohla ještě více varovat okatých šarží, které s divadlem nemají nic společného.
Jiří Landa 60 %
(zadáno: 16.5.2013, počet hodnocení: 2895)
přínosný / zajímavý komentář
Spojení I. Janžurové a J. Paulové se ukázalo být šťastným. Představení vládne zejména prvně jmenovaná, jejíž herectví připomínalo zlatou éru jejího komediálního období v 70. a 80. letech. Například scéna, v níž píše dopis na rozloučenou, je výborně vystavěna a patří k vůbec nejzdařilejším okamžikům představení. J. Paulová dokázala, že se nemusí ohánět zbytečnými vulgarismy a dvojsmysly, aby se divák pobavil. Přesto si jich několik neodpustila, což ovšem nebylo nutné. Takto příjemná komedie se bez nich opravdu obejde.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Ivo Železný 80 %
(zadáno: 24.9.2020, počet hodnocení: 228)
přínosný / zajímavý komentář
Inzerce Kalichu zdůrazňuje Ivu Janžurovou. Po prvních minutách představení bylo jasné, že hlavní hvězdou, na kterou diváci přišli, je Jana Paulová. Jako pro mě.
V podání jen o trochu méně dobrých komiček by to byla klasická zájezdová řachanda. Jana Paulová ovšem zvládá svou roli blbé blondýny jako úžasně sympatická bb.
Časté oblíbené odbourávání bude nejspíš režijní fígl Antonína Procházky stejně jako ladění slovníku do stand-upu.
Prostě dobrá komedie. Potlesk vestoje.
Atram 20 %
(zadáno: 16.8.2019, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Ztráta času.
MartinB 80 %
(zadáno: 3.5.2019, počet hodnocení: 58)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělé Janžurová a Paulová doplňované Zedníčkem a Dulavou. Především obě dvě dámy se odbourávaly navzájem a improvizace byla skvělá.
Honza1 60 %
(zadáno: 16.12.2018, počet hodnocení: 84)
přínosný / zajímavý komentář
Nenáročná komedie. První půle slabší, dalo by se určitě kráti, naštěstí druha byla svižnější. Procenta a dojem vylepšily navíc vložené vtípky a narážky, kterými se (a nás) dámy bavily a občas i odbouraly.
KarelK 40 %
(zadáno: 24.9.2017, počet hodnocení: 46)
přínosný / zajímavý komentář
Noblesní, krásně hrající paní Janžurová v jinak docela nudné a zdlouhavé komedii.
Misa 20 %
(zadáno: 19.1.2017, počet hodnocení: 81)
přínosný / zajímavý komentář
Hloupá hra na to se nedá nic jiného napsat, prvoplánovaný humor plný laciných sexuálních narážek, kdy už dopředu víte, co bude následovat. Paní Paulová prostě není dobrá herečka a jediné plus vidím v účinkování paní Janžurové. Navíc se hra ale neskutečně táhla, asi 3x jsme doufali, že už je konec a bohužel představení pokračovalo dál.
EliAn 50 %
(zadáno: 2.10.2016, počet hodnocení: 43)
přínosný / zajímavý komentář
Jednoduchá nenáročná komedie.
Barka 20 %
(zadáno: 21.4.2016, počet hodnocení: 253)
přínosný / zajímavý komentář
Oceňuji paní Ivu Janžurovou, která i když říká vulgarity, zní to jako rajská hudba. Celkem se mi líbil i J. Dulava. Jinak jsem byla představením dost otrávena, laciné, prvoplánové, plné dvojsmyslů a pitvořivého přehrávání Jany Paulové... ne, tohle nemám ráda.
Tomass 80 %
(zadáno: 23.1.2015, počet hodnocení: 49)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemná komedie s excelentní Paulovou a Janžurovou!
Bišu 60 %
(zadáno: 19.11.2014, počet hodnocení: 184)
přínosný / zajímavý komentář
Nic hlubokomyslného, ale docela příjemná zábava. Vynikající Iva Janžurová.
Anchy 70 %
(zadáno: 8.11.2014, počet hodnocení: 28)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělé na odreagování a pobavení..
Janajel 30 %
(zadáno: 30.9.2014, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Pro mne veliké zklamání, děj zdlouhavý, nezáživný, herecké spojení Jana Paulová a Iva Janžurová nesplnilo mé očekávání, pro mne nudný večer v bohužel nudné společnosti. Toto představení nedoporučuji, bohužel.
Fedorocko 90 %
(zadáno: 30.5.2014, počet hodnocení: 567)
přínosný / zajímavý komentář
Přicházel jsem do divadle dobře naladěn, během něj jsem nemusel o ničem přemýšlet a jen jsem se příjemně bavil. Jasně,byly tam i hluché pasáže, nadbytečné přehrávky v některých okamžicích Jany Paulové,ale v celkovém kontextu jsem byl hodně spokojen. A herecké výkony všech aktérů mě plně uspokojily vč.Jany Paulové,která střídala skvělé okamžiky s již zmíněnými slabšími.Dámy během představení se skvěle bavily, vzájemně i odbourávaly a určitě i zpestřovaly představení texty,které ve scénáři rozhodně nebyly.A o to to bylo ještě lepší.85 %
Bacraj 40 %
(zadáno: 8.3.2014, počet hodnocení: 164)
přínosný / zajímavý komentář
Na komedii strašně dlouhé.
Čiko 50 %
(zadáno: 4.5.2013, počet hodnocení: 739)
přínosný / zajímavý komentář
Občas jsem se zasmál a místy mě bavili Iva Janžurová a Jaromír Dulava... Druhá polovina byla naštěstí o dost svižnější než ta první...
V.morava 60 %
(zadáno: 1.5.2013, počet hodnocení: 554)
přínosný / zajímavý komentář
57%
poměrně příjemné představení
Anna Divišová 70 %
(zadáno: 3.5.2019, počet hodnocení: 18)
Plšík 60 %
(zadáno: 17.10.2017, počet hodnocení: 509)
Kristián F. 70 %
(zadáno: 25.5.2017, počet hodnocení: 45)
Name 0 %
(zadáno: 3.4.2017, počet hodnocení: 62)
Antonio 100 %
(zadáno: 4.1.2017, počet hodnocení: 85)
Mary 60 %
(zadáno: 6.12.2016, počet hodnocení: 70)
Jakubson 70 %
(zadáno: 26.9.2016, počet hodnocení: 78)
Boo 50 %
(zadáno: 25.9.2016, počet hodnocení: 119)
David Strang 60 %
(zadáno: 20.12.2015, počet hodnocení: 117)
Bernardblack 60 %
(zadáno: 19.11.2015, počet hodnocení: 252)
Scoobi 30 %
(zadáno: 6.6.2015, počet hodnocení: 86)
Jerome 80 %
(zadáno: 4.6.2015, počet hodnocení: 7)
Bina 80 %
(zadáno: 11.5.2015, počet hodnocení: 27)
Klarisa 60 %
(zadáno: 5.5.2014, počet hodnocení: 36)
Jan.bat 70 %
(zadáno: 14.3.2014, počet hodnocení: 39)
H&M 70 %
(zadáno: 17.1.2014, počet hodnocení: 15)
Papirek32 90 %
(zadáno: 16.9.2013, počet hodnocení: 149)
Martin21 70 %
(zadáno: 9.5.2013, počet hodnocení: 355)
Karel Dvořák 60 %
(zadáno: 22.6.2014, počet hodnocení: 3)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.