Divadlo Kalich [činohra]

Splašené nůžky

Premiéra: 26.3.2009 | 2:30
Scéna: Ivo Žídek. Kostýmy: Lucie Loosová. Hudba: Dalibor Gondík. Překlad a režie: Petr Novotný.
Interaktivní detektivní komedie, jejíž průběh do značné míry ovlivní diváci. Do kadeřnického salónu s dosti svérázným personálem přichází několik náhodných i stálých hostů a do toho v prvním patře někdo stále hraje na piano. Ale najednou piano ztichne...
Divadlo Kalich
Hodnocení inscenace
Redakce
50 %
Uživatelé
62 %
62201000
Hodnocení redakce
Iva Bryndová 50 %
Pavla Haflantová 50 %
Jiří Koula 50 %
Jiří Landa 50 %
Chci vidět - přidat do seznamu

Volby

Hodnocení (24)

HODNOCENÍ REDAKCE
Iva Bryndová  50 %
21.12.2018 | 366 hodnocení
+ souhlasím
Nejprve strašlivé nudný a dlouhý úvod, který má být zřejmě prototypem divácké, lidové zábavy; poté ta nejzajímavější část - do níž se zapojuje publikum - která je strašně závislá na tom, jaké publikum se sejde - a může být celkem i vtipná a zábavná, není-li nepřežitelně dlouhá. A poté konec, který to všechno hezky uzavře.
Obecně - zajímavá koncepce interaktivní komedie, a jak už bylo řečeno: nelituji vidění, snad jsem i ráda, že jsem to viděla, ale znovu to vidět určitě nepotřebuji, není to úplně můj šálek čaje...
Pavla Haflantová  50 %
7.1.2012 | 347 hodnocení
+ souhlasím
Velice odlehčená zábava, ale proč ne. Znovu vidět nemusím, nelituji, že jsem viděla.
Jiří Koula  50 %
15.4.2011 | 1598 hodnocení
+ souhlasím
Myšlenka zajímavá, ovšem koncepce rozuzlení nesoucí s sebou nutně obrovské množství stop, jež nikam nevedou, ji docela spolehlivě pohřbívá. Humor plně odpovídá kališnickému standardu, pro příznivce tohoto divadla jasná volba.
Jiří Landa  50 %
2942 hodnocení
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Jackmartas  70 %
9.8.2022 | 74 hodnocení
+ souhlasím
Trochu jiný styl, kde se setkáváte s možností trochu děj ovlivnit. Super, je to, že vrah se vždy najde.:) Pokud máte "koule" můžete se v druhé půlce zapojit i vy. Právě, zde můžete ovlivnit, jak herci budou pokračovat ve hře. Chytnete dobré publikum srandy je kopec... U této inscenace oceňuji, hlavně Otakara Brouska... Výkon excelentní... Ostatní samozřejmě též..Doporučuji, pokud chcete zažít trochu jinou atmosféru divadla, než jste zvyklý.
Katkrau  90 %
23.8.2019 | 46 hodnocení
+ souhlasím
Hru jsme viděli v rámci festivalu Hvězdné léto na Žižkově,a proto nevím, jestli to bylo tou uvolněnou atmosférou nebo dobře naladěným publikem,ale za nás skvělý divadelní zážitek! Pravda, začátek byl trošku toporný a většina vtípků příliš prvoplánová, ale zhruba po 20 min. začali herci improvizovat a vzájemně se odbourávat. I v druhé části, kdy už děj závisel zejména na pozornosti a náladě diváků,jsme se výborně bavili a odcházeli z divadla s úsměvem na tváři. 90 %
MartinB  60 %
28.5.2019 | 74 hodnocení
+ souhlasím
Zajímavě koncipovaná krimikomedie, kde se diváci mají možnost aktivně účastnit dění - ať už na jevišti či mimo něj.
Přibližně ve třetině první půlky přišel relativně nudný útlum, ale vše znovu odstartoval Dalibor Gondík.
A právě on, spolu s Otakarem Brouskem ml., byl tahounem představení. Skvělí herecky a improvizaci při spolupráci s publikem zvládli na výbornou.
Dále pobavila Jirešová s Fricem.
Leafeltova  80 %
3.12.2018 | 113 hodnocení
+ souhlasím
výborné odpočinkové představení, zajímavý vývoj a závěr
Mouni  90 %
29.1.2018 | 24 hodnocení
+ souhlasím
Ačkoliv už je to nějaký pátek, co jsem tuhle hru viděla, v paměti mi utkvěla doteď především tím, že takhle upřímně od srdce jsem se dlouho nezasmala. Skutečná oddechovka a moc zajímavý nápad s výběrem pokračování hry ponechany na hlasování publika.
Jerome  70 %
4.6.2015 | 7 hodnocení
+ souhlasím
+ 20 za reakce herců na občas stupidní a mimo hru mířící dotazy.
Eviik  60 %
19.4.2014 | 288 hodnocení
+ souhlasím
Příjemná oddechovka.
Martin21  60 %
9.12.2013 | 421 hodnocení
+ souhlasím
Příjemná a veselá oddychovka :-)
Guildenstern  50 %
4.4.2013 | 363 hodnocení
+ souhlasím
zdaleka nejlepší je prostřední třetina, kdy jsou zapojeni diváci (byl jsem překvapen, jak aktivně se své role zhostili), tam začíná místy velmi vtipná improvizace a dobrá zábava. ještě štěstí, že je to před přestávkou, jinak bych uvažoval o odchodu, úvodní expozice je opravdu dost rozvleklá. O. Brouskovi chvíli trvalo, než svou stylizaci posunul do opravdu vtipné polohy, I. Jirešová z ní střídavě vypadávala až do konce, V. Zawadská v druhé půlce vlastně úplně zbytečná uprostřed jeviště, nevýrazný Z. Fric. koncept je originální, je zajímavé, kolik různých případů musí být nazkoušeno
Fedorocko  60 %
11.3.2013 | 656 hodnocení
+ souhlasím
Příjemné odpočinutí.
Petr.trep  40 %
12.4.2011 | 166 hodnocení
+ souhlasím
... divadlo kalíšek :) ...
Valmez  50 %
31.7.2021 | 335 hodnocení
RadekChamp  70 %
7.10.2019 | 15 hodnocení
Hanichka  80 %
19.3.2017 | 52 hodnocení
Vadriano  60 %
4.4.2016 | 23 hodnocení
Terez.ka  70 %
20.2.2016 | 33 hodnocení
Pavel.Tomas  20 %
23.9.2015 | 137 hodnocení
Divadelnik  50 %
15.3.2015 | 122 hodnocení
Gabrielle  50 %
10.5.2012 | 93 hodnocení
HDR  60 %
29.12.2011 | 21 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.