Divadlo Kalich
Hodnocení inscenace
Redakce
65 %
Uživatelé
73 %
73171000
Hodnocení redakce
Michal Novák 70 %
Jan Pařízek 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Michal Novák 70 %
(zadáno: 14.10.2019, počet hodnocení: 1024)
přínosný / zajímavý komentář
Tomeš, Polyáková, Kříž, Procházková, Tenkrát, Pleskot, Hořejš… Muzikálová událost sezony se koná i nekoná. Interpretační výkony jsou někde mezi špičkou tuzemské muzikálové produkce a vesmírem a je tady rozuměno emocionální náladě, nebo i lehké komičnosti elánovských písní. Libreto, které je moderní transkripcí Monte Christa, prokombinuje kdeco bez dramaturgického vhledu a korekcí. Proč tolik zbytečné vaty a hlavně doslovnosti? Výsledkem je neúměrná stopáž a nemyslím, že přelévání nálad odpoví na otázku, čím tento jukebox muzikál, kromě pocty skupině Elán, chce být. Balanc mezi patosem a rozverností je ošemetná disciplína.
Jan Pařízek 60 %
(zadáno: 8.9.2019, počet hodnocení: 759)
přínosný / zajímavý komentář
Z mého pohledu až příliš nevyvážené a natahované. Většina hromadných písní mi přišla silně průměrných, často i několik za sebou, hlavně na začátcích obou polovin. Samotný děj je sice lehce vykradený námět z Monte Christa či Ducha, ale to je na něm ještě to nejlepší. Samotné závěrečné činoherní rozuzlení se pak zbytečně táhne. Nicméně najde se i řada pozitivních dojmů. Krom titulní písně, je to třeba i povedená Tanečnice z Lúčnice. Též výborný výkon M. Křížové a R. Tomeše. Jejich pěvecké pasáže a společné duety patří rozhodně k tomu nejlepšímu. Celkově ale pokud nejste zarytý fanda Elánu, jsou to vcelku dlouhé 3 hodiny.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Richard Novák 100 %
(zadáno: 3.11.2019, počet hodnocení: 155)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělá hudba, choreografie
Martin21 90 %
(zadáno: 2.11.2019, počet hodnocení: 334)
přínosný / zajímavý komentář
Děj relativně dobrý, podle mně realističtější než u Světadílu. Choreografie díky J. Ďurovčíkovi opět super. Pokulhává zde ale company, což není v Kalichu zvykem. To ale zastiňují pěvecky geniální Roman Tomeš, Marie Křížová nebo Tomáš Löbl. Z činoherní role zde vyniká naprosto bezchybná Marika Procházková, nutno zmínit, že i hezky zpívá....Konečně zas fajn muzikál v Kalichu. (85%)
Respondent 70 %
(zadáno: 18.10.2019, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
Slabé libreto s implantací Monte Christa místy dost skřípe. Abnormálně dlouhé stopáži by prospělo zkrácení. Na vysoké úrovni jsou nové náročné aranže elánovských písní i novinka Vinný, nevinný. Roman Tomeš jako Lukáš podává stoprocentní výkon, zpívá s přirozenou lehkostí. Zbyněk Fric hraje s maximálním nasazením, v písních balancuje na hraně hlasových možností. Všechny Terezy předvedly vyrovnané kvalitní pěvecké výkony, herecky vede Marie Křížová. Výborní Jan Kříž i Tomáš Löbl jsou rovnocennou alternací. Skvělí představitelé vedlejších rolí, taneční company nedosahuje úrovně z OS.
CouldWeStartAgainPlease 40 %
(zadáno: 15.10.2019, počet hodnocení: 13)
přínosný / zajímavý komentář
Základní slabinou je velmi špatné libreto. Naopak silou je energie všech zpěváků. Dle mého názoru by bylo mnohem lepší udělat koncert u hitů Elánu, který by dopadl na výbornou. Ne písničky doslovně šroubovat na doslovný, slabý scénář, který je v první půli zcela o ničem a ve druhé se snaží marně dohnat to, co v první zameškal. Přesto výborné výkony Honzy Kříže a jeho ženy Marušky a Romana Tomeše, který příjemně překvapil.
Osgood 70 %
(zadáno: 13.10.2019, počet hodnocení: 73)
přínosný / zajímavý komentář
78%:))) Po Krysařovi a Vlasech mírné zklamání, nicméně nejen pro fanoušky Elánu se stále jedná o nadprůměrný počin na pražské muzikálové scéně. Za nasazení, zpěv a tanec všech zúčastněných přidávám oněch osm % a ta osmička je ležatá:-))) Za výkony některých účinkujících bych přidal procent i výrazně více:-)) (více v článku na blogu)
Honzy 40 %
(zadáno: 13.10.2019, počet hodnocení: 194)
přínosný / zajímavý komentář
Muzikál VODA (A KREV)NAD VODOU je druhým dílem s hudbou Elánu.Hlavním mínusem je nudné libreto,posunuté nefunkčně do dnešní doby.Hrabě Monte Christo v současnosti zkrátka nefunguje.Děj se vleče i kvůli neúnosné stopáži 3,5hod.Pochválit lze jen R.Pekárka,T.Löbl i Z.Fric zbytečně tlačí na pilu a náročnější party nevyzpívají.Nejednotný výkon podává i company,především v taneční složce.Zajímavá je scéna i kostýmy.Hudební playback je velmi hlasitý a zpěváci mají problém ho přezpívat.Nutno říci,že bohužel druhý počin Vody... nedosahuje kvalit Osmého světadílu,který je vyváženější.Psáno z repr.12.10.
DivadelniFan 90 %
(zadáno: 12.10.2019, počet hodnocení: 191)
přínosný / zajímavý komentář
Na můj vkus trochu dlouhé, ale rozhodně jsem se nenudil! Elán v novém kabátu opět pecka. Muzikál je skvělým nástupcem úspěšného Osmého světadílu. Z herců jde nepopsatelná energie. Moc se mi líbili Zbyněk Fric, Richard Pekárek a Marianna Polyáková. Příběh moc hezky zpracovaný, choreografie skvělé. Nebyl zde slabý článek. Hodnotím vysoko hlavně kvůli náboji všech účinkujících. Zvedli mě ze sedačky. Gratuluji a těším se na další reprízu, protože tohle musím vidět znovu!
HodnaTeta 90 %
(zadáno: 4.10.2019, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Představení stojí na fenomenálních výkonech hlavních představitelů, zejména Tomeš, Löbl, Křížová či Polyáková podávají dechberoucí výkony. Skvěle upravené hity Elánů, zajímavá scéna. Zbytečné oslí můstky jsou detailem. Kalichu se opět podařilo připravit poctivé muzikálové divadlo. Jediné negativum - nevyrovnané výkony taneční výkony. Doporučuji.
Karolína Adámková 100 %
(zadáno: 20.9.2019, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Povedený muzikál. Moc krásná a efektní scéna.
Žíža 90 %
(zadáno: 12.9.2019, počet hodnocení: 41)
přínosný / zajímavý komentář
po shlédnutí premiéry a druhé reprízy se dostavila plná spokojenost. I po Osmáči bylo stále z čeho vybírat, takže muzika super. Výborné výkony Honzy a Romana, jako vždy bezvadný Honza Tenkrát coby Fero. Skvěle ulítlá scéna s "bompárkami" - Radim Flender si zaslouží pochvalu :-). Překvápko pro nás pak byla Marika Procházková - její Godzila byla excelentní. Každopádně si pochvalu zaslouží i Michal Pleskot - Čaba byl bezkonkurenční! Zatím nám ještě chybí shlédnout Marušku, Míšu a Zbyňka, na které se těšíme - Zvláště Maruška Křížová se svým hlasem bude asi velmi zajímavá - no určitě ještě uvidíme.
Muzidrál 80 %
(zadáno: 10.9.2019, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
Příběh hraběte Monte Christa v současnosti. Za mě v pořádku i pres par zdlouhavých pasáží. Výkony opet nadstandardní. Tomeš a Křížová zpivali jako bohové. Löbl v nové poloze. Fajn, je z něj chlap. Tenkrát opět jako blbounek, ale s krásným příběhem a prerodem. Výborná Godzila Ciprova. Company v panske casti skvěle slape. Scéna dam s vibratorem by se dala ozelet. Výborná Tanecnice z Lucnice. Pecka.
Domi.Mac 50 %
(zadáno: 9.9.2019, počet hodnocení: 43)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Na půl cesty. Scénograficky výtečné, light design skvělý, company funkční. Libreto? K pláči. Příběh alá Monte Christo nabízí otázku, proč si vlastně producenti nekoupí původní Svobodův muzikál. Pěvecky velmi dobré, až na neustále podladěnou a přehrávající Tomešovou. Pánové v hlavních rolích výteční. Škoda libreta...50%
MartinB 70 %
(zadáno: 9.9.2019, počet hodnocení: 56)
přínosný / zajímavý komentář
Krásné kostýmy R. Šolce a efektivní scéna M. Černého doplňují nepříliš nápaditý scénář a režii J. Ďurovčíka. Inspirace Monte Cristem je u stěžejní trojice více než nápadná a několikrát zmíněná, děj se vleče a v nejednom momentu stagnuje na místě. Poměrně časté zatmívačky, zbytečně krkolomné oslí můstky mezi písničkami.
Co ovšem stojí za to jsou interpreti - geniální R. TOMEŠ táhl celé představení, zdatně mu sekundovali Tomešová, Tenkrát a Bačkovský. Mile mě překvapili Kříž, Vopletalová a Kohler. Potěšili Flender a Fanta.
Dopsaná skladba "Vinny, nevinny" pro mne osobně vrcholem představení.
Trafalgaros 50 %
(zadáno: 8.9.2019, počet hodnocení: 34)
přínosný / zajímavý komentář
Velka ocekavani, ale muzikal je prumerny. Kalich ma nastavenu latku svych muzikalu velmi vysoko, ale tohle mne nijak nezaujalo. Maruska Krizova je skvela, ale celkove prumer.
Aprillka 70 %
(zadáno: 7.9.2019, počet hodnocení: 25)
přínosný / zajímavý komentář
Vyborna interpretace pisni, herecke vykony, emoce (Kriz, Tomes, Polyakova). Slabsi pribeh (inspirace Monte Cristem mi do soucasnosti nesedla).
Čiko 70 %
(zadáno: 7.9.2019, počet hodnocení: 680)
přínosný / zajímavý komentář
Nevím, jestli měl někdo z původního inscenačního týmu ambice, uvést kdy ještě jeden muzikál s hity skupiny Elán. Myslím, že ne. Pravděpodobně by si totiž nechali některé hity do Vody nad vodou. I v ní slyšíme hity skupiny Elán, ale ty největší pecky jsou v "jedničce". Tento fakt a dost slabou první polovinu považuji za slabinu tohoto muzikálu. Pozitivum je druhá polovina, které není co vytknout a poměrně zajímavá zápletka. Výborná je Marianna Polyáková i Roman Tomeš. Skvělá také Marika Procházková.
Eurotours 70 %
(zadáno: 14.10.2019, počet hodnocení: 33)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.