Vršovické divadlo MANA

M*A*S*H

Premiéra: 22.6.2021
Překlad předlohy: Martina Neradová. Dramaturgie: Věra Mašková. Výprava: Michal Syrový. Režie: Petr Svojtka.
Divadelní adaptace slavného amerického seriálového fenoménu, odehrávajícího se na válečném poli během vojenského konfliktu v Koreji, kde se nachází nemocnice těsně za frontovou linií. Nezvyklý pohled na válku a humor jako mocná zbraň proti šílenství světa. Humor, někdy hodně černý, je obranou proti hrůzám, jimž musí lékařský tým denně čelit. Neobvyklé situace vyžadují neobvyklá řešení. Řada svérázných lidiček, uvězněných ve vojenském drilu, čelících jedné bizarní situaci za druhou...
Vršovické divadlo MANA
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
56 %
5671000
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
7.6.Út19:30 vstupenky
6.11.Ne19:00 vstupenky
Východočeské divadlo Pardubice | Městské divadlo

Volby

Hodnocení (7)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Kandonak  70 %
(zadáno: 15.3.2022, počet hodnocení: 11)
přínosný / zajímavý komentář
Mám Mash moc rád a ocenuji uz jen to,ze se nekdo pokusil o divadelni adaptaci.Misty slabsi ale jako celek me to bavilo.
R.JELEN.21  40 %
(zadáno: 26.1.2022, počet hodnocení: 181)
přínosný / zajímavý komentář
Já nechci být zlá, ale viděla jsem již lepší. Je to těžké vzít něco tak kultovního a dát tomu formu představení. Myslím, že by se to dalo udělat lépe.
Denisa H.  60 %
(zadáno: 1.1.2022, počet hodnocení: 335)
přínosný / zajímavý komentář
Zinscenovat tuhle předlohu dle mě vyžaduje hodně odvahy a hlavně zapálení. Ani jedno se adaptaci nedá upřít, nicméně je to tak známý a kvalitní seriál, že není vůbec lehké diváka přesvědčit. Problém byl, že to celé prostě drhlo. Nevím, kolikrát už soubor inscenaci odehrál, ale možná si to jen ještě potřebuje trochu sednout. Chyběl mi humor pro seriál typický, nadhled a lehkost (i v těžkých situacích). A umění opravdu dojmout, když na to přijde. Ač jsem psala o absenci humoru, rozhodně to není tak, že by se člověk nesmál - směje se vlastně skoro pořád :-) + Kalina, Klimeš, Černý. - Hornáčková.
Šípal  20 %
(zadáno: 29.12.2021, počet hodnocení: 116)
přínosný / zajímavý komentář
Myslel jsem, že je to představení ochotníků a říkal jsem si "no jo, aspoň že je to baví." Ale pak jsem zjistil, že režisér a někteří herci jsou profíci. A pak jsem zjistil, že tento režisér dělal i Ajťáky a bylo mi vše jasné. Tady je to ještě mnohem horší, byť ze stejných důvodů. Všechno je postavené na první dobrou, bez jakékoliv úcty k postavám nebo k předloze. Prostě řekněte pár povědomých jmen a nechte lachtany tleskat. Neřešte motivace, gradaci, situace, ani výrazové prostředky. A na konci zazpívejte znělku, a hlavně s úsměvem, byť je to píseň nabádající k sebevraždě. Hanba vám.
Terezak  80 %
(zadáno: 22.6.2021, počet hodnocení: 63)
přínosný / zajímavý komentář
Povedené, svižné, dobrá scéna i kostýmy
a sympatičtí herci, často podobní seriálovým předlohám (plukovník Blake, Radar, třešnička je J. Lábus v amplionu). Žádná postava není navíc, ve hře nejsou hluchá místa a hra rychle utíká.
První setkání s vršovickým divadlem, které mě nalákalo na další návštěvu.
Viděno na letní scéně v Heroldových sadech.
Firestone  50 %
(zadáno: 16.11.2021, počet hodnocení: 43)
HawkeyeSaw  70 %
(zadáno: 22.6.2021, počet hodnocení: 185)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.