Divadlo Na Jezerce

Naprostí cizinci

Premiéra: 5.3.2020 | 1:50
Scéna: Jan Balcar. Kostýmy: Lucie Halgašová. Hudební spolupráce: Ladislav Greiner. Režie: Matěj Balcar.
Divadelní podoba filmu Paola Genoveseho. Příběh, který nás donutí zamyslet se nad tím, zda se prostřednictvím moderních technologií namísto sblížení neodcizujeme. Sedm přátel se pravidelně jednou za čas schází na večeři, aby vzpomínali na to, co bylo, řešili to, co je, a plánovali, co bude. Během docela příjemného večera vzniká zdánlivě neškodný nápad. Hra, kterou se všichni zúčastnění rozhodnou hrát, by se mohla jmenovat: mobily na stůl. Ani jedna SMSka a ani jeden hovor nesmí přejít bez povšimnutí. Z původně nevinné zábavy se stává souboj s časem a realitou. Milenky, utajené nebo rozpadající se vztahy, plastické operace, mezigenerační spory, zamlčené křivdy...
Divadlo Na Jezerce
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
76 %
76171000
Hodnocení redakce
Anežka Kotoučová 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu

Volby

Hodnocení (18)

HODNOCENÍ REDAKCE
Anežka Kotoučová  70 %
19.6.2020 | 216 hodnocení
+ souhlasím
Jezerkovská veskrze poctivá adaptace úspěšného italského filmu Paula Genoveseho, který letos dostal i německou verzi. Přiznám se, že jsem nečekala mnoho, ale byla jsem velmi příjemně překvapená. Hlavní devizou je především svižný a trefný text, který je vtipný a současně tne do živého. K tomu lze připočítat všechny herecké výkony (Jan Řezníček a pro mě překvapivě uvolněná a civilní Patricie Pagáčová) a dobrou scénu. V současné chvíli určitě jedna z nejlepších věcí na Jezerce. Chválím.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
LavinieCamui  70 %
26.3.2022 | 614 hodnocení
+ souhlasím
Kopie filmu, která nic nového nepřináší. Ale v současné době jde asi o nejlepší představení Na Jezerce.
MMK  70 %
7.2.2022 | 127 hodnocení
+ souhlasím
Představení s humorem ukazuje, co by se asi dělo, kdybychom mluvili výhradně pravdu. Někdy malá lež udržuje vztahy (říct manželce, když nemůže dopnout šaty, že je tlustá, asi není dobrý nápad), ale co je ještě malá lež? V zásadních věcech ale ten večer s "veřejnými telefony" jen urychlil to, k čemu by stejně došlo.
Hubert  60 %
18.1.2022 | 15 hodnocení
+ souhlasím
Neměl jsem vysoká očekávání, ale byla určitě v dobrém smyslu slova překonána. Hra, která má zajímavý nápad neupadá do prvoplánovosti, která se nabízí, ale text si drží úroveň. Stejně jako herci, kterých je na jevišti poměrně dost. Někteří byli opravdu velmi dobří. Prostě jde o milé, lehké a zábavné představení, které asi není žádným špičkovým uměním, ale ani tvůrci, ani diváci se po skončení nemusejí stydět. Procenta přidávám za celkovou uměřenost, s jakou je kus inscenován.
Zuzanan1  90 %
7.12.2021 | 34 hodnocení
+ souhlasím
Film, podle kterého byla tato hra napsána, jsem neviděla, ale chystám se na něj. Ale rozhodně tuto hru můžu doporučit, velmi dobré herecké výkony, hra je k zasmání i k zamyšlení, zvlášť druhá polovina hry je výborná. A rozuzlení je velmi překvapivé!
Alča  60 %
10.10.2020 | 13 hodnocení
+ souhlasím
Na toto představení jsem se velice těšila a měla velká očekávání. Bohužel, se nenaplnila.Chtěla jsem vidět P. Pagáčovou, která nemá alternaci, ale její roli hrála jiná herečka. Chtěla jsem vidět P. Vacka, ale ten byl nemocný a místo něho zaskočil M. Balcar (režisér), ale to bylo fajn, to oceňuji :-).
Hra začala pozvolna, nic moc zajímavého ani vtipného. Po přestávce ale nabrala hra spád.Rozhodně to není žádná oddychovka. Hra nutí diváka se zamyslet....
Fedorocko  80 %
29.9.2020 | 656 hodnocení
+ souhlasím
Výborná záležitost. Byl jsem hodně zvědav jak se podaří filmové zpracování přenést na divadelní prkna a byl jsem nadšen. Opravdu se moc povedlo.85 %
Ivo Železný  70 %
9.3.2020 | 282 hodnocení
+ souhlasím
Mustr kdy se postupně všechny postavy musejí představit v diametrálně odlišném světle, než se zdá. Asi jako v detektivce, kdy všichni musejí být podezřelí, a pachatelem je pokud možno někdo nečekaný.Tady jsem podle reklamy čekal víc.
Ale standardně profesionálně odehrané.
Kuky II  90 %
6.3.2020 | 1 hodnocení
+ souhlasím
Svižně, vtipně a hlavně chytře napsaný scénář. K předloze citlivě režírovaná hra plná zvratů, nevázaného humoru i mrazivého ticha. Bouřlivý aplaus ve stoje si herci a celý realizační tým (premiéra 5.3.20) bezpochyby zasloužili.
Rozálie Vízner  90 %
4.3.2020 | 1 hodnocení
+ souhlasím
Kdo neviděl film, bude překvapen. A ten, kdo film viděl a má obavy, že převádět ho na divadelní prkna většinou nedopadne. Nemějte!!! Výborné představení, které vás po celou dobu udrží v napětí. Krásná scéna i kostýmy. Perfektně zvládnuté i po technické stránce (mobily). A v neposlední řadě herecký koncert, naprosto sehraní herci a s každou reprízou to půjde nahoru. Všichni byli úžasní,obzvlášť upozorňuji na výkon Jana Řezníčka. Přeji této hře minimálně sté narozeniny a zítra zlomte vaz.
Plšík  60 %
22.9.2022 | 703 hodnocení
Resza_g  90 %
25.4.2022 | 45 hodnocení
Klára Matiasovitsová  70 %
19.2.2022 | 54 hodnocení
Valmez  100 %
17.2.2022 | 335 hodnocení
Vladimír10  70 %
23.1.2022 | 493 hodnocení
Ferouser  90 %
7.12.2021 | 19 hodnocení
TKa11  70 %
24.10.2021 | 48 hodnocení
Ilona  70 %
5.4.2022 | 4 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.