Divadlo Na zábradlí [hlavní scéna]

David Jařab

Dobří chlapci

Premiéra: 8.6.2018. Dramaturgie: Petr Štědroň. Kostýmy: Sylva Zimula Hanáková. Hudba: Jakub Kudláč. Scéna a režie: David Jařab.
1:30x


„Doba je zlá, doba je zlá. Že se slušný člověk nemůže projít beze zbraně jen tak po ulici, to jsme si už zvykli. Ale že nesmí už ani do kostela? Že se už ani nebude moci modlit ke svému Bohu, protože mu to jednoduše zakážou? To je apokalypsa. Jediná šance je návrat k úctě a respektu. My všichni jsme přece jedna rodina. Plaveme spolu. Bez ohledu na to, jestli jsme zdraví nebo třeba máme na nohou plíseň. Jsou jen Oni a My. Dvě organizace, dvě tradice, dvě armády a jedna víra...“
14!
Divadlo Na zábradlí
Hodnocení inscenace
Redakce
75 %
Uživatelé
62 %
Hodnocení redakce
Helena Grégrová 70 %
Jan Pařízek 80 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Helena Grégrová 70 %
(zadáno: 18.9.2018, počet hodnocení: 1342)
přínosný / zajímavý komentář
75 %. Tento způsob dávkování obsahu divadelní hry je mi velmi sympatický. Pozvolna mě škádlí a pošťuchuje, náhle poněkud přitvrdí, abych ke konci byla profackována odrazem nelichotivé reality pokrytectvím prolezlé současné společnosti. A namísto roz(h)řešení si odnáším spoustu otazníků a bláhovou naději, že nad všechny pokřivené a zneužitelné ideologie je uklízečka, která se špíny v Augiášově chlévě dneška jen tak nezalekne, respektive, že možná snad existuje cesta jak z toho všeobjímajícího marastu ven.
Jan Pařízek 80 %
(zadáno: 18.9.2018, počet hodnocení: 711)
přínosný / zajímavý komentář
Působivá hra, jenž zajímavým způsobem zpracovává silné téma o střetu víry, viny a rodiny. Pro mě velmi pěkně pojato, s pomalejším tempem na začátku až k postupné eskalaci v závěru. Velmi výrazná a výborně doplňující hudební složka, která skvěle dotváří výslednou atmosféru. Též originální a nápaditá scéna a sehrané, vyrovnané herecké výkony. Jednoduše zde nevidím slabých míst. Opravdu povedená inscenace.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Boučková 60 %
(zadáno: 13.9.2018, počet hodnocení: 6)
Národosolsobě 60 %
(zadáno: 16.7.2018, počet hodnocení: 250)
Dedimor 60 %
(zadáno: 25.6.2018, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Jedno ze slabších představení Divadla Na zábradlí. Standard divadla je běžně vyšší. Představení se vleče, až teprve téměř v závěru se objevuje překvapivé pojetí, které ale nevyváží předešlou část. Přesto musím jako vždy vyzdvihnout herecké výkony.
Kuba_r 70 %
(zadáno: 20.6.2018, počet hodnocení: 76)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělé téma, výborné herecké výkony. V druhé půlce to začíná trochu drhnout a chvílemi se člověk musí bezděky dívat na hodinky. Ale je dobře, že Zábradlí vzalo Davida Jařaba do svého týmu. Určitě se máme na co těšit!
Graiv 60 %
(zadáno: 17.6.2018, počet hodnocení: 82)
Kirill 30 %
(zadáno: 15.6.2018, počet hodnocení: 70)
Lerus 30 %
(zadáno: 14.6.2018, počet hodnocení: 50)
Čiko 60 %
(zadáno: 13.6.2018, počet hodnocení: 556)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
55% Trochu slabší text, přesto mám pocit, že z něj šlo dostat víc.
Tarbík 70 %
(zadáno: 12.6.2018, počet hodnocení: 78)
Suzana 60 %
(zadáno: 11.6.2018, počet hodnocení: 185)
přínosný / zajímavý komentář
scéna a výborné herecké výkony, textově slabší
Dramaholik 80 %
(zadáno: 9.6.2018, počet hodnocení: 91)
KSnow 70 %
(zadáno: 9.6.2018, počet hodnocení: 59)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi povedená scénografie (která nabízí extra zkušenost především divákům v nejpřednějších řadách), pro DNz typické kvalitní sehrané výkony všech herců, a do toho originální ironický "náhled" do všedního života italské mafie, který s nadhledem nabízí i hlubší zamyšlení se nad možností nápravy člověka či silou osobních pout. Poetika DNz mě prostě strašně baví!
Babitch 100 %
(zadáno: 8.6.2018, počet hodnocení: 16)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.