Divadlo Palace

Be My Baby - Buď moje bejby

Premiéra: 31.10.2019. Překlad: Karina I. Havlů. Výprava: Miroslav Král. Hudba: Vladimír Nejedlý a citace. Režie: Petr Svojtka.
2:25


Jemná a citlivá retrokomedie dokazující, že v druhém se může splést každý a že na lásku není nikdy pozdě. Popudlivý Skot John a stále nervózní Angličanka Maude se poprvé setkávají na svatbě Johnova svěřence a Maudiny neteře. Podruhé je svede dohromady až prosba mladého páru, aby pro ně vyzvedli v Kalifornii novorozeně, které se novomanželé rozhodli osvojit. John a Maude se vydávají na dlouhou cestu, kterou si dokáží navzájem náležitě znepříjemnit. A aby toho nebylo málo, uvíznou v San Francisku, odkud se po několik týdnů nemohou vrátit zpět do Británie. Během vynuceně tráveného času a starostí o bezbranné novorozeně si však začnou uvědomovat i lepší stránky toho druhého...
Divadlo Palace
Hodnocení inscenace
Redakce
60 %
Uživatelé
78 %
7891000
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 60 %
aktivovat hlídání nových termínů
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení (9)

HODNOCENÍ REDAKCE:
Pavel Širmer 60 %
(zadáno: 3.2.2020, počet hodnocení: 1639)
přínosný / zajímavý komentář
Hra se odehrává v poměrně dlouhém časovém rozmezí a v mnoha prostředích, což ji odlišuje od „obvyklých“ situačních komedií. Autor divácky vděčně zachytil proměnu vztahu dvou svérázných lidí. Peripetie, do nichž se dostávají, pak okořenil jemným humorem. Situace, v nichž to jiskří, jsou ovšem proloženy i méně záživnými momenty, což se přeneslo i do jinak povedené inscenace P. Svojtky. Osobitou hlavní dvojici V. Hybnerovou a D. Novotného mile osvěžují M. Sejnová s M. Sabadinem. Některé z epizodek J. Vojta ztvárňuje přepjatě, L. Zbranková mezi nimi přechází lépe. Komedie si spokojené diváky jistě najde.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Jackmartas 60 %
(zadáno: 20.10.2020, počet hodnocení: 51)
přínosný / zajímavý komentář
No co rici k teto hre...nevim, ale mel jsem pocit ze hra je spis urcena pro zenske starsi publikum :) ale i pro muze to muze byt zajimave tema,ze?
Ivo Železný 80 %
(zadáno: 29.9.2020, počet hodnocení: 228)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi solidní, prostě zatraceně dobrá americká dramatika s vyváženým humorem i sentimentem. Povýšená herectvím především Vandy Hybnerové i Davida Novotného. Kus, který neleze z hlavy ani v noci po návratu z dívadla. A helemese, Covid Necovid, mé letošní jubilejní 50. dívadlo. No, snad aspoň tu stovku, Covid dá-li, letos doplním.
Poděkování Vandy Hybnerové při děkovačce, že jsme přišli. Inu doba je taková.
Michalmusek 80 %
(zadáno: 24.2.2020, počet hodnocení: 224)
přínosný / zajímavý komentář
Zdařilé představení, inteligentní komedie. Autor zde vykresluje rozdíly mezi Anglií a Skotskem. Dva rozdílné životní styly, které nakonec přeci jen něco spojí. Excelující Vanda Hybnerová a David Novotný.
Bova 90 %
(zadáno: 15.11.2019, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
Shlédnuto na veřejné generálce.Velmi povedené představení.Výborné herecké výkony Vandy Hybnerové a Davida Novotného.Skvěle jsem se pobavila.Všem vřele doporučuji.
Barka 80 %
(zadáno: 4.11.2019, počet hodnocení: 253)
přínosný / zajímavý komentář
Na začátku jsem byla hodně rozpačitá, časté "filmové" střihy mi přišly rušivé a projekce na zadní ploše místo výpravy mi přišla hrozně nenápaditá. Jenže, jak děj ubíhal, začínala si mě hra čím dál tím víc získávat, až jsem jí nakonec úplně propadla :) Obsazení V. Hybnerové a D. Novotného byl výborný tah, jsou okouzlující, vtipní, odzbrojující a nakonec i dojemní. Be my baby se trochu stylově vymyká běžné produkci divadla Pallace a to je dobře :)
Svatosak 90 %
(zadáno: 27.2.2020, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Vtipně, pravdivě a zároveň citlivě ukázány rozdíly mezi muži a ženami.
Pavel20 80 %
(zadáno: 14.12.2019, počet hodnocení: 14)
Papirek32 60 %
(zadáno: 29.10.2019, počet hodnocení: 149)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.