Divadlo Palace

Be My Baby - Buď moje bejby

Premiéra: 31.10.2019 | 2:25
Překlad: Karina I. Havlů. Výprava: Miroslav Král. Hudba: Vladimír Nejedlý a citace. Režie: Petr Svojtka.
Jemná a citlivá retrokomedie dokazující, že v druhém se může splést každý a že na lásku není nikdy pozdě. Popudlivý Skot John a stále nervózní Angličanka Maude se poprvé setkávají na svatbě Johnova svěřence a Maudiny neteře. Podruhé je svede dohromady až prosba mladého páru, aby pro ně vyzvedli v Kalifornii novorozeně, které se novomanželé rozhodli osvojit. John a Maude se vydávají na dlouhou cestu, kterou si dokáží navzájem náležitě znepříjemnit. A aby toho nebylo málo, uvíznou v San Francisku, odkud se po několik týdnů nemohou vrátit zpět do Británie. Během vynuceně tráveného času a starostí o bezbranné novorozeně si však začnou uvědomovat i lepší stránky toho druhého...
Divadlo Palace
Hodnocení inscenace
Redakce
60 %
Uživatelé
73 %
73131000
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
20.12.Po19:00 vstupenky

Volby

Hodnocení (12)

HODNOCENÍ REDAKCE
Pavel Širmer  60 %
(zadáno: 3.2.2020, počet hodnocení: 1694)
+ přínosný / zajímavý komentář
Hra se odehrává v poměrně dlouhém časovém rozmezí a v mnoha prostředích, což ji odlišuje od „obvyklých“ situačních komedií. Autor divácky vděčně zachytil proměnu vztahu dvou svérázných lidí. Peripetie, do nichž se dostávají, pak okořenil jemným humorem. Situace, v nichž to jiskří, jsou ovšem proloženy i méně záživnými momenty, což se přeneslo i do jinak povedené inscenace P. Svojtky. Osobitou hlavní dvojici V. Hybnerovou a D. Novotného mile osvěžují M. Sejnová s M. Sabadinem. Některé z epizodek J. Vojta ztvárňuje přepjatě, L. Zbranková mezi nimi přechází lépe. Komedie si spokojené diváky jistě najde.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Čiko  70 %
(zadáno: 6.11.2021, počet hodnocení: 791)
přínosný / zajímavý komentář
65%. Příjemná komedie, kterou bych doporučil ke shlédnutí. Dobře namíchaný koktejl. Dva zdánlivě neslučitelné charaktery, problematika dvou generací a na závěr trochu sentimentu. Excelentní David Novotný, líbila se mi i Vanda Hybnerová.
Martin21  50 %
(zadáno: 24.10.2021, počet hodnocení: 381)
přínosný / zajímavý komentář
Průměr, který neurazí ani nenadchne. Herecky dobrá a příjemná dvojka Hybnerová&Novotný.
Jackmartas  60 %
(zadáno: 20.10.2020, počet hodnocení: 56)
přínosný / zajímavý komentář
No co rici k teto hre...nevim, ale mel jsem pocit ze hra je spis urcena pro zenske starsi publikum :) ale i pro muze to muze byt zajimave tema,ze?
Ivo Železný  80 %
(zadáno: 29.9.2020, počet hodnocení: 282)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi solidní, prostě zatraceně dobrá americká dramatika s vyváženým humorem i sentimentem. Povýšená herectvím především Vandy Hybnerové i Davida Novotného. Kus, který neleze z hlavy ani v noci po návratu z dívadla. A helemese, Covid Necovid, mé letošní jubilejní 50. dívadlo. No, snad aspoň tu stovku, Covid dá-li, letos doplním.
Poděkování Vandy Hybnerové při děkovačce, že jsme přišli. Inu doba je taková.
Michalmusek  80 %
(zadáno: 24.2.2020, počet hodnocení: 237)
přínosný / zajímavý komentář
Zdařilé představení, inteligentní komedie. Autor zde vykresluje rozdíly mezi Anglií a Skotskem. Dva rozdílné životní styly, které nakonec přeci jen něco spojí. Excelující Vanda Hybnerová a David Novotný.
Bova  90 %
(zadáno: 15.11.2019, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář
Shlédnuto na veřejné generálce.Velmi povedené představení.Výborné herecké výkony Vandy Hybnerové a Davida Novotného.Skvěle jsem se pobavila.Všem vřele doporučuji.
Barka  80 %
(zadáno: 4.11.2019, počet hodnocení: 266)
přínosný / zajímavý komentář
Na začátku jsem byla hodně rozpačitá, časté "filmové" střihy mi přišly rušivé a projekce na zadní ploše místo výpravy mi přišla hrozně nenápaditá. Jenže, jak děj ubíhal, začínala si mě hra čím dál tím víc získávat, až jsem jí nakonec úplně propadla :) Obsazení V. Hybnerové a D. Novotného byl výborný tah, jsou okouzlující, vtipní, odzbrojující a nakonec i dojemní. Be my baby se trochu stylově vymyká běžné produkci divadla Pallace a to je dobře :)
Svatosak  90 %
(zadáno: 27.2.2020, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Vtipně, pravdivě a zároveň citlivě ukázány rozdíly mezi muži a ženami.
Bublinkamalinka  60 %
(zadáno: 27.1.2021, počet hodnocení: 7)
Pavel20  80 %
(zadáno: 14.12.2019, počet hodnocení: 14)
Papirek32  60 %
(zadáno: 29.10.2019, počet hodnocení: 152)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.