Divadlo Palace

Sean O´Casey, Jiří Krejčík

Pension pro svobodné pány

Premiéra: 24.1.2018. Překlad předlohy: Jana Werichová. Výprava: Miroslav Král. Hudba: Vladimír Strnad. Pohybová spolupráce: Marek Zelinka. Režie: Jaromír Dulava.
1:45x


Divadelní aktovka Seana O´Caseyho „Bedtime Story“ ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka. Komedie odehrávající se v pokoji jednoho penzionu, kam si nájemník přivede slečnu, čímž poruší upjaté předpisy domovního řádu...
Divadlo Palace
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
67 %
Hodnocení redakce
Jiří Landa 70 %
Pavel Širmer 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jiří Landa 70 %
(zadáno: 11.9.2018, počet hodnocení: 2809)
přínosný / zajímavý komentář
Inscenace, jíž dominuje naprostá sehranost ústřední trojice Děrgel, Příkazký, Fialová. Především pak L. Příkazký zvládl nastudování nelehké choreografie s přehledem. Jeho ohebnost, navíc jím ještě vtipně prezentovaná, přináší nejvděčnější chvíle představení. Nenápadná režie J. Dulavy, která divákům připravila i několik naoko „mimoděčných“ situací, se soustředila na herce a na vygradování jednotlivých komediálních situací. Dobrý pocit z celku podtrhuje i „nešizená“ výprava. Snad jen závěr mohl být zpracován o něco svižněji a nápaditěji. I tak se však jedná o zábavnou a nepodbízivou inscenaci.
Pavel Širmer 70 %
(zadáno: 20.6.2018, počet hodnocení: 1433)
přínosný / zajímavý komentář
Krejčíkova adaptace O´Caseyho aktovky je spjatá především s Činoherním klubem, podobně jako J. Dulava, tentokrát debutující jako režisér. Ten poetiku ČK v dobrém slova smyslu ctí, víceméně přichází jen s několika inovacemi a nápady. Dobře vedení tři mladí herci v hlavních rolích jsou sehraní, slyší na sebe. Možná se svými předchůdci inspirují, ale dokáží zůstat sami sebou a s plným nasazením rozehrávat situační komiku po svém. Tato produkce se může poměřovat s nekomerčními repertoárovými soubory, a to dokonce i velkorysou a propracovanou výpravou (v zájezdovkách málo vídanou).
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Mortal_flesh 70 %
(zadáno: 17.10.2018, počet hodnocení: 3)
Michalmusek 80 %
(zadáno: 8.10.2018, počet hodnocení: 133)
Studentice 70 %
(zadáno: 29.9.2018, počet hodnocení: 63)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemná komedie, i když na závěr až příliš crazy. Líbil se mi výkon Patrika Děrgela a Lukáše Příkazského
Lovin 70 %
(zadáno: 21.9.2018, počet hodnocení: 155)
přínosný / zajímavý komentář
65% Herecké výkony skvělé. Zaujal mě Lukáš Příkazký.
MIR 50 %
(zadáno: 12.9.2018, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Příliš dlouhé, hluchá místa, bez přestávky 100 minut.
Za pozornost stojí výborný herecký výkon Patrika Děrgela, Anny Fialové a akrobatické prvky Lukáše Příkazkého.
Verapi 70 %
(zadáno: 11.9.2018, počet hodnocení: 80)
Jakubson 70 %
(zadáno: 2.7.2018, počet hodnocení: 51)
JirkaS 100 %
(zadáno: 29.4.2018, počet hodnocení: 133)
přínosný / zajímavý komentář
Na komedie jsem velmi přísný, ale tohle byla čirá krása. Královsky jsem se bavil od začátku do konce, přičemž velkou zásluhu na tom má můj oblíbený P. Děrgel a neuvěřitelně ohebný L. Příkazký se svými skoro akrobatickými čísly. Při této repríze se navíc hodně věcí pokazilo a schopnost P. Děrgela improvizovat je dokonalá. Na začátku vypadla jedna stěna paravanu, upadla klika u dveří, P. Děrgelovi se na ponožku nalepilo lízátko, v půlce představení se mu odlepil knír a dohrál to bez něj. Zkrátka to byla do slova a do písmene pravá komedie a dvě hodiny čiré zábavy. /28.4.2018 v Č. Budějovicích/
BlackAngel 60 %
(zadáno: 10.4.2018, počet hodnocení: 21)
Jirkan 60 %
(zadáno: 24.3.2018, počet hodnocení: 564)
přínosný / zajímavý komentář
23.3. 2018: Vděčný kousek pro pobavení publika. Bude to mít úspěch i na zájezdech. Naštěstí to nevsází jen na humor ve dvousmyslech. Při repríze došlo i k několika vtipným kolizím, takže diváci mají bonusový zážitek. Některé pointy krásně využité, něco je zase trochu navíc. Závěr trochu (vtipně) "hororový"... A proč toto vidět? Nevyčerpatelná energie Patrika Děrgela, který nesleze z jeviště a "husarské" kousky Lukáše Příkazkého!
David Strang 100 %
(zadáno: 4.3.2018, počet hodnocení: 112)
přínosný / zajímavý komentář
Ani sem nečekal, že se mi to bude tak líbit. Dvě hodiny utekli jako voda. Co předvádí za kousky Patrik Děrgel a Lukáš Příkazký, který byl jako gumový, to je tedy něco.
Marsed 60 %
(zadáno: 27.2.2018, počet hodnocení: 139)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Možná by nebylo od věci zkrácení inscenace, někdy dlouhé, opakující se pasáže. Herecké nasazení Příkazného bylo obdivuhodné. Líbila se mi velice scéna. Celkově průměr.
Antioch 50 %
(zadáno: 1.2.2018, počet hodnocení: 144)
přínosný / zajímavý komentář
55 %,II.premiéra 30.1.2018
Nikki123 90 %
(zadáno: 31.1.2018, počet hodnocení: 123)
přínosný / zajímavý komentář
Výborné výkony P. Děrgela a L. Příkazkého, moc jsem se nasmála.
Erby 50 %
(zadáno: 29.1.2018, počet hodnocení: 14)
přínosný / zajímavý komentář
Co předvádí Lukáš Příkazký... to je super. První půlka hry je podle mě super. Ale ten konec. Takhle useknutý a vlastně o ničem... to jsem dlouho neviděl.
Michkyse 50 %
(zadáno: 25.1.2018, počet hodnocení: 70)
přínosný / zajímavý komentář
Bohužel na komedii provedení, kde je až příliš mnoho hluchých míst, možná by prospělo při hraní bez přestávky ještě lehké proškrtání... Patrik Děrgel a Lukáš Příkazký se snažili, seč mohli, hráli na dřeň a s maximálním nasazením, včetně řady až artistických prvků, nicméně ani to nestačilo.
Kateřina Vodáková 40 %
(zadáno: 25.1.2018, počet hodnocení: 79)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
40 % za nadprůměrné výkony P. Děrgela a L. Příkazkého, který je ohebný jako z gumy :-)) Jinak mi to nesedlo, nemám v oblibě muzeální hry bez špetky odrazu současnosti.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.