Divadlo Petra Bezruče

Lásky jedné plavovlásky

Premiéra: 12.11.2021 | 2:20
předpremiéry od června 2021
Dramaturgie: Anna Smrčková. Scéna: Ján Tereba. Kostýmy: Paulína Bočková. Hudba: David Hlaváč. Pohybová spolupráce: Pavol Seriš. Režie: Jan Holec.
Originální adaptace slavného filmu Miloše Formana. Komedie o prvních láskách, kocovinách a růžových brýlích, které možná spadnou dřív, než si je stačíme nasadit. Každá holka chce kluka, každá holka chce lásku. A každý kluk chce... Seznámit se a zamilovat je snadné. Ale co dál...?
Divadlo Petra Bezruče
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
66 %
6671000
Hodnocení redakce
Jiří Landa 70 %
Lukáš Dubský 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
14.2.Út18:30 vstupenky
2.3.Čt18:30 vstupenky

Volby

Hodnocení (9)

HODNOCENÍ REDAKCE
Jiří Landa  70 %
6.12.2022 | 2964 hodnocení
+ souhlasím
75 % Aktualizovaná verze známého filmu M. Formana měla spád a díky svéráznému uchopení postav silných hereckých individualit Divadla Petra Bezruče mě hodně oslovila. Jedna z mála výjimek, kdy mě převedení filmu na divadlo opravdu bavilo a přišlo mi smysluplné. Navíc druhá část, v níž kralují N. Lichý a zejména K. Krejčí, bude v mé divadlografii dlouho patřit k nezapomenutelným. Byl jsem svědkem toho, jak se dá tato scéna zahrát dvakrát jinak a dvakrát výtečně (srovnání film a divadlo). Divadlo dostálo znění obsaženého v anotaci představení: originální.
Lukáš Dubský  70 %
5.12.2022 | 1008 hodnocení
+ souhlasím
Bezručovská adaptace rámuje příběh úmyslně přihlouplou osvětovou přednáškou na téma lásky a sexu. Zpočátku zábavný nápad se postupně trochu vyčerpá. Režisér J.Holec pojímá příběh groteskní optikou, čímž trochu potlačuje niternější valéry a zdůrazňuje trapnost nad nucenými seznamovacími rituály. Zábavná je krátká druhá část představení, v níž Andula (přesvědčivá B.Křupková) navštěvuje v Praze svého milého, což má za následek trapnou (a krutou) scénu, v níž rodiče (skvělí N.Lichý a K.Krejčí) přemýšlí, jak se dívky zbavit.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Čiko  70 %
4.12.2022 | 916 hodnocení
+ souhlasím
65%
Zaujalo mě, že film byl inspirován osudem skutečné postavy, se kterou se M.Forman několikrát setkal. Jde o příběh dívky, na jejímž budoucím osudu se podepsala její naivita.
Vždy je trochu sporné, zda uvádět tato přes 50 let stará díla. Nicméně v Divadle P.Bezruče se podařila velmi slušná inscenace, jejímž hlavním kladem je, že evokuje dobře a bez zbytečného patosu, tehdejší atmosféru. Je velmi svižná a vtipná (moderátorská dvojice, rodiče, přednáška o sexu s názornou ukázkou).
Herecky mě zaujali M.Haroková, D.Urban a N.Lichý.
Tsrfsmt  60 %
3.3.2022 | 7 hodnocení
+ souhlasím
hravá scénografie, nechybí vtip, nejvíce si pozitivně pamatuji na role rodičů (Lichý, Krejčí), druhá část inscenace za mě mnohem povedenější než první
Maryš  80 %
4.5.2022 | 27 hodnocení
Petr.loyd  40 %
9.4.2022 | 31 hodnocení
Xcepek  70 %
3.4.2022 | 621 hodnocení
Prokop Dveře  70 %
8.3.2022 | 163 hodnocení
Janca525  70 %
10.12.2021 | 125 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.