Divadlo Petra Bezruče
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
92 %
92261000
Hodnocení redakce
Lukáš Dubský 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
26.1.St19:00Ústí nad Labem
27.1.Čt19:00Děčín
28.1.19:00Vrchlabí
9.2.St18:30
24.2.Čt19:00Tábor
26.1.St19:00 
Ústí nad Labem
27.1.Čt19:00 
Děčín
28.1.19:00 
Vrchlabí
9.2.St18:30 
24.2.Čt19:00 
Tábor

Volby

Hodnocení (27)

HODNOCENÍ REDAKCE
Lukáš Dubský  70 %
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 908)
+ přínosný / zajímavý komentář
75%. Skvělá M.Matulová v titulní roli, nejenže zvládne přesně vykreslit složitý charakter slavné zpěvačky, navíc je výborná i v interpretaci těch nejznámnějších hitů Špinarové. Z menších rolí zaujmou K.Krejčí a J.Goetzová. Dianiška je tentokrát celkem pietní, v inscenaci se tolik neprojevuje jeho sklon pro drastickou nadsázku. Vzniká tak povedený, ale nikterak překvapivý "životopis" prokládaný hudebními výstupy.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Zabiklac  100 %
(zadáno: 14.1.2022, počet hodnocení: 15)
přínosný / zajímavý komentář
Škoda, že se toho Špinarka nedožila.
InkaR  90 %
(zadáno: 14.1.2022, počet hodnocení: 17)
přínosný / zajímavý komentář
Krásné představení se skvělými herci, 3 hodiny mi utekly jako voda. Mladším ročníkům možná až tolik neučaruje (některé retro vtípky možná tolik nepochopí), pro pamětníky je ale velmi vtipně vykreslen komunistický režim s jeho různými peripetiemi v podobě lustrací a schvalování umělců atp.
Frankovka  100 %
(zadáno: 14.1.2022, počet hodnocení: 232)
přínosný / zajímavý komentář
Tahle socha se povedla na 100%. Živé, emoční, skvěle zahrané.
Zrodil se borec na životopisné hry. Bravo. Housličky můžou ;-)
Bova  100 %
(zadáno: 14.1.2022, počet hodnocení: 23)
přínosný / zajímavý komentář
Výborná volba hlavní představitelky Markéty Matulové.Když zpívala,tak mi šel mráz po zádech.Splnilo se mi moje přání.Přála jsem si,aby se toto představení hrálo v Praze.Chtěla bych poděkovat divadlu V Dlouhé,že mi umožnilo toto představení vidět.
RaB  100 %
(zadáno: 14.1.2022, počet hodnocení: 153)
přínosný / zajímavý komentář
Ach ta Markéta Matulová... objev, zjevení - fantastická, úžasná, dokonalá - jak pěvecké, tak činoherní pasáže!
Tomuto představení toho lze vytknout opravdu jen pramálo (třeba některé lacinější scény, jednu slečnu herečku a další maličkosti).
Téměř 3 hodiny, ale skvělé!
Anca.rambo  100 %
(zadáno: 14.1.2022, počet hodnocení: 80)
přínosný / zajímavý komentář
Velká osobnost Věry Špinarové dostala zaslouženou poctu v podobě této hry.
Výkon Markéty Matulové je neskutečný :)
Denisa H.  100 %
(zadáno: 13.1.2022, počet hodnocení: 326)
přínosný / zajímavý komentář
Těšila jsem se moc, což bývá pěkně ošemetné, neboť zklamat se je o to snazší. U Špinarky se naštěstí toto pravidlo nepotvrdilo. Představení trvá bezmála 3 hodiny, čehož jsem se též zalekla, ale nakonec bych tam klidně seděla mnohem déle... Úžasná inscenace. Dianiška a Ostrava umí! A hlavně M. Matulová umí a to jako že hodně! Byla výborná.
Inscenace umí rozesmát i dojmout, je zpracovaná s láskou, ale ne pateticky, nebojí se naplno ukázat i stinné stránky.
A já si jdu najít záznam Transek a poslechnout si Creep od J. Burýška, protože i on je fantastický zpěvák, což dokázal taky ve Špinarce!
Ostravacka  100 %
(zadáno: 18.11.2021, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář
Špinarka mě naprosto dostala! M. Matulová podává úžasný herecký i pěvecký výkon. Vyzdvihla bych také J. Burýška (rovněž výborně zazpívané písně) a K. Krejčí, ale i J. Goetzovou a V. Johaníka ve vícerolích. Moc se mi líbilo propojení silného životního příběhu s písněmi Špinarové s doprovodem kapely. Špinarka přenáší na diváka pozitivní energii, ale i dojetí.

Za mě jedno z nejlepších představení, které jsem v Divadle Petra Bezruče viděla. Zážitek na dlouhou dobu.
Čiko  90 %
(zadáno: 5.11.2021, počet hodnocení: 793)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Přidanou hodnotou této dokumentární fikce je to, že jsem se o Věře Špinarové dozvěděl spoustu zajímavých informací. Některé písně měly opravdu prazvláštní osud. Stejně tak sama zpěvačka. Alespoň v první dekádě své kariéry.
Úžasný výkon podává Markéta Matulová. Bez ní by to bylo polovičaté. V dalších rolích se mi líbili hlavně Jakub Burýšek a Julie Goetzová.
Tomáš Dianiška musel mít Věru Špinarovou rád. Jinak by to tak geniálně nenapsal...
Martin21  90 %
(zadáno: 24.10.2021, počet hodnocení: 388)
přínosný / zajímavý komentář
Je těžké se vyjadřovat. Skvost. Fenomenální výkon Markéty Matulové, na které celá inscenace stojí a padá. Svým herectvím na diváka přenáší neuvěřitelnou energii, ale také silné emoce. Se zájmem bych toto představení hltal i s o hodinu delší stopáží. Zajímavé, přínosné, dojemné. Člověk zná tu slavnou Věru Špinarovou, ale už úplně přesně neví, jak vlastně těžký (i když v lecčem svou vinou) život měla. Doporučuji každému, komu naše hudební legendy nejsou lhostejné.
Kristián F.  90 %
(zadáno: 24.10.2021, počet hodnocení: 52)
přínosný / zajímavý komentář
"Věru nevzali na konzervu, protože je příliš malinká. Nehodí se ani do sboru, na to má moc výrazný hlas. Věra žije v blbé době. Nezáleží na tom, jak zpíváte, ale jak jste politicky uvědomělá. Naštěstí talent se prosadí vždycky", píše se v textu, kterým ostravské Divadlo Petra Bezruče představuje jednu ze svých letošních novinek - Špinarku.
Michal1982  90 %
(zadáno: 23.10.2021, počet hodnocení: 91)
přínosný / zajímavý komentář
M.Matulova je pro mě zjevení, které od počátku do konce představení ze sebe vydá tolik energie, že se samotný Temelín může jít zahrabat. Především v první polovině je tempo naprosto ďábelské, v druhé vesměs porevoluční části trošku zvolní před důstojným rozloučením s Věrou v závěru. Tleskám Markéto, Tomáši a spol., Bezruči, Ostravo....
Fedorocko  80 %
(zadáno: 13.9.2021, počet hodnocení: 597)
přínosný / zajímavý komentář
Velký zážitek, velké emoce v závěru. Věra opravdu byla jen jedna,ale hlavní představitelka byla hodně dobrá.Nicméně vygradovaný závěr poskytl naprosto jasné porovnání.
Petr Zimák  90 %
(zadáno: 13.9.2021, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Viděno ve Zlíně v Zetku. Zvládl bych ty tři hodiny i bez přestávky jedním dechem. Živá hudba, krásně vyzpívané, minimálně playbacku, ale musel být, protože Věrka byla jen jedna. A pasáže, kdy hrálo ticho a jen vzpomínky, byly nejsilnější. Zážitek.
Tarbík  90 %
(zadáno: 18.1.2022, počet hodnocení: 135)
Lucas  100 %
(zadáno: 15.1.2022, počet hodnocení: 33)
Bigboy MN  80 %
(zadáno: 14.1.2022, počet hodnocení: 28)
Lovin  70 %
(zadáno: 13.1.2022, počet hodnocení: 224)
Rivah  90 %
(zadáno: 18.11.2021, počet hodnocení: 259)
Prokop Dveře  100 %
(zadáno: 18.11.2021, počet hodnocení: 112)
Unionboy  100 %
(zadáno: 23.10.2021, počet hodnocení: 283)
Kluk.sedu  90 %
(zadáno: 23.10.2021, počet hodnocení: 71)
Dajcik  90 %
(zadáno: 23.10.2021, počet hodnocení: 211)
Kosan  90 %
(zadáno: 23.10.2021, počet hodnocení: 202)
Terrysh  90 %
(zadáno: 8.9.2021, počet hodnocení: 54)
LilianaVess  90 %
(zadáno: 6.9.2021, počet hodnocení: 99)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.