Divadlo pod Palmovkou [Studio Palm off]

Martin Hýča

Dotěrnosti

Premiéra: 16.6.2017. Dramaturgie: Ladislav Stýblo. Výprava: Juliána Kvíčalová. Hudba: Michal Vejskal. Námět a režie: David Šiktanc.
1:30x


Autorská hra mladého dramatika. Vtipná generační výpověď o hledání někoho, kdo by snad mohl a možná i chtěl být blízko. Současná a originální divadelní studie stavu citlivosti, lásky, touhy, mužských i ženských snů i mezilidské komunikace. Jak dotěrný může být Nový rok a jak dotírající mohou být ti, se kterými ho trávíme. Být nesrozumitelný je jediný způsob, jak se vyhnout pocitu trapnosti...
inscenace není vhodná pro děti
Divadlo pod Palmovkou
Hodnocení inscenace
Redakce
60 %
Uživatelé
58 %
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 60 %
Lukáš Holubec 60 %
Termíny představení
9.1. (Út) 19:30 vstupenky Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
[Studio Palmoffka]

celý program divadlaaktivovat hlídání nových termínů
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Pavel Širmer 60 %
(zadáno: 6.10.2017, počet hodnocení: 1313)
přínosný / zajímavý komentář
Nenapíšu asi nic, co by zde již jinými slovy nezaznělo. Hra M. Hýči má nesporné kouzlo i vypovídací hodnotu, ale je upovídaná (přespříliš) a pro jevištní interpretaci obtížná. Režisér D. Šiktanc dokázal s pomocí výtvarné složky, hudby a především herců velmi zdařile vytvořit atmosféru, která přesně odpovídá ladění textu. Akce jsou promyšlené, herci evidentně vědí, o čem hrají. Přes viditelnou snahu celého týmu se nepodařilo dosáhnout dostatečného oživení. Ale bylo to vůbec možné? Přesto není návštěva ztrátou času a v M. Hýčovi slibný autorský potenciál je.
Lukáš Holubec 60 %
(zadáno: 14.9.2017, počet hodnocení: 463)
přínosný / zajímavý komentář
Pravděpodobně tím nejzajímavějším na hře je text M. Hýči o prázdnotě dnešní generace kolem třicítky. Je vážný, hloubavý a příliš nekoresponduje s dosavadní dramaturgií Studia Palmo ff. Svou délkou a hustotou je i obtížně zdramatizovatelný, což se projevuje bohužel často, kdy je poznat, že režisér úplně přesně neví, jak dál. Pánské postavy jsou slušně zahrané. Překvapil mě především J. Hušek, jenž měl složitou úlohu věrohodně zobrazit nešikovného outsidera. Ještě těžší to měla K. Trnková, nicméně svoji tragickou postavu zvládla s velkým přehledem, čímž potvrdila, že bude posilou hereckého týmu.
Hodnocení uživatelů:
Babitch 60 %
(zadáno: 14.11.2017, počet hodnocení: 9)
Vejtek 50 %
(zadáno: 18.10.2017, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
Dotěrnosti jsou opravdu dotěrné. Velice zvláštní představení, kde bych vyzdvihl především herecké výkony. Některé pasáže z představení, vázané na dění ve hře, brutálně sedí na pocity, které člověk prožívá při pozorování této věci. Kdo viděl chápe, kdo neviděl, pochopí.
Klistatko 70 %
(zadáno: 9.10.2017, počet hodnocení: 30)
přínosný / zajímavý komentář
Byla jsem napjatá jestli zatančí taneček, takže mě to bavilo až do konce. Jen některé scény"výlevy"byli příliš dlouhé. Představení mě v tu chvíli bavilo, ale nic ve mě nezanechalo.Herecky ale velmi zdařilé.
Gaspoda 60 %
(zadáno: 1.7.2017, počet hodnocení: 41)
přínosný / zajímavý komentář
Kamila Trnkova radost pohledet
Barka 50 %
(zadáno: 21.6.2017, počet hodnocení: 122)
přínosný / zajímavý komentář
Na můj vkus příliš slov, měla jsem velký problém s udržením pozornosti.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.