Divadlo pod Palmovkou [Studio PalmOFF]

Tomáš Dianiška

Poslední důvod, proč se nezabít

Premiéra: 18.5.2018. Podle článků různých autorů na blogu „Poslední důvod, proč se nezabít“. Dramaturgie: Ladislav Stýblo. Výprava: Lenka Odvárková. Hudba: Jakub Hlobil, Jan Nikendey. Režie: kol.
1:20x


Divadelní adaptace pozoruhodného blogu. Bizarní kabaret o tom, že život škodí vám i lidem ve vašem okolí. „Jsou v hajzlu. Všichni tři. Agáta, Marťas a Daniel neumírají na rakovinu, ani je nečeká dvacet járů v lapáku. Maj co jíst, maj co pít, maj co hulit i s kým spát, ale ten pocit prázdnoty a sraček je někdy tak intenzivní, že si člověk není jistej, jestli to dá...“
14!
Divadlo pod Palmovkou
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
70 %
Hodnocení redakce
Jiří Landa 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jiří Landa 70 %
(zadáno: 18.9.2018, počet hodnocení: 2809)
přínosný / zajímavý komentář
Kabaretní zpracování blogu Poslední důvod, proč se nezabít je další parádní „kalbovskou“ jízdou, která pobaví. Tvůrcům se tentokrát sice úplně nepodařilo najít zcelující prvek, jímž by tak rozdílné výstupy propojili, ovšem žánr kabaretu je pro takový útvar textu adekvátní. Trojice B. Kubátová, J. Albrecht a T. Dianiška už vystupují jako „jedno tělo“, tak jsou na sebe napojení. Za zmínku stojí i příjemné doprovodné písně. Na scéně všechno funguje, jak má, ale přece jen některé z dřívějších inscenací této party cílily o něco trefněji.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Rudu 80 %
(zadáno: 12.11.2018, počet hodnocení: 14)
přínosný / zajímavý komentář
Skvelý psychologický kabaret, k ktorej je pekne zvládnutá hra so svetlom a hudbou. Predstavenie veľmi milo prekvapilo.
Marťus 80 %
(zadáno: 14.9.2018, počet hodnocení: 63)
Teufel 60 %
(zadáno: 24.6.2018, počet hodnocení: 53)
přínosný / zajímavý komentář
Inscenace má silná místa a jistě stojí za to ji vidět. Dobře se v ní zpívá a velmi slušně hraje. Stojí ale na textu, u něhož si nejsem jistý, zda mu inscenování dalo potřebnou kvalitu navíc. Občas jako by z prken přímo sálala režijní snaha, aby herci u toho povídání dělali něco, co by bylo dost umělecké. Používá se k tomu mnoho střihů, které ale nevypadají motivovaně a jsou technicky delší než by bylo příjemné. Možná, že stačí, aby si to trochu sedlo a bude to skvěle fungovat. Kdyby se to trochu namazalo, možná by divák neměl čas koukat tomu do drátů a ozubených kol a prostě by si to užil.
Addk 40 %
(zadáno: 21.6.2018, počet hodnocení: 82)
Eviik 80 %
(zadáno: 12.6.2018, počet hodnocení: 269)
přínosný / zajímavý komentář
Moje vůbec první představení v Palm off studiu a troufám si říct, že rozhodně ne poslední. Byla to opravdu divoká jízda! Bláznivé, trhlé, ale velmi vtipné. Škoda, že si člověk nestihne zapamatovat všechny hlášky. Souhlasím, že vtipů se sexuální tématikou tam možná bylo až přespříliš a asi by se dalo leckde krátit, ale nakonec ta hodinka a půl utekla jako voda (a to včera v sále nefungovala klimatizace, takže ke konci už nám všem bylo opravdu horko - klobouk dolů před herci, že v tom vydrželi hrát!).
Barka 80 %
(zadáno: 28.5.2018, počet hodnocení: 171)
přínosný / zajímavý komentář
85% Taková typická Palmoffkovina :) Hra baví, nápady jsou skvělé a mám velkou radost, že se zase na jeviště vrátila Bára Kubátová. S jedinou výtkou, kterou mám, se budu opakovat, psala jsem to už u jiných Palm off počinů... některé scény se sexuální tematikou mi přijdou zbytečné, méně je někdy více.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.