Divadlo pod Palmovkou [Studio PalmOFF]

Poslední důvod, proč se nezabít

Premiéra: 18.5.2018 | 1:20x
Podle článků různých autorů na blogu „Poslední důvod, proč se nezabít“. Dramaturgie: Ladislav Stýblo. Výprava: Lenka Odvárková. Hudba: Jakub Hlobil, Jan Nikendey. Texty písní: Tomáš Dianiška. Režie: kol.
Divadelní adaptace pozoruhodného blogu. Bizarní kabaret o tom, že život škodí vám i lidem ve vašem okolí. „Jsou v hajzlu. Všichni tři. Agáta, Marťas a Daniel neumírají na rakovinu, ani je nečeká dvacet járů v lapáku. Maj co jíst, maj co pít, maj co hulit i s kým spát, ale ten pocit prázdnoty a sraček je někdy tak intenzivní, že si člověk není jistej, jestli to dá...“
14!  
Divadlo pod Palmovkou
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
70 %
70341000
Hodnocení redakce
Iva Bryndová 80 %
Lukáš Dubský 60 %
Jiří Landa 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
Aktuálně pro tuto inscenaci neevidujeme žádný termín.
Aktuálně pro tuto inscenaci neevidujeme žádný termín.

Volby

Hodnocení (37)

HODNOCENÍ REDAKCE
Iva Bryndová  80 %
13.3.2019 | 578 hodnocení
+ souhlasím
Humorné, trefné - a pro mě osobně ještě mnohem životnější než Donna. Víc a lépe se trefuje do problémů běžného života.
Lukáš Dubský  60 %
13.3.2019 | 1165 hodnocení
+ souhlasím
Jak je člověk v Dianiškových kusech zvyklý, opět zazní spousta vtipných hlášek, zároveň ale inscenace pracuje i s různými úzkostmi dnešní doby. Oproti jiným Palmoffkovým počinům je ale tento podstatně méně celistvý. Forma kabaretu to sice trochu omlouvá, ale stejně mi tentokrát přišlo, že víc fungují jednotlivé výstupy, spojení do kompaktního celku drhne. Ale stejně je to zábavných 80 minut.
Jiří Landa  70 %
18.9.2018 | 3032 hodnocení
+ souhlasím
Kabaretní zpracování blogu Poslední důvod, proč se nezabít je další parádní „kalbovskou“ jízdou, která pobaví. Tvůrcům se tentokrát sice úplně nepodařilo najít zcelující prvek, jímž by tak rozdílné výstupy propojili, ovšem žánr kabaretu je pro takový útvar textu adekvátní. Trojice B. Kubátová, J. Albrecht a T. Dianiška už vystupují jako „jedno tělo“, tak jsou na sebe napojení. Za zmínku stojí i příjemné doprovodné písně. Na scéně všechno funguje, jak má, ale přece jen některé z dřívějších inscenací této party cílily o něco trefněji.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
MMK  50 %
4.5.2023 | 184 hodnocení
+ souhlasím
Inscenace má silná (píseň Balíček karet) i hluchá místa. Těžko nalézt cílovou skupinu, protože na jedné straně cílí na teenagery až dvacátníky, ale přitom obsahuje mnoho narážek na 80. léta.
Kateřina  90 %
4.5.2023 | 36 hodnocení
+ souhlasím
Možná jsem se přistihla, že je to pro mě až moc osobní. Tomáše Dianišku mám prostě ráda, hrozně mi sedí ten humor, živá hudba, rychlej spád a spoustu drobnejch detailů, kvůli kterejm zas ráda přijdu a doporučím dalším.
Tvidatko  60 %
5.11.2021 | 80 hodnocení
+ souhlasím
Milá oddechovka
Tompal  80 %
24.2.2020 | 11 hodnocení
+ souhlasím
Je to osobní a funguje to. Moc zajímavo-příjemné
Applause  80 %
3.11.2019 | 6 hodnocení
+ souhlasím
Bylo to něco jiného, než jsem čekala, ale líbilo se mi to. Přesně tohle jsem v sobotu večer potřebovala. Oddechovku a nad něčím se povznést. Není to úplně pro každého, rozhodně ne pro mladší diváky. Ale myslím, že si v tom každý něco najde a zasměje se. Doporučuji.
R.JELEN.21  60 %
9.9.2019 | 251 hodnocení
+ souhlasím
"Na světě není dostatek kávy, Lexaurinu a vztyčených prostředníků abych přežill(a) další pracovní týden!"
Tak jsem si řekla, že je na začátku pracovního týdne zjistit důvod proč vydržet až do pátku ;) Nebo mít ten poslední důvod proč se nezabít a vydržet minimálně do čtvrtka abych se ještě dozvěděla 1000 věcí co mě serou ;) Asi takhle pokud se vám ostatní produkce palmoffky líbí, nebudete zklamaní ani zde ;)
Barbora  80 %
8.9.2019 | 34 hodnocení
+ souhlasím
Hra spíš pro mladší publikum, s množstvím výstižných hlášek, které zasáhnou hlavně generaci narozenou v 80. letech. Je to rychlá, provokativní, zběsilá šou, kde koukáte s otevřenou pusou, kam se to celé žene a co v další chvíli přijde za překvapení. Ale užila jsem si to až do konce...svých sil.
Michvon  60 %
3.5.2019 | 195 hodnocení
+ souhlasím
64,99 %. Je to legrace, aktéři si to evidentně užívají, ale chybí mi nějaká přidaná hodnota. Ale na odreagování a zasmání super.
Skubalova  90 %
9.3.2019 | 68 hodnocení
+ souhlasím
Skvěle jsme se bavila. Skvěle zahrané i zazpívané. Krásné písně.
Kristián F.  80 %
12.11.2018 | 83 hodnocení
+ souhlasím
Skvelý psychologický kabaret, u ktorej je pekne zvládnutá hra so svetlom a hudbou. Predstavenie veľmi milo prekvapilo.
Teufel  60 %
24.6.2018 | 78 hodnocení
+ souhlasím
Inscenace má silná místa a jistě stojí za to ji vidět. Dobře se v ní zpívá a velmi slušně hraje. Stojí ale na textu, u něhož si nejsem jistý, zda mu inscenování dalo potřebnou kvalitu navíc. Občas jako by z prken přímo sálala režijní snaha, aby herci u toho povídání dělali něco, co by bylo dost umělecké. Používá se k tomu mnoho střihů, které ale nevypadají motivovaně a jsou technicky delší než by bylo příjemné. Možná, že stačí, aby si to trochu sedlo a bude to skvěle fungovat. Kdyby se to trochu namazalo, možná by divák neměl čas koukat tomu do drátů a ozubených kol a prostě by si to užil.
Eviik  80 %
12.6.2018 | 289 hodnocení
+ souhlasím
Moje vůbec první představení v Palm off studiu a troufám si říct, že rozhodně ne poslední. Byla to opravdu divoká jízda! Bláznivé, trhlé, ale velmi vtipné. Škoda, že si člověk nestihne zapamatovat všechny hlášky. Souhlasím, že vtipů se sexuální tématikou tam možná bylo až přespříliš a asi by se dalo leckde krátit, ale nakonec ta hodinka a půl utekla jako voda (a to včera v sále nefungovala klimatizace, takže ke konci už nám všem bylo opravdu horko - klobouk dolů před herci, že v tom vydrželi hrát!).
Barka  80 %
28.5.2018 | 296 hodnocení
+ souhlasím
85% Taková typická Palmoffkovina :) Hra baví, nápady jsou skvělé a mám velkou radost, že se zase na jeviště vrátila Bára Kubátová. S jedinou výtkou, kterou mám, se budu opakovat, psala jsem to už u jiných Palm off počinů... některé scény se sexuální tematikou mi přijdou zbytečné, méně je někdy více.
Divadelní Realista  10 %
17.8.2021 | 2 hodnocení
+ souhlasím
Děsný
Peaches99  90 %
28.4.2023 | 7 hodnocení
Tarbík  80 %
30.3.2023 | 165 hodnocení
Braddy  70 %
17.1.2023 | 214 hodnocení
Lumca  70 %
17.3.2022 | 366 hodnocení
LavinieCamui  70 %
16.3.2022 | 842 hodnocení
Adynako  80 %
6.12.2021 | 11 hodnocení
Makronka123  50 %
4.2.2020 | 42 hodnocení
Monday  80 %
24.10.2019 | 34 hodnocení
Coward  30 %
25.8.2019 | 283 hodnocení
Ester_L  70 %
2.6.2019 | 127 hodnocení
Janha  60 %
30.5.2019 | 139 hodnocení
Bigboy MN  100 %
29.5.2019 | 44 hodnocení
MikulaF  60 %
24.4.2019 | 55 hodnocení
Xcepek  70 %
16.3.2019 | 668 hodnocení
Dajcik  80 %
15.3.2019 | 291 hodnocení
Snekac  80 %
13.3.2019 | 305 hodnocení
Unionboy  80 %
13.3.2019 | 466 hodnocení
Kosan  80 %
13.3.2019 | 282 hodnocení
Marťus  80 %
14.9.2018 | 130 hodnocení
Addk  40 %
21.6.2018 | 134 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.