Divadlo pod Palmovkou [velká scéna]

Rok na vsi

Premiéra: 11.1.2019. Dramaturgie: Daria Ullrichová. Scéna: Jan Dušek. Kostýmy: Ivana Brádková. Hudba: Sebastian Lang. Choreografie: Maćko Prusak. Režie: Michal Lang.
předpremiéry od prosince 2018
3:00


Sugestivní dramatizace románové kroniky o vesnické komunitě Habrůvky, kterou projde rok, od hodů po žně. Čas setby, zrání a sklizně netýká se jen přírody, ale i lidských osudů....
Divadlo pod Palmovkou
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
67 %
67181000
Hodnocení redakce
Michal Novák 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Michal Novák 70 %
(zadáno: 28.7.2019, počet hodnocení: 1024)
přínosný / zajímavý komentář
75 % Zas a znovu si uvědomujete, jakou výjimečnou prací je Krobotova dramatizace této románové kroniky. Rok na vsi nutně musí být kolektivním dílem, pečlivá režie jen zvýrazní vztahy a myšlení lidí z Habrůvky. Výsledná mozaika...má neskutečnou sílu. Langova inscenace bude označována za tradiční a pak už záleží na divákovi, jak přijme plynutí času a sugestivní spirálu pustnoucí morálky. Zdálo se mi, že režie emoce postav spíše brzdí, aby vyniklo právě toto poselství. Inscenace krom jiného prokázala, v jaké skvělé kondici se soubor DpP nachází. Zaujme i scénografické řešení, stejně tak hudební složka.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Abigail7 80 %
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 240)
přínosný / zajímavý komentář
75%
Vladimír Rogalewicz 80 %
(zadáno: 6.6.2019, počet hodnocení: 506)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělý kolektivní výkon slibného souboru DpP. Tak si představuju velice dobrý standard pražských divadel.
Vaklav 70 %
(zadáno: 9.2.2019, počet hodnocení: 216)
přínosný / zajímavý komentář
Tak tady jsem se s Palmovkou potkal.
Srozumitelne a poctive zprostredkovani klasiky.
Zase jednou clovek dostal, co bylo slibeno. To neni zas tak malo. Spis naopak.
Čiko 70 %
(zadáno: 28.1.2019, počet hodnocení: 666)
přínosný / zajímavý komentář
Dobře udělaná a i přes tříhodinovou stopáž nenudící klasika. Vadilo mi jen příliš submisivní pojetí role Radka Valenty.
Suzana 30 %
(zadáno: 28.1.2019, počet hodnocení: 245)
přínosný / zajímavý komentář
kašírované, prastaré
JirkaS 80 %
(zadáno: 27.1.2019, počet hodnocení: 194)
přínosný / zajímavý komentář
Díky za to, že tato inscenace je klasickým poctivým divadlem bez modernizací. Prostá scéna, velké množství herců, hraje se v dobovém nářečí, a to mi naprosto vyhovovalo. Pravda je, že někdo to může vnímat jako starosvětskou nudu bez invencí, já se však ani na vteřinu nenudil a byl jsem ponořen do tohoto dramatu až po okraj. Skvělý kolektivní herecký výkon, kdy nikdo nevybočoval, z této inscenace dělá poctivé divadlo, které by klidně obstálo i v době vzniku románové předlohy. I přes svou délku snesitelné a nenudící divadlo mě přesvědčilo, že klasika má opodstatnění i v dnešní době. /25.1.2019/
Michal1982 80 %
(zadáno: 27.1.2019, počet hodnocení: 34)
přínosný / zajímavý komentář
S divadelním adaptací české klasiky si soubor Divadla Pod Palmovkou poradil na výbornou. Jednoduchá scéna, uvěřitelné, slušné herecké výkony.. Jen škoda, že to tak rychle uteklo.. Klasika může oslovit víc než moderní pojetí příběhů, se kterým se v dnešní době často setkáváme na divadelních scéně. Tleskám DPP!
Jaroslavz 20 %
(zadáno: 20.1.2019, počet hodnocení: 33)
přínosný / zajímavý komentář
Nuda k nepřečkání. O čem, pro koho, nač? Režijně bezzubé, herecky nepřesvědčivé.
Simonst 70 %
(zadáno: 22.9.2019, počet hodnocení: 44)
Lisarah 80 %
(zadáno: 19.9.2019, počet hodnocení: 76)
Bowiegirl 70 %
(zadáno: 1.7.2019, počet hodnocení: 14)
Xcepek 70 %
(zadáno: 6.6.2019, počet hodnocení: 442)
Doublefish 80 %
(zadáno: 16.4.2019, počet hodnocení: 34)
Sans-coeur 70 %
(zadáno: 22.2.2019, počet hodnocení: 7)
Babitch 70 %
(zadáno: 26.1.2019, počet hodnocení: 27)
Jant 30 %
(zadáno: 20.1.2019, počet hodnocení: 8)
Monday 80 %
(zadáno: 15.1.2019, počet hodnocení: 25)
PvT 80 %
(zadáno: 8.10.2019, počet hodnocení: 3)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.