Divadlo pod Palmovkou [velká scéna]

Alois Mrštík, Vilém Mrštík, Miroslav Krobot

Rok na vsi

Premiéra: 11.1.2019. Dramaturgie: Daria Ullrichová. Scéna: Jan Dušek. Kostýmy: Ivana Brádková. Hudba: Sebastian Lang. Choreografie: Maćko Prusak. Režie: Michal Lang.
předpremiéry od prosince 2018
3:00


Sugestivní dramatizace románové kroniky o vesnické komunitě Habrůvky, kterou projde rok, od hodů po žně. Čas setby, zrání a sklizně netýká se jen přírody, ale i lidských osudů....
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Vaklav 70 %
(zadáno: 9.2.2019, počet hodnocení: 180)
přínosný / zajímavý komentář
Tak tady jsem se s Palmovkou potkal.
Srozumitelne a poctive zprostredkovani klasiky.
Zase jednou clovek dostal, co bylo slibeno. To neni zas tak malo. Spis naopak.
Čiko 70 %
(zadáno: 28.1.2019, počet hodnocení: 613)
přínosný / zajímavý komentář
Dobře udělaná a i přes tříhodinovou stopáž nenudící klasika. Vadilo mi jen příliš submisivní pojetí role Radka Valenty.
Suzana 30 %
(zadáno: 28.1.2019, počet hodnocení: 213)
přínosný / zajímavý komentář
kašírované, prastaré
JirkaS 80 %
(zadáno: 27.1.2019, počet hodnocení: 148)
přínosný / zajímavý komentář
Díky za to, že tato inscenace je klasickým poctivým divadlem bez modernizací. Prostá scéna, velké množství herců, hraje se v dobovém nářečí, a to mi naprosto vyhovovalo. Pravda je, že někdo to může vnímat jako starosvětskou nudu bez invencí, já se však ani na vteřinu nenudil a byl jsem ponořen do tohoto dramatu až po okraj. Skvělý kolektivní herecký výkon, kdy nikdo nevybočoval, z této inscenace dělá poctivé divadlo, které by klidně obstálo i v době vzniku románové předlohy. I přes svou délku snesitelné a nenudící divadlo mě přesvědčilo, že klasika má opodstatnění i v dnešní době. /25.1.2019/
Michal1982 80 %
(zadáno: 27.1.2019, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
S divadelním adaptací české klasiky si soubor Divadla Pod Palmovkou poradil na výbornou. Jednoduchá scéna, uvěřitelné, slušné herecké výkony.. Jen škoda, že to tak rychle uteklo.. Klasika může oslovit víc než moderní pojetí příběhů, se kterým se v dnešní době často setkáváme na divadelních scéně. Tleskám DPP!
Babitch 70 %
(zadáno: 26.1.2019, počet hodnocení: 25)
Jaroslavz 20 %
(zadáno: 20.1.2019, počet hodnocení: 24)
přínosný / zajímavý komentář
Nuda k nepřečkání. O čem, pro koho, nač? Režijně bezzubé, herecky nepřesvědčivé.
Jant 30 %
(zadáno: 20.1.2019, počet hodnocení: 8)
Monday 80 %
(zadáno: 15.1.2019, počet hodnocení: 21)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.