Divadlo Radka Brzobohatého

libreto: Karel Janák
hudba: Queen

Freddie

Premiéra: 14.4.2018. Scéna: Šárka Urbanovská. Kostýmy: Lucie Herejtová. Hudební spolupráce: Petra Janková, Petr Ožana. Choreografie: Linda Fikar Stránská, Andrea Straková. Režie: Karel Janák.


Muzikál inspirovaný životním příběhem jedné z největších hudebních ikon 20. století, jež si svým charizmatem a jedinečným hlasem podmanila celý svět. Frontmana legendární kapely Queen Freddieho Mercuryho jeho genialita přivedla na vrchol slávy, ale i na cestu ke zkáze...
inscenace není vhodná pro děti
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Pavla Haflantová 80 %
(zadáno: 10.7.2018, počet hodnocení: 293)
přínosný / zajímavý komentář
Senzace. I když by se několik výtek najít dalo, celkový dojem byl výborný. Známé písně zůstávají v originálním jazyce, což oceňuji, a i když je ne vždy zpíval hlavní představitel, byly většinou vkusně aranžované a vhodně zasazené do jednoduchého přímočarého příběhu.
Nepřekonatelnou devizou této inscenace je každopádně Michael Kluch (za neopominutelné podpory své kapely Queenie). Hudebně-performerským vrcholem pro mě byla píseň I want it all, ovšem celé představení sršelo energií, která vtáhla i ty z počátku spíš netečné diváky.
Určitě se půjdu podívat znovu, Freddie za to rozhodně stojí!
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Teddy 90 %
(zadáno: 18.6.2018, počet hodnocení: 77)
Abigail7 60 %
(zadáno: 4.6.2018, počet hodnocení: 205)
přínosný / zajímavý komentář
Vidět se to dá a při tom jednom zhlédnutí to člověka celkem i baví (hlavně díky hudbě), ale...
Dokonalou trefou na tomhle kousku bylo především obsazení - skupina Queenie byla skvělou volbou (byť M.Kluch je pro mě skvělý především pěvecky - Freddieho také výborně imituje, ale není to herectví - po herecké stránce mě prostě neoslňuje a nebaví), a výborní byli i R.Tomeš a P.Pálek. Ale celé to zásadně kulhá u příběhu, který není nijak zvlášť dobrý, ani nápaditý - strašně snadno zapadne v paměti. A ani výprava a choreografie neoslní - chvílemi působí až amatérsky.
Lerus 60 %
(zadáno: 20.5.2018, počet hodnocení: 50)
Monty70 90 %
(zadáno: 17.4.2018, počet hodnocení: 54)
přínosný / zajímavý komentář
Naprosto úžasné představení. Bravo všem účinkujícím, ale nejvíc Michael Kluch. Doporučuji ke shédnutí.
Osgood 90 %
(zadáno: 16.4.2018, počet hodnocení: 59)
přínosný / zajímavý komentář
Je to prostě skvělé! Co mám himbajs psát:) Ale pokud chcete, přečtěte si blog:-)
Skyfall77 100 %
(zadáno: 15.4.2018, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Fantastické!!! WAW !!! Ještě dva dny po představení jsem v úžasu! Vynikající pěvecké výkony ( zpěváka skupiny Queen Revival Michaela Klucha,taktéž Přemysla Pálka,Jiřího Korna, Terezy Nekudové,a dalších..), velmi příjemně propracovaný děj, který se režisérovi p.Janákovi skutečně výborně povedl! Příjemné komorní prostředí navíc vše umocňuje - vřele doporučuji ! Bravo !!
Romana35 100 %
(zadáno: 15.4.2018, počet hodnocení: 104)
přínosný / zajímavý komentář
Neumím si představit nikoho jiného, než Michaela Klucha, který by dovedl tak dokonale ztvárnit fenomenálního Mercuryho. Michael Kluch jako Freddie je naprosto věrohodný, kdo nezná jeho vystupování se skupinou Queenie, tak to honem napravte. Ostatní velmi dobří, zejména mě zaujali Jiří Korn, Tereza Nekudová, Roman Tomeš, Rudolf Hrušínský mladší. Přemysl Pálek velice charismatický.
Vzkaz pro Rejpalku pode mnou : pokud herec ztvárňuje postavu s dlouhými vlasy (v tomto případě kytarista Brian May) tak prostě paruku mít musí.
Michelle97 90 %
(zadáno: 14.4.2018, počet hodnocení: 65)
přínosný / zajímavý komentář
Vynikající muzikál! Představení jsem viděla už na generální zkoušce a opravdu jsem byla mile potěšena. Neumím si v roli Freddieho představit nikoho jiného, než Michaela Klucha, který ho ztvárnil přímo bravurně (což však není žádné překvapení, s tím jsem počítala). Dál také musím vyzdvihnout Jiřího Korna a Přemysla Pálka, kteří mu skvěle sekundovali. Celkově představení hodnotím velmi kladně, rozhodně jsem nebyla zklamaná. Všem vřele doporučuji!
Rejpalka 50 %
(zadáno: 14.4.2018, počet hodnocení: 68)
přínosný / zajímavý komentář
55% - Bohužel se stalo přesně to co jsem očekávala a jednalo se spíš o koncert skupiny Queenie s umělem našroubovaným příběheme. Freddie stojí a padá s vynikajícím Michaelem Kluchem jako Freddiem, který se jím prostě stává. Sekundovat mu nedokáže nikdo, ale slušně se svými rolemi poprali Přemek Pálek a Tereza Nekudová. Pokud chcete koncert s příběhem tak je to něco pro vás, ale do skutečného muzikálu to má daleko. Obzvlášt mi vadili kulisáci na scéně proplétající se mezi company a PROBOHA sundejte Romanu Tomešovi tu směsnou paruku.
VasekM 80 %
(zadáno: 13.4.2018, počet hodnocení: 137)
přínosný / zajímavý komentář
85% - veřejná generálka
Toto představení bych označil spíš za "dokumentární muzikál". Divákům je přiblížen neobyčejný život legendy. Freddieho nepřekonatelně ztvárňuje Michael Kluch. To se musí zažít! Skvěle mu sekundují Jiří Korn, Tereza Nekudová - oba perfektní herecky i pěvecky. Zaujal Daniel Ondráček v menší roli fotografa, kterého zahrál opravdu věrohodně. Slabší pěvecký výkon podává jen Romana Goščíková. Velikým plusem je živá kapela Queenie. Jednodušší kulisy a choreografie, což se dá ale v menším divadle omluvit. Opravdu všem vřele doporučuji.
Barka 90 %
(zadáno: 13.4.2018, počet hodnocení: 156)
přínosný / zajímavý komentář
(+3)
Michael Kluch zpívá jak bůh! Asi není náhoda, že se to rýmuje, opravdu neskutečný výkon. Z celého muzikálu jsem ohromně mile překvapena. K muzikálům na českých divadelních scénách jsem dost skeptická, o to větší mám radost, když se nějaký povede. Jasně, stojí to hlavně na hitech skupiny Queen, v tom má tato inscenace oproti ostatním českým muzikálům nespornou výhodu, ale on ani ten děj není špatný! Mercuryho divoký život je zde v příjemné zkratce vylíčen citlivě a poutavě a výkony ostatních zpěváků jsou taky skvělé (především P. Pálek a T. Nekudová). DRB má rozhodně nakročeno k trháku :)
Aprillka 90 %
(zadáno: 13.4.2018, počet hodnocení: 19)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.