Divadlo Ungelt

Dovolená paní Josefy

Premiéra: 7.7.2020 | 1:55
předpremiéry od června 2020
Překlad: Alexander Jerie. Dramaturgie: Pavel Ondruch. Výprava: Kateřina Baranowska. Režie: Milan Schejbal.
Komedie o tom, že žádné manželství není v takových troskách, aby ho jedna svérázná hospodyně nedokázala zachránit...
Divadlo Ungelt
Hodnocení inscenace
Redakce
60 %
Uživatelé
73 %
kontroverzní inscenace (190.)
73151000
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
5.10.St19:00 vstupenky
21.10.19:00 vstupenky
1.11.Út19:00 vstupenky
19.11.So19:00 vstupenky
25.11.19:00 vstupenky

Volby

Hodnocení (16)

HODNOCENÍ REDAKCE
Pavel Širmer  60 %
9.8.2021 | 1816 hodnocení
+ souhlasím
Nenáročná komedie sama o sobě „skvostem“ není. Autorka si počínala poměrně neobratně, zejména při stavbě dialogů prokládaných monology. Přesto napsala role, které mohou být pro herce vděčnými příležitostmi, zároveň nechala prostor pro vlastní vklad. Hlavní představitelka J. Smutná měla silné momenty, pevnější režijní otěže by ji však mohly dovést k přesnějšímu zpodobnění. V menší míře to platí i o T. Nekudové v méně košaté roli. Nově alternující O. Novák mezi obě dámy zapadl bez zaváhání. Souhra herců fungovala a společně se divákům postarali o příjemné chvíle v hledišti, kvůli nimž lze nedostatky odpustit.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
RaB  70 %
14.8.2022 | 247 hodnocení
+ souhlasím
Ungelt má jedinečný talent ve vybírání typově perfektních herců do hlavních rolí - zde naprosto přesná Jitka Smutná, která podprůměrný text (předvídající, bez větší pointy) povýšila na velice povedené představení. Bohužel herectví dalších 2 postav vedle ní působí poněkud nedobře - Tereza Nekudová i Radek Valenta se J. Smutné nevyrovnali, a bohužel tak celé představení působí poněkud rozporuplně.
Závěr by rozhodně chtěl větší gradaci.
Fedorocko  60 %
24.6.2022 | 656 hodnocení
+ souhlasím
Skvělá Jitka Smutná
Divadelnik  90 %
30.12.2021 | 122 hodnocení
+ souhlasím
Viděno 29.12.21 - líbilo, J.Smutná, T.Nekudová i R.Valenta perfektní.
Martin21  90 %
9.8.2021 | 421 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Ze života... Perfektní obsazení => Jitka Smutná, Tereza Nekudová i Radek Valenta hráli naplno. Pohltilo mne to, dojalo i rozesmálo. Divadlo, jaké má být!
Matěj Konečný  90 %
27.7.2021 | 142 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Někdo mi říkal: jestli chceš vidět dobrou komedii, jdi na představení od Schejbala! měl pravdu! Jitka Smutná, coby postava Josefy, která neustále zapomíná, dělá zmatky, ale vlastně je obyčejný člověk, je naprosto skvělá. Skvěle jsou zahrané i obě vedlejší role a to v obou alternacích, které jsem mohl vidět.
Čiko  60 %
17.8.2020 | 889 hodnocení
+ souhlasím
55% Přijde mi, že je tato hra tak trochu mimo běžný repertoár divadla Ungelt. Jsem zde zvyklý na náročnější kusy. Co mě bavilo nejméně je fakt, že po pár minutách víte, co se bude dít ve zbývajícím čase. Vlastně vás už nic nepřekvapí. Jen čekáte, jak tím vším herci proplují. Role Terezy Nekudové je tak trochu plochá, možná právě proto tlačí herečka místy příliš na pilu. Jen o trochu větší šanci se rozehrát má Radek Valenta. A Jitka Smutná - zdá se mi být až příliš sama sebou. Pro mě průměrná záležitost.
ACech  30 %
10.8.2020 | 18 hodnocení
+ souhlasím
Na představení v krásném prostředí Letní scény Divadla Ungelt jsem šla zřejmě s příliš velkým očekáváním, které bylo bohužel následováno ještě větším zklamáním. Hra samotná je nudná, postavy jsou charakterově prázdné, jakýkoliv vývoj se nekoná a sporadické komediální prvky jsou spíše k pousmání než k opravdovému pobavení. Bohužel jsem neviděla ani dobré herecké výkony, které by mohly alespoň některé části oživit. Toporné hraní herců ve vedlejších rolích nijak nevylepšila ani paní Smutná, která je sice v roli milá, ale bohužel absolutně nevýrazná.
Tomkom  100 %
9.7.2020 | 81 hodnocení
+ souhlasím
Inteligentní, nevtíravá a hlavně vtipná komedie. Herecký koncert Jitky Smutné (role jí sedí během celého představení), které skvěle sekunduje Tereza Nekudová a Radek Valenta. Osvědčený tým ze Zlomatky v Řeznické. Příjemný večer a po dlouhé COVID pauze první divadelní představení.
Lolek  100 %
9.7.2020 | 12 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Moc milé a vtipné představení.
?Já jsem nic!? ????

Kdybych našel něco, co vytknout, napsal bych to sem na další řádek...
Barka  90 %
3.7.2020 | 285 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Tahle hra je prostě napsaná pro Jitku Smutnou :) Ve své roli je naprosto skvělá, přirozená a úžasně vtipná. Volba T. Nekudové a R. Valenty do vedlejších rolí byla také trefou do černého. Děkuji za krásný zážitek v jinak těžké době.
Blanka9  80 %
31.3.2022 | 20 hodnocení
Valmez  60 %
25.12.2021 | 335 hodnocení
Strom-z  40 %
31.10.2021 | 42 hodnocení
Janca525  60 %
3.10.2020 | 117 hodnocení
Michalmusek  70 %
8.8.2020 | 261 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.