Divadlo v Dlouhé

Jan Borna, Ilona Smejkalová, Miroslav Hanuš & kol.

Kabaret Kainar - Kainar

Premiéra: 24.11.2012. Dramaturgie: Ilona Smejkalová. Scéna a loutky: Jaroslav Milfajt. Kostýmy: Katarína Hollá. Hudební aranžmá a nastudování: Milan Potoček. Choreografie a režie: Jan Borna, Miroslav Hanuš.
malá scéna (foyer)|2:35


Poetická revue, do které proniká okolní brutální realita v podobě první české absurdní hry - Kainarova „Ubu se vrací“.
v průběhu představení se na jevišti kouří
v anketě portálu i-divadlo.cz:
Jaroslav Milfajt - významné umístění v kategorii Jiný umělecký počin roku 2012
Divadlo v Dlouhé
Hodnocení inscenace
Redakce
74 %
Uživatelé
81 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Jiří Koula 80 %
(zadáno: 25.8.2013, počet hodnocení: 1356)
přínosný / zajímavý komentář
75% Písně a k nim kontrastní fragmenty hry Ubu se baví vytváří "plnokrevný celek" nedovolující divákovi ustrnout v jedné poloze.
Pavel Širmer 70 %
(zadáno: 11.2.2013, počet hodnocení: 1302)
přínosný / zajímavý komentář
Kabarety v Divadle v Dlouhé patří k mým oblíbeným kouskům a rád se k nim několikrát vracím. Koncepce tohoto kabaretu se mi rovněž líbila, i když možná o něco méně než u předchozích projektů. Příčinou však nebyla práce tvůrčího týmu, jako spíše charakter prezentovaných děl. Ale znovu jsem se rád podíval a odcházel spokojený. Velmi mě zaujaly zvláště písně. Mimořádně hudebně disponovaný soubor DvD se opět předvedl v plné síle, účinkující skvěle zvládli náročnou jazzovou hudbu, interpretace na podobné hudební úrovni je v Praze jako šafránu.
Jiří Landa 70 %
(zadáno: 22.1.2013, počet hodnocení: 2723)
přínosný / zajímavý komentář
Další z „dlouhánských“ kabaretů, které zatím vždy příjemně a především nepodbízivě pobavily. Kainar není výjimkou. Milým bonusem jsou pak texty J. Kainara ve svých rozličných podobách. Jen toho Krále Ubu mohlo být o něco méně. Synonymem pro představení je sousloví skvělá souhra.
Veronika Boušová 70 %
(zadáno: 6.1.2013, počet hodnocení: 276)
přínosný / zajímavý komentář
viz recenze
Helena Grégrová 70 %
(zadáno: 6.1.2013, počet hodnocení: 1253)
přínosný / zajímavý komentář
Stejně jako u předchozích kabaretů mě nejvíce dostalo, jak dokonale trefnou atmosféru svedou zdánlivě minimálními prostředky "Dlouháni" vykouzlit.
Jan Pařízek 80 %
(zadáno: 2.1.2013, počet hodnocení: 658)
přínosný / zajímavý komentář
Opět moc pěkné písně, básničky i scénky. Čiší z toho ta krásná atmosféra jako u minulých veleúspěšných kabaretů, byť zde mě to nestrhlo tak výrazně. Ale přesto velmi příjemné, odcházel jsem naprosto spokojen a dobře naladěn.
Michal Novák 90 %
(zadáno: 9.12.2012, počet hodnocení: 924)
přínosný / zajímavý komentář
Poutavý kainarovský večer, který logicky kazí Ubu, ten i dnes platný axiom obludné politiky. Večer fascinujících nálad pro štamgasty s duší poetickou. Jen se připravte na ty polibky hnusu, jenž staví věci do nepříjemných kontrastů. Dramaturgií navěšené korálky těch zdánlivě neslučitelných revuálních čísel vyladí do kontinuálního tvaru působnost jednoho pana hostinského a zbytek obstará divadelní imaginace, na niž si téměř můžete sáhnout. A ta recitace! Až na jednu výjimku si aktéři poradili i s poměrně složitými jazzově laděnými písněmi. Oceňuju i tu reminiscenci na Spoonriverskou antologii :)
Kateřina Jírová 70 %
(zadáno: 8.12.2012, počet hodnocení: 255)
přínosný / zajímavý komentář
Tentokrát propejení hraných scének s hudebními čísly příliš nevyšlo. Ukázky ze hry Ubu se vrací byly opravdu divácky nepřitažlivé, což zde uvádím jako pochvalu, neboť Ubu už je takový. Přestože výkony herců v krátkých výstupech byly přesvědčivé, obsah sdělovaného byl natolik mrazivý, že herci málokdy sklidili potlesk. Hudební čísla dnes již kultovních písní s kultovními texty jsou jistým zásahem srdcí diváků.
Veronika Steffanová 70 %
(zadáno: 3.12.2012, počet hodnocení: 87)
přínosný / zajímavý komentář
Krásné písně, skvěle odrecitované básně a velice vtipné vstupy Miroslava Hanuše. Oceňuji také vsuvky ze hry Ubu se vrací, která vzbuzuje hnus, ale zároveň připomíná, že život není písnička a že není možné se stále jen bavit. Jinak ale trochu chybí propojení jednotlivých čísel, jakákoli gradace či změna tempa. Kabaret tak zůstává pouze velmi příjemným programem na jeden mrazivý večer.
Hodnocení uživatelů:
Suzana 60 %
(zadáno: 19.10.2017, počet hodnocení: 133)
Pavlouš 90 %
(zadáno: 12.8.2017, počet hodnocení: 54)
Optimista 90 %
(zadáno: 29.5.2017, počet hodnocení: 13)
přínosný / zajímavý komentář
Poslední z dlouhé a úspěšné řady kabaretů je opět povedený
Marie friedlova 70 %
(zadáno: 29.12.2016, počet hodnocení: 54)
Cedak 50 %
(zadáno: 28.12.2016, počet hodnocení: 18)
Bethrezen 60 %
(zadáno: 13.12.2016, počet hodnocení: 50)
přínosný / zajímavý komentář
Celkem povedený kabaret. Soubor divadla v Dlouhé opět exceluje v podání písniček a vytváří tak skvělou atmosféru večera. Představení je zajímavě umístěné v divadelní kavárně, což kabaretu na atmosféře jen přidává. Mínusem je u mně až přehnané množství Krále Ubu, jehož humor mi vůbec nesedí.
Panapollon 90 %
(zadáno: 7.5.2016, počet hodnocení: 51)
Mart 90 %
(zadáno: 23.3.2016, počet hodnocení: 45)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělé. Opravdu báječné. Jen trochu horko, pochopitelně, nejde pustit klimatizaci kvůli hluku, důvody. Doporučuji vzdušný oděv.
MISA2604 80 %
(zadáno: 1.3.2016, počet hodnocení: 8)
Renée 90 %
(zadáno: 1.3.2016, počet hodnocení: 94)
Frankovka 80 %
(zadáno: 14.2.2016, počet hodnocení: 194)
Maggie 80 %
(zadáno: 10.2.2016, počet hodnocení: 25)
Vendula_Z 90 %
(zadáno: 1.11.2015, počet hodnocení: 92)
Marsed 90 %
(zadáno: 7.10.2015, počet hodnocení: 117)
přínosný / zajímavý komentář
Krásně strávený večer, výborná režie i herecké výkony. Vše do sebe zapadalo. Musím opět říci, že herci v Dlouhé jsou skvělí hudebníci.
Zupri 80 %
(zadáno: 24.9.2015, počet hodnocení: 48)
BarboraSalome 70 %
(zadáno: 18.8.2015, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi povedený kabaret a Miroslav Hanuš jako vynikající průvodce inscenace.
Burbot 90 %
(zadáno: 21.6.2015, počet hodnocení: 26)
Wild 80 %
(zadáno: 16.4.2015, počet hodnocení: 24)
přínosný / zajímavý komentář
Kabarety v Dlouhé je osvědčená kvalita. Tenhle se mi líbil o trošku méně než
ty předchozí. Ale soubor opět nezklamal. Bylo to vtipné a fajn.Pobavila jsem se.
Lumca 70 %
(zadáno: 28.2.2014, počet hodnocení: 259)
Arcipes 70 %
(zadáno: 1.11.2013, počet hodnocení: 133)
Brabenec 80 %
(zadáno: 4.10.2013, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
Bylo vidět, jak si to všichni aktéři užívají, že je to zkrátka baví. Obdivuji hudební talent a všestrannost všech.
Marcela 80 %
(zadáno: 5.9.2013, počet hodnocení: 354)
Mondi.h 90 %
(zadáno: 1.7.2013, počet hodnocení: 18)
přínosný / zajímavý komentář
Krásný nostalgický večer, který jsme si moc užily. Dlouháni prostě valí, to hraní na všechny ty nástroje a zpěv je prostě užasnýýý. Paní Lokajová hraje na saxík jako bůh. Musím vyzdvihnout i nádherně provedené loutky od maličkých až po tu obří, která nám úplně vzala dech.
Vladimír Rogalewicz 80 %
(zadáno: 14.6.2013, počet hodnocení: 411)
přínosný / zajímavý komentář
Ty fláky od Pepíka Kainara jsou fakt dobrý. Úžasná příležitost, jak strávit příjemný večer.
Luckaprague 90 %
(zadáno: 2.5.2013, počet hodnocení: 44)
přínosný / zajímavý komentář
Přesně tak to ten pepík kainar myslel:) Skvělé představení, tentokrát nejvýraznější j. Meduna
Mortimer 90 %
(zadáno: 24.2.2013, počet hodnocení: 15)
přínosný / zajímavý komentář
Opravdu povedené představení ve kterém všechno do sebe krásně zapadá a připomnělo mi mnoho krásných polozapomenutých básní.
Dubina 80 %
(zadáno: 19.1.2013, počet hodnocení: 144)
Radkak 80 %
(zadáno: 19.1.2013, počet hodnocení: 69)
BlaBla 90 %
(zadáno: 16.1.2013, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasné!!! "Dlouháni" kabarety prostě umí. Každý herec měl svůj prostor k vyjádření, ať už hereckému, pevěckému či tanečnímu, a všichni byli prostě báječní! Ještě dnes po čtrnácti dnech od shlédnutí ve mně ten krásný zážitek přetrvává.
LavinieCamui 80 %
(zadáno: 29.12.2012, počet hodnocení: 253)
Brouček 90 %
(zadáno: 8.12.2012, počet hodnocení: 76)
přínosný / zajímavý komentář
Kabaret byl skvělý, asi i díky svojí bezprostřednosti. Různá čísla - jímavá recitace, vtípky kabaretiéra, písnička v rychlejším tempu...všechno to plynulo jedno za druhým a vytvářelo zvláštní atmosféru. A do toho se pořád pletl UBU. Nejsem moc fanouškem drsnějšího humoru, ale tady mi to sedlo a dávalo smysl. Herecké výkony výborné, snad jen pan Koliáš by se mohl přiučit od pana Tesaře, jak hrát opilce :-)
Síma 90 %
(zadáno: 5.12.2012, počet hodnocení: 115)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělé,paráda!
Vladimír10 80 %
(zadáno: 2.12.2012, počet hodnocení: 332)
přínosný / zajímavý komentář
Kabarety v Dlouhé již zcela zdomácněly, a proto není žádným překvapením, že i tento se vyvedl. Inscenace je hrána v jiném uspořádání židlí a jeviště než Kabaret Prévert Bulis, což jí dodává bezprostřední atmosféru. Nejlepší výkon podává Miroslav Hanuš, který svoji roli jakéhosi kabaretiéra dokázal obohatit i mnoha improvizovanými výstupy. Ostatní účinkující odvedli též velmi slušné výkony. Nejvtipnějšími částmi kabaretu byly ukázky ze hry Ubu se vrací, kde se ve 3 rolích vystřídali téměř všichni herci inscenace. Příjemným zpestřením jsou i zajímavě vyřešené loutky J. Milfajta.
Kevinator 100 %
(zadáno: 26.11.2012, počet hodnocení: 179)
přínosný / zajímavý komentář
Herci hrají, zpívají, recitují až to bere dech. To by Pepik koukal...

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.