Divadlo v Dlouhé

Tajný deník Adriana Molea ve věku 13 a ¾

Premiéra: 8.11.2017 | Obnovená premiéra: 9.9.2022 (znovu uváděno od června 2022) | 2:35
Překlad knihy: Kateřina Šplíchalová Mocová, Miroslav Hanuš. Dramaturgie: Karola Štěpánová. Scéna: Nikola Tempír. Hudební spolupráce: Milan Potoček. Pohybová spolupráce: Jana Hanušová. Texty písní a režie: Miroslav Hanuš.
Hudební retro inscenace pro celou rodinu podle světového bestselleru. Matka Pauline, otec George a syn Adrian Moleovi. A také jejich babička May s radikálními názory. Na první pohled normální rodinka. A také spolužáci, spolužačky, sousedé a známí. Rok a čtvrt dospívání Adriana Molea, britského puberťáka. Nejtěžší okamžiky v životě, které zažil každý z nás - dětství mizí v dáli, hormony se bouří, rodiče se rozvádějí a navíc ty problémy s pletí...
D12+  
Divadlo v Dlouhé
Hodnocení inscenace
Redakce
72 %
Uživatelé
73 %
73761000
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
14.10.19:00vstupenky
18.11.19:00vstupenky
29.11.Út19:00zadáno
14.10.19:00 vstupenky
18.11.19:00 vstupenky
29.11.Út19:00 
zadáno

Volby

Hodnocení (82)

HODNOCENÍ REDAKCE
Pavel Širmer  60 %
29.5.2019 | 1816 hodnocení
+ souhlasím
65%. Titul navázal na dlouholetou tradici Divadla v Dlouhé v uvádění rodinných a hudebních titulů. Snad až příliš vděčné inscenaci chybí hlubší přesah, který předloha nabízí. Více zaujme tím, co jsme již v minulých počinech viděli, ničím příliš nepřekvapí snad kromě vtipných v dobrém slova smyslu vulgárních textů písní. Pro dospívajícího Adriana našel M. Matejka správnou polohu, skvěle ho doplňovali zejména E. Hacurová či P. Tesař.
Helena Grégrová  80 %
26.2.2018 | 1512 hodnocení
+ souhlasím
Tento způsob hravé poetiky, zdá se mi býti absolutně okouzlujícím. Děkuji Dlouhánům, že mně veskrze vydařenou interpretací tajných řádek deníku připomněli, proč já vlastně toho Adriana už jako dospívající čtenářka milovala! Je to setsakra vnímavý a citlivý mladý muž, a optiku, s níž nahlíží na ten náš svět, bych naordinovala do všech brýlových obrouček. A navíc je to básník nezpochybnitelných kvalit! ;)
Lukáš Dubský  70 %
29.1.2018 | 971 hodnocení
+ souhlasím
Hudební komedie Dlouhé jdou a Tajný deník není výjimkou. Potěší suchý britský humor, zábavně přetextované hity 60. až 80. let nebo Martin Matejka, kterému výborně sedla role ušlápnutého puberťáka, který chce být intelektuálem. Inscenace je spíš sledem jednotlivých scének, ale vzhledem k žánru sitcomu nelze epizodičnost inscenaci vyčítat. Občas se Tajný deník otře také o některá závažnější témata, jako je rozpad manželství nebo samota starých lidí. Není tu však snaha diváka nějak zneklidňovat, což je možná škoda, zásah inscenace by pak mohl být hlubší. (více v článku na blogu)
Jan Pařízek  80 %
19.12.2017 | 823 hodnocení
+ souhlasím
Úsměvné a hravé. Výborné hlavně po hudební stránce, jednotlivé písně jsou dobře zvolené a i pěkně zazpívané. Povedly se u nich české texty a také doplňující foto projekce. Samotný příběh je sice rozkouskovaný do menších epizodních scének a není nijak složitý, nicméně dokáže zaujmout, pobaví svým specifickým humorem a díky tomu bez problémů udrží pozornost. Samotní herci si to evidentně užívají a prakticky všechny výkony stojí za pochvalu. Přesto rád vyzdvihnu skvělou E. Hacurovou, Č. Koliáše, M. Poulovou a P. Tesaře. Další správně využitý potenciál zdejšího souboru. 75%
Michal Novák  70 %
27.11.2017 | 1098 hodnocení
+ souhlasím
A nemá tohle divadlo náhodou na víc? (přátelsky míněný úšklebek) Sledujeme veselé vyprávění a Martin Matejka má ušitou roli, se kterou bude dlouho spojován (asi jako jeho kolega Pavel Tesař v Aškenázym). Poetika komedie v hudebním rámci je souboru DvD vlastní a barvité modelování figurek pobaví, stejně tak doprovodné komentáře vložené do písní. Charakter mozaiky střídající sitcom a písně zůstává od počátku do konce neměnný a o nějakém zásadním nápadu, jak předlohu uchopit, nemůže být řeč. Inscenace možná i moc hladí, ačkoliv se hraje i o problémech. Anebo alespoň přibrousit ten sarkasmus.
Kateřina Jírová  70 %
10.11.2017 | 337 hodnocení
+ souhlasím
Tajný deník Adriana Moleho byl pro mnohé z nás v osmdesátých letech klíčovou literaturou (hned vedle Austenové a Brontëových). Z hlediska znalosti prvotního dokladu a drakácké inscenace s Vyšohlídem však interpretace Divadla v Dlouhé dost pokulhává. Ano, zpěvy jsou krásné, originální texty písní vystihující ducha doby omamné, ale tak nějak, původní text je o něčem jiném.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Nickmik  80 %
23.9.2022 | 33 hodnocení
+ souhlasím
Vtipný text hry střídal v rychlém tempu humor písňových textů. Hrálo a zpívalo se s radostí a od podlahy. Velmi osvěžující hudební komedie.
Lucas  70 %
26.1.2020 | 35 hodnocení
+ souhlasím
75 %
TheOne  60 %
22.1.2020 | 39 hodnocení
+ souhlasím
Ačkoliv se Divadla v Dlouhé vyloženě bojím, tohle mě bavilo.
AliV  70 %
8.12.2019 | 109 hodnocení
+ souhlasím
Pohodové dvě hodinky a půl, které utečou jako voda a během nichž se pobavíte i možná dojmete. Herecky nejvíc září Eva Hacurová a Pavel Tesař (jejich duet na začátku druhé půle byl pro mě osobně vrchol představení), pobavili Jan Meduna jako úchylný pan Lucas nebo Jiří Wohanka jako Bert Baxter. Samozřejmě se nejedná o doslovný přepis knížky pro puberťáky, hra má sílu hlavně ve vtipně přetextovaných písních (například fenomenální sólo matky "Utři to!"). V některých scénách by šlo krátit, ale celkově jde o nadprůměrnou odpočinkovou podívanou.
Fr2709  80 %
21.10.2019 | 169 hodnocení
+ souhlasím
Povedené představení po všech stránkách.
Maruš Staňková  90 %
29.8.2019 | 41 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
M. Hanuš se vrátil do stejných vod: stejný titul s ohromným úspěchem režíroval před lety v Kladně. Návrat je to více než šťastný. M. Hanuš touto inscenací připomíná původní inscenačně-dramaturgické směřování Dlouhé: syntetické divadlo s etickým přesahem, onu hravou "větev" Bornovu. Je to osvěžení v onom formalistickém cirkusu zbožťovaných Skútrů.
Čiko  70 %
20.8.2019 | 889 hodnocení
+ souhlasím
74,99%
Dawson321  60 %
17.6.2019 | 102 hodnocení
+ souhlasím
Na hru jsem se dostal díky výhře vstupenek od Bageterie Boulevard a asi bych si toto představení sám nevybral, nicméně se mi hra líbila. Retro téma je teď dost v módě a představení oživují i skvělé texty písní. Knihu jsem nečetl, takže nemám srovnání, ale představení bych určitě doporučil, třeba rodinám s dětmi (13+), kterým se jistě bude líbit.
R.JELEN.21  80 %
16.6.2019 | 190 hodnocení
+ souhlasím
Je to příjemně vtipné, situace sice mnohdy předvídatelné ale je to milé. Eva Hacurová je úžasná maminka malého Adriana, který se ve svém představiteli panu Matějkovi blíží věku jejích rodičů. Hudba je někdy na hranici bolestivosti pro lidské ucho (není blbá je prostě o dva stupně hlasitější) a někdy nejde textu úplně rozumět. Ve výsledku doporučuji! Doladit tu hlasitost a bude to úplná bomba!!
J.S.  60 %
11.6.2019 | 136 hodnocení
+ souhlasím
Inscenace je tvořena montáží výstupů (tragikomických situací viděných z pohledu dospívajícího chlapce) a písniček v retro stylu 80. let. Znovu se ukazuje, že tato inscenační metoda je účinným atraktivizujícím divadelním prostředkem. Úroveň hudebních vložek tu přitom značně převyšuje činnoherní výstupy, které chvílemi působí spíše kabaretně nebo až ochotnicky. M. Matějka dokázal najít pro ztvárnění postavy Adreana Molea přesvědčivou polohu, ostatní účinkující už jsou přesvědčiví méně.
Podusak  60 %
11.6.2019 | 38 hodnocení
+ souhlasím
Jednoducha komedie, ale pro pobaveni, proc ne...
Gimli35  90 %
4.5.2019 | 148 hodnocení
+ souhlasím
85 %
"Jestli jsou tvoje touhy nekonečně dlouhý, můžou za to hormony!" Zase jedna povedená inscenace v Dlouhé. Osmdesátkové hity s vtipnými českými texty M. Hanuše jí dodávají ten správný šmrnc, herecké obsazení výborné (musím pochválit Č. Koliáše, E. Hacurovou, J. Pokornou, J. Wohanku... a vlastně všechny účinkující).
Radarrius  70 %
4.5.2019 | 35 hodnocení
+ souhlasím
Zábavná koláž v duchu kabaretů Divadla v Dlouhé. Publikum i herci se skvěle baví. Hlubší divácké souznění s hrdiny se ale dostaví jen občas a na krátkou chvíli.
KlaMar  80 %
25.3.2019 | 25 hodnocení
+ souhlasím
Velmi povedená komedie. Skvělé hudební zpracování. Krásný vizuál. Moc dobré herectví. Stojí za zhlédnutí!
Alcha  90 %
16.2.2019 | 128 hodnocení
+ souhlasím
Okouzlující představení, při kterém se baví diváci napříč generacemi. Pro mnohé nostalgické, pro ty co četli knihy i pro ty, kteří v té době žili a hudba v představení jim byla více než povědomá. Martin Matejka je prostě Adrian. Obdivuji, jak jsou herci divadla i skvělí hudebníci a jak se svých rolí zhostili na jedničku.
RenoPil  90 %
10.2.2019 | 7 hodnocení
+ souhlasím
Moc se mi to líbilo, hudba, vtip, scéna, prostě všechno. Doporučuji
Vaklav  50 %
31.12.2018 | 265 hodnocení
+ souhlasím
54% - 4% za živou muziku. Jinak jsem byl dost nezaujat.
Hrané pasáže mě spíš obtěžovaly. Přišly mi většinou jako nezábavné můstky k dalším písním, které pro mě většinou zachraňovaly melodie, texty mě až na fazolovou moc nezasáhly.
Babičku s čajem jsem rovněž nepochopil, když si ale vzala slovo, byly to ty momenty, kdy jsem poslouchal a bavil se. Bylo jich však proklatě málo.
Punker mi vyloženě lezl na nervy, až jsem tak nějak přemítal o punkové reakci.
Podle reakce části přítomných náctiletých bych tvrdil, že ani u nich to není sázka na jistotu...
Ale potlesk zněl divadlem dlouho.
Rejpalka  60 %
9.12.2018 | 150 hodnocení
+ souhlasím
Není to klasický muzikál (ačkoli narozdíl od různých kin tu mají orchestr). Chvílemi jsem se bavila více, chvílemi méně. Pěvecky nejvíce zaujala Eva Hacurová. Jako odpočinkové představení dobré, ale moc nechápu ten hype, že je věčně vyprodáno.
Skubalova  90 %
20.9.2018 | 68 hodnocení
+ souhlasím
Zábavné, vtipné, potěšení pro oko i ucho.
Michvon  80 %
6.8.2018 | 193 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Byli jsme s dcerami 10 a 12, skvěle se pobavila celá rodina, místy jsme smíchy až slzeli. Herci výteční, bez výjimky a do jednoho. Je vidět, jak je to baví. Hudební stránka podařená, české texty jsou strašně vtipné, a že je soubor DvD mimořádně muzikální, to se ví už dávno. Zde to jen potvrdili. Dokonalé na odreagování.
PajaM  70 %
30.6.2018 | 25 hodnocení
+ souhlasím
Zábavný to bylo.
Janis  40 %
19.6.2018 | 259 hodnocení
+ souhlasím
45%
Zájezdová revue pro nenáročné publikum...s předlohou nemá mnoho společného, snad jen schematickou dějovou kostru, úroveň humoru je ale zcela jiná.
A představení taky není pro děti, ty by se dost nudily...
Pavel.Tomas  80 %
18.6.2018 | 137 hodnocení
+ souhlasím
hrají a to i na hudební nástroje, zpívají tančí. Zábava....
Denisa H.  60 %
16.6.2018 | 342 hodnocení
+ souhlasím
Bavila jsem se, smála, ale jako nějaká velká a nadprůměrná "pecka" mi to nepřišlo. Příliš mě nezaujala postava, její charakter a hlavně obsah vypravování.
Zato hudební čísla byla ve většině super, ačkoliv bych si nevybrala, které mě zaujalo nějak víc než ostatní... Herci byli do jednoho výborní, především P. Tesař, J. Wohanka a E. Hacurová - panečku, ta má hlas jak zvon! Za to všechno přidávám ještě 10 %, ale jen tady v komentářích :-)
Monulinka  80 %
17.5.2018 | 391 hodnocení
+ souhlasím
Ani jsem to tak nečekala, ale bavila jsem se opravdu výborně. Herecky i hudebně povedené, jak je v Dlouhé zvykem, skvělé provedení písní (např. duet Hacurové s Tesařem, píseň o fazolích). Hra zabrousí i do vážnějších témat, ale jen tak jemně. Moc příjemná zábava a určitě zajdu znovu. 85 %
Michal1982  80 %
11.5.2018 | 115 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Někdy chcete zajít do divadla jen tak zarelaxovat a to se Vám s tímto kouskem v Divadle v Dlouhé zaručeně povede! Představení je skládankou celé řady scének ze života jednoho neobyčejného puberťáka doplněné sestavou pořádných retro vypalovaček.Eva Hacurová a její Utři to! - fenomenální. Klobouk dolů před muzikálností vašeho souboru!
Hacko  80 %
13.3.2018 | 62 hodnocení
+ souhlasím
85%
Eviik  80 %
1.3.2018 | 288 hodnocení
+ souhlasím
Knižní předlohu neznám, takže nemohu srovnávat (každopádně představení Divadla v Dlouhé mě nalákalo si knihu přečíst). Kdo zná režijní tvorbu Miroslava Hanuše, ten asi nebude překvapen. Opět spojuje činohru s písňovými pasážemi, v nichž pobaví vtipné české texty. Právě hravost a humor jsou hlavními klady inscenace. Z herců nemůžu nevyzdvihnout Martina Matejku v hlavní roli, kterému dobře sekundují Pavel Tesař a Eva Hacurová v roli rodičů. Určitě ráda zajdu znovu.
Morbo  50 %
27.2.2018 | 6 hodnocení
+ souhlasím
(+2)
Je mi to líto, ale s tímhle představením prostě nějak nesouzním. Jde o hodně nenáročnou hudební revue, kde herci povětšinou nemají prostor hrát, tedy samozřejmě kromě hraní na hudební nástroje (tam je toho prostoru zase možná až moc). Scénář se skládá spíš ze skečů a třeba nad postavou babičky, která v první polovině pronáší jedinou a zbytečnou větu, aby se po přestávce najednou rozpovídala, zůstává rozum stát. Plusy: neuvěřitelná muzikálnost herců, výbornej a typově naprosto přesnej Pavel Tesař, slizce úchylnej Jan Meduna a fenomenální píseň o fazolích.
Mondi.h  100 %
22.2.2018 | 31 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Naprostá bomba a klobouk dolů pro Mirka Hanuše za režii a za úžasné texty k písničkám. Vysoká úroveň muzikálnosti souboru je známá již řadu let, tak jen zmíním fakt úžasný hlas Evy Hacurové, píseň "Utři to" se stala u nás doma hitem.
Národosolsobě  70 %
8.2.2018 | 307 hodnocení
+ souhlasím
Hacurka je naše
Katarina16  60 %
29.12.2017 | 26 hodnocení
+ souhlasím
Hudebně, pěvecky i herecky jako vždy fajn. Jen toho humoru z původní knížky tam mohlo zůstat více. Některé fóry vlastní výroby mi přišly o dost slabší.
Vladimír Rogalewicz  70 %
28.12.2017 | 709 hodnocení
+ souhlasím
Dlouhá muzikály umí. Jestliže se soubor rozhodne pro muzikál, pak výsledek často předčí profesionální muzikálové scény. Znamenití jsou bez výjimky všichni herci, střídají hudební nástroje, hrají s chutí, dobře zpívají. To ale víme dávno. Co dál? Děj ohlodaný na kost tvoří jen věšák na hudební vystoupení. Trochu málo...
Brouček  60 %
26.12.2017 | 81 hodnocení
+ souhlasím
Moc mi nesedly písničky a kulisy diskotéky, výjimkou byla naprosto úchvatná píseň o fazolích. Příběh Adriana je skvělý, jen mi nějak neladil s atmosférou písniček jako celek, škoda :(
Freebird  90 %
25.11.2017 | 51 hodnocení
+ souhlasím
Moc dobře jsem se bavil. Výborný Pavel Tesař a Eva Hacurová. Čeněk Koliáš je naprosto suprový!
Ivelly  90 %
19.11.2017 | 34 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Velmi příjemná hudební komedie, sitcom.
Úžasní herci, jako vždy v Divadle v Dlouhé. Vynikající zpěv, jako vždy v Divadle v Dlouhé. Hudba 80. let zahřeje srdcí narozeních v letech 50-60-70-80, bude to pro něj cestou do mládí :) Tato inscenace je bezvadný odpočinek, skvělá nálada a více než dvě hodiny smíchu. Určitě za nějaký čas půjdu znovu a přivedu známé. Po děkovačce divákům nestačil jeden přídavek, tak že herci museli přidat ještě jeden :) Podle mě, vhodný i pro děti, ale spíš od 15 let (par nevhodných pro dětský uši slov, písnička o líbáni, prostě tomu nebudou rozumět..
Honza1  80 %
19.11.2017 | 84 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Dobrá hudební komedie. Režijně sázka na jistotu bez překvapení. Příjemná a vkusná zábava. Kladem jsou nové české texty starých písní. Oproti podobným hudebním komediím (z poslední doby např.MDP a Šedesátky) disponuje DvD hudebně mimořádně disponovaným hereckým souborem, kde to hercům tradičně nejen výborně zpívá, ale i dobře hraje na rozličné hudební nástroje, což zvedá úroveň představení, přidává na jeho autentičnosti a zvedá o 10% mé hodnocení.
Suzana  60 %
9.11.2017 | 303 hodnocení
+ souhlasím
+5 hudba, tempo, herecký entuziazmus
Vladimír10  80 %
22.9.2022 | 492 hodnocení
LavinieCamui  70 %
12.9.2022 | 614 hodnocení
Maybe  60 %
10.9.2022 | 77 hodnocení
Klára Matiasovitsová  80 %
12.9.2021 | 54 hodnocení
Lenka458  80 %
25.6.2020 | 120 hodnocení
Sim_moona  80 %
28.2.2020 | 18 hodnocení
Anna.anna  100 %
17.1.2020 | 25 hodnocení
Frankovka  80 %
16.10.2019 | 247 hodnocení
Lesovi  70 %
25.8.2019 | 47 hodnocení
M_marek  60 %
17.5.2019 | 52 hodnocení
KatZen  70 %
28.3.2019 | 34 hodnocení
Barbora23  50 %
14.3.2019 | 42 hodnocení
Clamera  80 %
26.2.2019 | 18 hodnocení
Paya888  80 %
19.1.2019 | 304 hodnocení
Srna  50 %
18.1.2019 | 68 hodnocení
Xcepek  70 %
25.11.2018 | 618 hodnocení
Eurotours  100 %
19.11.2018 | 45 hodnocení
Unionboy  80 %
25.6.2018 | 327 hodnocení
LucieSykorova  80 %
25.6.2018 | 167 hodnocení
Radkamp  80 %
1.6.2018 | 14 hodnocení
Anah  80 %
12.5.2018 | 184 hodnocení
Tarbík  50 %
4.5.2018 | 140 hodnocení
Marcela  90 %
30.4.2018 | 410 hodnocení
Klob  70 %
17.3.2018 | 128 hodnocení
Vladislavka  70 %
27.2.2018 | 126 hodnocení
Ala  90 %
27.2.2018 | 151 hodnocení
Lavialee  70 %
11.2.2018 | 19 hodnocení
Marie friedlova  60 %
8.2.2018 | 73 hodnocení
Jaja70  70 %
6.2.2018 | 54 hodnocení
Teres  70 %
5.2.2018 | 126 hodnocení
Terrysh  60 %
25.1.2018 | 56 hodnocení
Betka_S  70 %
29.12.2017 | 60 hodnocení
Blahme  60 %
6.12.2017 | 62 hodnocení
Zupri  70 %
6.12.2017 | 108 hodnocení
Lukrativni  70 %
19.11.2017 | 76 hodnocení
Slavek53  70 %
11.11.2017 | 85 hodnocení
RadekKarkovsky  70 %
11.11.2017 | 12 hodnocení
Pražské Démon  100 %
21.11.2017 | 4 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.