Divadlo v Dlouhé

Sue Townsend, Miroslav Hanuš

Tajný deník Adriana Molea ve věku 13 a ¾

Premiéra: 8.11.2017. Překlad knihy: Kateřina Mocová, Miroslav Hanuš. Dramaturgie: Karola Štěpánová. Scéna: Nikola Tempír. Hudební spolupráce: Milan Potoček. Texty písní a režie: Miroslav Hanuš.
2:35


Hudební retro inscenace pro celou rodinu podle světového bestselleru. Matka Pauline, otec George a syn Adrian Moleovi. A také jejich babička May s radikálními názory. Na první pohled normální rodinka. A také spolužáci, spolužačky, sousedé a známí. Rok a čtvrt dospívání Adriana Molea, britského puberťáka. Nejtěžší okamžiky v životě, které zažil každý z nás - dětství mizí v dáli, hormony se bouří, rodiče se rozvádějí a navíc ty problémy s pletí...
inscenace je vhodná pro děti 2. stupně ZŠ
Divadlo v Dlouhé
Hodnocení inscenace
Redakce
73 %
Uživatelé
73 %
Hodnocení redakce
Jan Pařízek 80 %
Michal Novák 70 %
Kateřina Jírová 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Jan Pařízek 80 %
(zadáno: 19.12.2017, počet hodnocení: 671)
přínosný / zajímavý komentář
Úsměvné a hravé. Výborné hlavně po hudební stránce, jednotlivé písně jsou dobře zvolené a i pěkně zazpívané. Povedly se u nich české texty a také doplňující foto projekce. Samotný příběh je sice rozkouskovaný do menších epizodních scének a není nijak složitý, nicméně dokáže zaujmout, pobaví svým specifickým humorem a díky tomu bez problémů udrží pozornost. Samotní herci si to evidentně užívají a prakticky všechny výkony stojí za pochvalu. Přesto rád vyzdvihnu skvělou E. Hacurovou, Č. Koliáše, M. Poulovou a P. Tesaře. Další správně využitý potenciál zdejšího souboru. 75%
Michal Novák 70 %
(zadáno: 27.11.2017, počet hodnocení: 946)
přínosný / zajímavý komentář
65 % A nemá tohle divadlo náhodou na víc? (přátelsky míněný úšklebek) Sledujeme veselé vyprávění a Martin Matejka má ušitou roli, se kterou bude dlouho spojován (asi jako jeho kolega Pavel Tesař v Aškenázym). Poetika komedie v hudebním rámci je souboru DvD vlastní a barvité modelování figurek pobaví, stejně tak doprovodné komentáře vložené do písní. Charakter mozaiky střídající sitcom a písně zůstává od počátku do konce neměnný a o nějakém zásadním nápadu, jak předlohu uchopit, nemůže být řeč. Inscenace možná i moc hladí, ačkoliv se hraje i o problémech. Anebo alespoň přibrousit ten sarkasmus.
Kateřina Jírová 70 %
(zadáno: 10.11.2017, počet hodnocení: 256)
přínosný / zajímavý komentář
Tajný deník Adriana Moleho byl pro mnohé z nás v osmdesátých letech klíčovou literaturou (hned vedle Austenové a Brontëových). Z hlediska znalosti prvotního dokladu a drakácké inscenace s Vyšohlídem však interpretace Divadla v Dlouhé dost pokulhává. Ano, zpěvy jsou krásné, originální texty písní vystihující ducha doby omamné, ale tak nějak, původní text je o něčem jiném.
Hodnocení uživatelů:
Katarina16 60 %
(zadáno: 29.12.2017, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
Hudebně, pěvecky i herecky jako vždy fajn. Jen toho humoru z původní knížky tam mohlo zůstat více. Některé fóry vlastní výroby mi přišly o dost slabší.
Betka_S 70 %
(zadáno: 29.12.2017, počet hodnocení: 9)
Vladimír Rogalewicz 70 %
(zadáno: 28.12.2017, počet hodnocení: 423)
přínosný / zajímavý komentář
Dlouhá muzikály umí. Jestliže se soubor rozhodne pro muzikál, pak výsledek často předčí profesionální muzikálové scény. Znamenití jsou bez výjimky všichni herci, střídají hudební nástroje, hrají s chutí, dobře zpívají. To ale víme dávno. Co dál? Děj ohlodaný na kost tvoří jen věšák na hudební vystoupení. Trochu málo...
Brouček 60 %
(zadáno: 26.12.2017, počet hodnocení: 81)
přínosný / zajímavý komentář
Moc mi nesedly písničky a kulisy diskotéky, výjimkou byla naprosto úchvatná píseň o fazolích. Příběh Adriana je skvělý, jen mi nějak neladil s atmosférou písniček jako celek, škoda :(
Blahme 60 %
(zadáno: 6.12.2017, počet hodnocení: 52)
Zupri 70 %
(zadáno: 6.12.2017, počet hodnocení: 58)
Freebird 90 %
(zadáno: 25.11.2017, počet hodnocení: 26)
přínosný / zajímavý komentář
Moc dobře jsem se bavil. Výborný Pavel Tesař a Eva Hacurová. Čeněk Koliáš je naprosto suprový!
Pražské Démon 100 %
(zadáno: 21.11.2017, počet hodnocení: 4)
Ivelly 90 %
(zadáno: 19.11.2017, počet hodnocení: 13)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Velmi příjemná hudební komedie, sitcom.
Úžasní herci, jako vždy v Divadle v Dlouhé. Vynikající zpěv, jako vždy v Divadle v Dlouhé. Hudba 80. let zahřeje srdcí narozeních v letech 50-60-70-80, bude to pro něj cestou do mládí :) Tato inscenace je bezvadný odpočinek, skvělá nálada a více než dvě hodiny smíchu. Určitě za nějaký čas půjdu znovu a přivedu známé. Po děkovačce divákům nestačil jeden přídavek, tak že herci museli přidat ještě jeden :) Podle mě, vhodný i pro děti, ale spíš od 15 let (par nevhodných pro dětský uši slov, písnička o líbáni, prostě tomu nebudou rozumět..
Lukrativni 70 %
(zadáno: 19.11.2017, počet hodnocení: 62)
Honza1 80 %
(zadáno: 19.11.2017, počet hodnocení: 54)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Dobrá hudební komedie. Režijně sázka na jistotu bez překvapení. Příjemná a vkusná zábava. Kladem jsou nové české texty starých písní. Oproti podobným hudebním komediím (z poslední doby např.MDP a Šedesátky) disponuje DvD hudebně mimořádně disponovaným hereckým souborem, kde to hercům tradičně nejen výborně zpívá, ale i dobře hraje na rozličné hudební nástroje, což zvedá úroveň představení, přidává na jeho autentičnosti a zvedá o 10% mé hodnocení.
Slavek53 70 %
(zadáno: 11.11.2017, počet hodnocení: 46)
RadekKarkovsky 70 %
(zadáno: 11.11.2017, počet hodnocení: 12)
Suzana 60 %
(zadáno: 9.11.2017, počet hodnocení: 151)
přínosný / zajímavý komentář
+5 hudba, tempo, herecký entuziazmus

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.