Divadlo v Rytířské

Eric Assous

Můj nejlepší kamarád

Premiéra: 4.11.2017. Překlad: Alexander Jerie. Scéna: Karel Čapek. Kostýmy: Miroslav Král. Režie: Jakub Nvota.


Inteligentní, důvtipná a vynalézavá situační komedie plná nečekaných situací. Bernard a Phillippe jsou nejlepší přátelé. Zatímco Phillippe je dobrák od kosti, peněz nemá nazbyt a žije celkem spokojený život se svou přítelkyní, Bernard je ctižádostivý a sobecký narcis, který získal skvělé místo v rodinném podniku své ženy. Manželce je nevěrný a svou milenku navíc přivede do jiného stavu. Kdyby se o tom jeho žena dozvěděla, přišel by o všechno, a tak požádá svého kamaráda o pomoc. Chudák nevinný Phillippe se tak dostane do začarovaného kruhu Bernardových lží, intrik a úskoků, dokonce se od něj odstěhuje i jeho přítelkyně...
Divadlo v Rytířské
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
74 %
Hodnocení redakce
Jiří Landa 70 %
Helena Grégrová 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jiří Landa 70 %
(zadáno: 22.2.2018, počet hodnocení: 2787)
přínosný / zajímavý komentář
Inscenace vystihuje tvrzení, že pokud se bulvární komedie nastuduje poctivě bez laciností, dokáže pobavit i "náročnější" typ diváků. O milé překvapení se postaral A. Háma, který nejenže představení táhne, ale zároveň se pohybuje v předepsaných mantinelech postavy neuvěřitelně lehce a neuchyluje se k podbízivosti. Věřím, že si tuto polohu udrží i v reprízách, sluší mu. Z dam bych rád zmínil N. Boudovou, hereččin smysl pro trefné glosátorství a ironii dodal její postavě a vlastně i celé inscenaci příjemnou nadstavbu. Ano, takové komediální inscenace se dají brát vážně i z „recenzního“ hlediska.
Helena Grégrová 70 %
(zadáno: 11.12.2017, počet hodnocení: 1332)
přínosný / zajímavý komentář
Tomu říkám trefit se do žánru bláznivé situační komedie! Inscenace má osobitý šmrnc, humor se jí daří udržet na příjemně nepodbízivé vlně a zápletku na téma opravdového přátelství a pevného partnerství obratně dovede od relativně nevinného konverzačního žonglování k nelítostným otáčkám centrifugy. Trefným hereckým výkonům dominuje Aleš Háma, jehož turbulentní drajv válcuje bránice hlediště takřka bez oddechu. Jeho sedmilháře si snad nelze nezamilovat. Ano, přiznávám, já tomu antihrdinovi vlastně do jisté míry místy i fandila. ;)
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Lenka458 60 %
(zadáno: 23.5.2018, počet hodnocení: 102)
přínosný / zajímavý komentář
"Hysterický" výstup Hámy by se měl tak o 15 minut zkrátit, pak by dostalo představení větší "šmrnc".
Fedorocko 100 %
(zadáno: 15.12.2017, počet hodnocení: 411)
přínosný / zajímavý komentář
Výborné představení,výborný Aleš Háma,výborní ostatní účinkující, výborný zážitek. Bylo to výborné.
Avlis 100 %
(zadáno: 7.12.2017, počet hodnocení: 56)
přínosný / zajímavý komentář
Tak takhle jsem se nepobavil už dlouho.... Od začátku až do konce jsme se smáli, i když prvních 20 minut bylo trošku slabších. Opravdu jedno z nejlepších představení na kterých jsem byl. Pan Háma byl skvělý, rovněž paní Boudová. Na závěr potlesk ve stoje.
Barka 50 %
(zadáno: 14.11.2017, počet hodnocení: 156)
přínosný / zajímavý komentář
Klasická ukřičená vztahová komedie, která se ale bude lidem líbit.
Alena7 60 %
(zadáno: 14.11.2017, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Bulvární komedie, kterou táhne Aleš Háma. První polovina se trochu těžkopádně rozjížděla, ve druhé nabrala komedie grády. Petr Motloch si s dobrákem Phillippem občas nevěděl rady. Dámy odvedly standardní výkon.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.